ARAD: Preşedintele Iohannis participă la ceremoniile de Ziua Armatei

Andrei Stan
Politică / 25 octombrie 2015

Actualizare 13:22 Şeful statului: "Armata şi-a îndeplinit în ultimii ani misiunile încredinţate"

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat astăzi, la Arad, în discursul rostit la manifestarea dedicată Zilei Armatei, că această instituţie a fost în ultimii ani "pilonul principal al proceselor de integrare euro-atlantică", fiind capabilă să contribuie la creşterea locului şi rolului ţării noastre de furnizor regional de securitate, conform Administraţiei Prezidenţiale.

"Armata României a fost pilonul principal al proceselor de integrare euro-atlantică, concomitent cu modernizarea cadrului legislativ şi transformarea sa într-o instituţie modernă, puternică şi eficientă, capabilă să contribuie la creşterea locului şi rolului ţării noastre de furnizor de securitate la nivel regional. Prestigiul Armatei noastre s-a construit în timp prin devotament şi profesionalism. În ultimii ani, Armata română şi-a îndeplinit misiunile încredinţate, fapt apreciat în mod deosebit de aliaţii şi de partenerii internaţionali. Unii dintre militarii noştri au plătit cu preţul vieţii ducerea la bun sfârşit a misiunilor, iar pe sacrificiul lor se clădeşte unitatea, coeziunea şi loialitatea unei instituţii al cărei crez este Onoare şi Patrie", a afirmat şeful statului.

Acesta le-a mulţumit militarilor români pentru îndeplinirea misiunilor din afara teritoriului naţional.

"Am convingerea că, în misiunile în afara teritoriului naţional, ostaşii noştri vor continua să fie printre cei mai buni ambasadori ai României în lume. În calitatea mea de Preşedinte al României, primesc cu mare mândrie şi satisfacţie aprecierile liderilor statelor aliate, alături de armatele cărora vă executaţi misiunile. Vă mulţumesc, în numele tuturor românilor, pentru tot ceea ce faceţi, zi de zi, în nobila profesie pe care v-aţi ales-o", a afirmat Iohannis.

De asemenea, şeful statului a amintit că la începutul lunii viitoare la Bucureşti va avea loc o reuniune a şefilor statelor membre NATO din Flancul Estic.

"Privim astăzi NATO ca pe un reper de stabilitate şi ca pe o garanţie de securitate pentru România. Dar NATO suntem noi, fiecare dintre statele membre. Credibilitatea şi forţa noastră vine din capacitatea de a ne respecta angajamentele unii faţă de alţii, ca parteneri. La începutul lunii noiembrie vom găzdui la Bucureşti o reuniune a şefilor statelor membre NATO din Flancul Estic. Acest eveniment reafirmă angajamentul nostru pentru cooperarea în regiune şi pentru contribuţia activă a României la securitatea colectivă în cadrul Alianţei", a afirmat preşedintele.

Iohannis a ţinut să mulţumească şi militarilor din statele aliate şi partenere. "Doresc să mulţumesc, de asemenea, militarilor din statele aliate şi partenere, alături de care am contribuit la atingerea obiectivelor şi pe care îi asigurăm că se pot bizui întotdeauna pe militarii români, în efortul comun de construcţie a unei lumi mai sigure, mai bune şi mai prospere", a spus Iohannis.

Preşedintele a mai arătat că este bucuros că această sărbătoare a Armatei României este celebrată alături de militarii aliaţi ai SUA.

"Mă bucur că celebrăm Ziua Armatei României alături de partenerii noştri americani, care se află aici pentru un exerciţiu militar comun. Parteneriatul nostru Strategic cu Statele Unite ale Americii are o expresie practică, pe care dorim să o consolidăm şi să o extindem pe latura sa militară, dar şi pe celelalte dimensiuni", a mai declarat şeful statului.

(S.A.)

-----------

Actualizare 12:28 Iohannis: "Mi-aş dori ca şi celelalte instituţii publice să ajungă la cota de încredere a Armatei"

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat astăzi, într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, că de Ziua Armatei Române se celebrează, mai presus de orice, patriotismul, el adăugând că şi-ar dori ca şi celelalte instituţii publice să ajungă la cota de încredere de care se bucură Armata.

"Astăzi este Ziua Armatei Române, o zi în care celebrăm, mai presus de orice, patriotismul. Fiecare cetăţean român, fie el militar, civil sau politician, are datoria de a-şi iubi patria. Cred că patriotismul înseamnă altceva decât cuvinte mari sau simboluri exterioare, care epatează. Patriotismul îşi găseşte expresia în lucruri simple, în faptul ca îţi faci treaba cu onestitate, că respecţi legea, ca îţi pasă de cei care te-au ales să-i reprezinţi. Aşa se construieşte încrederea. Şi nu întâmplător, Armata este printre instituţiile cu cea mai mare credibilitate în ochii cetăţenilor. Mi-aş dori ca şi celelalte instituţii publice să ajungă la cota de încredere de care se bucură Armata României. La mulţi ani, Armata Română! La multi ani, România!", spune preşedintele în mesajul său.

-----------

Preşedintele Klaus Iohannis a depus astăzi o coroană de flori la Monumentul Eroilor de la Păuliş, ridicat în memoria militarilor eroi români ai "Detaşamentului Păuliş", care au murit în toamna lui 1944, în timpul celui de-al doilea război mondial, transmit televiziunile de ştiri.

Au mai depus coroane de flori reprezentanţi ai Ministerului Apărării Naţionale, delegaţia fiind condusă de şeful Statului Major General, general-locotenent Nicolae Ciucă, iar din partea autorităţilor locale arădene preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ţolea, şi primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă.

Preşedintele Klaus Iohannis va participa astăzi şi la festivităţile organizate în Piaţa Avram Iancu din municipiul Arad, la Monumentul Eroului Necunoscut, festivităţi prilejuite de Ziua Armatei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb