Armata israeliană şi-a intensificat acţiunile la spitalul din Gaza

S.B.
Internaţional / 17 noiembrie 2023

Armata israeliană şi-a intensificat acţiunile la spitalul din Gaza

Armata israeliană şi-a intensificat vânătoarea de presupuse ascunzători ale Hamas ascunse în cel mai mare spital din Gaza, un teritoriu palestinian unde situaţia umanitară este îngrijorătoare şi unde comunicaţiile nu funcţionează din cauza lipsei de combustibil, informează news.ro.

În cursul nopţii, o echipă AFP a raportat o operaţiune israeliană de amploare în tabăra de la Jenin, bastion al mişcărilor armate palestiniene, în Cisiordania ocupată.

Iar agenţia oficială de presă siriană Sana a anunţat lovituri aeriene israeliene care au provocat pagube materiale în apropiere de Damasc, Israelul vizând în ultimii ani, în mai multe rânduri, pe teritoriul sirian, poziţii ale miliţiilor pro-iraniene, ţară care sprijină Hamas, în ultimii ani.

În Fâşia Gaza, guvernul Hamas a afirmat că soldaţii israelieni au 'distrus' mai multe departamente ale spitalului al-Shifa, un complex uriaş situat în oraşul Gaza.

De la atacul mortal comis de Hamas pe teritoriul israelian la 7 octombrie, Israelul a jurat să 'anihileze' mişcarea islamistă, clasificată drept organizaţie teroristă de către Statele Unite, Uniunea Europeană şi Israel.

Armata israeliană bombardează fără încetare micul teritoriu palestinian asediat, unde Hamas a preluat puterea în 2007.

Joi seara târziu, ea a anunţat că a descoperit în apropierea spitalului trupul lui Yehudit Weiss, un ostatic "ucis de teroriştii din Fâşia Gaza" după ce a fost răpit de Hamas la 7 octombrie în kibbutzul Beeri din sudul Israelului.

Raidul de miercuri asupra spitalului al-Chifa, care nu are apă sau electricitate şi care găzduieşte pacienţi, personal medical şi civili care speră să scape de război, a determinat comunitatea internaţională să lanseze apeluri urgente pentru protejarea populaţiei. Potrivit ONU, 2.300 de persoane se află în prezent în spital.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Sa nu ne amagim .Gaza este distrusa in totalitate .Declaratiile politice sunt una iar faptele din teren sunt alta .O actiune militara de o asemenea amploare are in faza ei initiala si victime colatarale . Cetatenii ,ce in mod firesc sunt partizanii Hamas , au incercat sa protejeze Organizatia Terorista evident neluind in calcul nici distrugerile si nici forta loviturilor .Ca tot omul au crezut ca totul se va incheia rapid si Israel va „inghiti galusca ”.Nu a fost asa .Niciuna dintre natiunile arabe nu le-au sărit in ajutor .Doară turcii si persii muslumani dar nearabi fiind au inceput sa indruge „verzi si uscate ”Moarte Israel este cuvintul lor de ordine dar este stiut cum de la vorba la fapta e cale lunga si acum tremura de frica sa nu ii loveasca militar SUA.Vorba aia : „gura bate fundul ”. Pina si XI(simpatica fotografie cu XI in tinerete aflat in SUA )a inteles si a venit degraba in San Francisco sa il vada pe J.R.Biden .Oferta facuta Chinei este de nerefuzat .Ca si in Ucraina in Gaza Europa ve reface toate zonele distruse de razboi .Avem de treaba 50 de ani de acum inainte . Romania va fi virful de lance in acest areal .

    1. Viata ,atat cat era posibila in Gaza in conditiile a 15 ani de blocada ,viata acolo deci a fost sustinuta ,subventionata de ONU ,EU ,state arabe ,ONG ...deci restul lumii . Nici nu mai e inrastructura acolo ,nu pot fi aduse materiale de constructii ,apa si energia sunt controlate de Israel . Deci fasia Gaza nu mai poate fi locuita dar vedem ca acum e atacata si Cisiordania .

      Apoi va urma Hezbollah si Libanul partea in care Hezbollah face legea .

      Totul se joaca pe model compensator .Probabil alegerile din Taiwan vor fi cistigate de cei pro China dar SUA si UE vor reconfigura intreaga zona din Orientul mijlociu scotind Rusia si Iran din carti si oferind astfel arabilor o pace de o suta de ani .

      Drumul Chinei catre extremul orient al rusilor este acum deschis .Iranul si Rusia sunt perdantii momentului .

      Vrajeala ....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb