Apărarea Israelului, sprijinită de 175 rachete Tomahawk ale submarinului american USS Georgia

G.M.
Internaţional / 14 august

Sursa foto: https://www.airlant.usff.navy.mil/

Sursa foto: https://www.airlant.usff.navy.mil/


Apărarea Israelului în faţa unui eventual atac al Iranului şi aliaţilor săi din Orientul Mijlociu, a fost consolidată prin trimiterea în regiune a submarinului USS Georgia, dotat cu 175 rachete Tomahawk, a declarat secretarul de presă al Pentagonului, generalul Pat Ryder, într-o conferinţă de presă pe care a susţinut-o la Washington.

În cadrul conferinţei de presă susţinută la Pentagon, generalul Pat Ryder a precizat: "Duminica trecută, în cadrul unei convorbiri telefonice pe care a avut-o cu ministrul israelian al apărării, Yoav Gallant, Secretarul Apărării, Lloyd Austin a reiterat angajamentul Statelor Unite de a lua toate măsurile posibile pentru a apăra Israelul, în sensul consolidării poziţiei şi capacităţilor forţelor militare americane în Orientul Mijlociu, prin prisma escaladării tensiunilor în regiune. Întărind acest angajament, secretarul Austin a ordonat portavionului USS Abraham Lincoln, echipat cu avioane de luptă F-35C, să-şi accelereze tranzitul către zona de responsabilitate a CENTCOM, adăugându-se la capacităţile deja oferite de portavionul USS Theodore Roosevelt. În plus, secretarul Apărării a ordonat ca submarinul USS Georgia să ajungă în regiunea coordonată de CENTCOM. (...) USS Georgia este un submarin cu propulsie nucleară, dotat cu rachete de croazieră Tomahawk, şi constituie o capacitate suplimentară celor aflate în regiune, nu doar pentru apărarea Israelului, ci şi pentru protejarea forţelor noastre. Mesajul trimiterii acestui submarin în regiune este descurajarea oricărei potenţiale agresiuni. Trimiterea acestui submarin nu este o noutate, ci există precedent în acest sens, dar important este să privim această acţiune în contextul poziţiei extinse a forţelor militare americane în regiune şi are menirea de a ajuta la protejarea forţelor noastre, de a sprijini apărarea Israelului, de a descuraja agresiunea şi de a urmări detensionarea situaţiei. Suntem astfel pregătiţi să răspundem la majoritatea situaţiilor neprevăzute".

Potrivit site-ului Comandamentului Forţelor Navale din Oceanul Atlantic, construcţia submarinului USS Georgia a demarat în 7 aprilie 1979 de către compania General Dynamics, fiind lansat la apă în 5 noiembrie 1982. În ianuarie 1985, a început prima misiunede patrulare strategică de descurajare. În timpul serviciului în Flota Pacificului, submarinul a efectuat 65 de misiuni de patrulate strategică de descurajare. Un element cheie al forţelor strategice de descurajare ale naţiunii noastre, ea a continuat tradiţia mândră stabilită de predecesorii ei.

Ultima revizie integrală a navei a avut loc în perioada 2005-2007 în şantierul naval Norfolk din Virginia, dar submarinul a mai trecut prin mici reparaţii în anul 2010 şi în anul 2015.

Submarinul are o lungime de 109,73 metri, o viteză de peste 25 noduri (aproximativ 46 kilometri pe oră) şi este deservit de un echipaj alcătuit din 15 ofiţeri şi 150 de marinari militari. USS Georgia este dotat cu 154 de rachete de croazieră Tomahawk (potrivit jurnaliştilor americani ar fi vorba despre 175 de rachete după ultima revizie a submarinului) şi are patru tuburi pentru lansarea torpilelor. Rachetele respective sunt folosite pentru a ataca ţinte terestre predeterminate şi pot avea sarcini convenţionale sau nucleare.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb