Aproape 90 de milioane lei, alocaţi pentru modernizarea unui drum judeţean din Gorj

G.F.
Fonduri Europene / 9 decembrie 2017

Aproape 90 de milioane lei, alocaţi pentru modernizarea unui drum judeţean din Gorj

Un contract de reabilitare rutieră pentru un drum judeţean din Gorj, în valoare totală de aproape 90 milioane lei, din care 87,6 milioane finanţare nerambursabilă, a fost semnat potrivit lui Marius Nica, ministrul delegat pentru fonduri europene.

Într-un comunicat de presă se precizează că investiţia va asigura modernizarea a peste 43 km de drum judeţean, construirea a 6190 m piste pentru biciclete şi a 3200 ml de trotuare pietonale, modernizarea a 20 de staţii de autobuz şi reabilitarea a 10 poduri, iar în 16 zone cu probleme terasamentul drumului urmează a fi consolidat.

"Modernizarea acestei infrastructuri de transport se va reflecta, printre altele, în gradul de creştere a mobilităţii populaţiei şi a bunurilor, reducerea costurilor de transport de mărfuri şi călători, îmbunătăţirea accesului pe pieţele regionale, creşterea eficienţei activităţilor economice, economisirea de energie şi timp, creându-se astfel conditii pentru extinderea schimburilor comerciale si implicit a investitiilor productive. De asemenea, se va îmbunătăţi gradul de acces a populaţiei aflate în zonele de pe traseul drumului judeţean la serviciile de sănătate, sociale şi educative din oraşele şi municipiile din zonă, ceea ce va determina o creştere a adaptabilităţii populaţiei la nevoile pieţei forţei de muncă de la nivel regional şi local, concomitent cu punerea în valoare şi creşterea potenţialului economic şi social al arealului adiacent drumului judeţean, prin atragerea de investitori, în prezent descurajati de starea de viabilitate a drumului judetean. Pe de altă parte, va creşte gradul de siguranţă a circulaţiei, se va reduce timpul de călătorie atât pentru persoanele care tranzitează zona în scop turistic, de afaceri sau personal, cât şi pentru transportul de marfa, iar toate acestea vor contribui, într-un fel sau altul, la îmbunătăţirea calităţii mediului înconjurător", se precizează în documentul citat.

Proiectul are drept beneficiari întreaga populaţie a judeţului Gorj (aproximativ 365 mii de locuitori), pe cei 140 de agenţi economici care îşi desfăşoară activitatea în zonă şi pe conducătorii auto care o tranzitează. De asemenea, segmentul de elevi este unul foarte important, pentru că acestora trebuie să le fie asigurat în deplină siguranţă transportul de la domiciliu spre sediul unităţilor de învatamânt şi retur.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb