• Update 13:40 Dosarul ICA se amână din nou, pentru 10 iunie
Curtea de Apel Bucureşti a amânat, astăzi, pentru data de 10 iunie, dezbaterile în dosarul privind privatizarea frauduloasă a Institutului de Cercetări Alimentare, în care Dan Voiculescu a fost condamnat, în primă instanţă, la 5 ani de închisoare cu executare.
Curtea de Apel Bucureşti a decis să repună pe rol excepţiile invocate la termenul anterior de către avocaţii inculpaţilor din dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare, după ce preşedintele completului, judecătorul Stan Mustaţă, a fost suspendat din magistratură ca urmare a arestării preventive.
Completul nou format va asculta pledoariile avocaţilor în data de 10 iunie. La acel termen vor fi citate şi părţile din dosar, între care şi preşedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu.
În locul lui Stan Mustaţă a fost numit preşedinte al completului judecătoarea Luminiţa Cristiu Ninu, din complet făcând în continuare parte magistratul Florică Duţă.
---
Curtea de Apel Bucureşti (CAB) urmează să se pronunţe, astăzi, în dosarul în care omul de afaceri Dan Voiculescu este acuzat de privatizarea frauduloasă a Institutului de Cercetări Alimentare (ICA).
Magistraţii trebuia să judece, în data de 29 aprilie, acest proces, însă a fost obţinută încă o amânare, după ce procurorii DNA l-au arestat pe judecătorul Stan Mustaţă, pe care îl acuză de luare de mită. Magistratul trebuia să judece, împreună cu un coleg, apelurile formulate în dosarul în care Dan Voiculescu, Gheorghe Mencinicopschi şi alte unsprezece persoane sunt acuzate de fapte de corupţie privind modul de privatizare a Institutului de Cercetări Alimentare (ICA).
La acea dată, la intrarea în DNA, Stan Mustaţă a precizat că procurorii susţin că un prieten de-al său s-ar fi întâlnit cu un prieten al lui Dan Voiculescu, pentru a fi dată o soluţie favorabilă în dosarul ICA. La ieşire, judecătorul a spus că probele anchetatorilor nu sunt concludente şi nici suficiente pentru formularea unor acuzaţii.
Judecătorul Stan Mustaţă a formulat, la începutul lunii aprilie, o cerere de abţinere în care arăta că, în urma unor materiale de presă "neadevărate", în care se relatează presupuse interese ale sale în acest dosar, înaintează această cerere, tocmai pentru eliminarea oricăror dubii sau suspiciuni. Cererea a fost respinsă, astfel că Stan Mustaţă a continuat să judece acest dosar.