Contribuţia plătită de o companie la un fond de pensii private facultative pentru un angajat este cu 5% mai eficientă din punct de vedere al obligaţiilor suplimentare de plată către stat ale firmei, comparativ cu oferirea unei prime (bonus în "cash") sau a unei majorări salariale, arată un calcul dat publicitatii astăzi de Asociaţia pentru Pensiile Administrate Privat din România (APAPR), potrivit HotNews.ro.
Acest lucru este valabil începând cu 1 ianuarie anul acesta, când deductibilitatea fiscală în cazul pensiilor private facultative s-a extins de la impozitul pe venit/profit şi către unele contribuţii sociale.
"Oferirea unui beneficiu sub forma unei pensii facultative, comparativ cu oferirea unui bonus sau unei majorări salariale, reduce cu 1,1% cheltuielile totale de personal şi poate creşte profitul companiei cu 4%-5%. În acelaşi timp, salariatul câştigă la venitul sau net 2,3% (salariu net + beneficiu) dacă acceptă o pensie facultativă în locul unui bonus în cash", conform calculelor prezentate de APAPR.