AROBS vizează o cifră de afaceri de 421,3 milioane de lei în 2023

D.T.
Piaţa de Capital / 6 aprilie 2023

Voicu Oprean, fondator şi CEO al AROBS

Voicu Oprean, fondator şi CEO al AROBS

AROBS Transilvania Software (BVB: AROBS) vizează în 2023 o cifră de afaceri de 421,3 milioane de lei, o creştere cu 40% faţă de 2022, EBITDA de 74,2 milioane de lei, +12% şi un profit net de 45,2 milioane de lei, o apreciere cu 5% comparativ cu 2022, informează un comunicat remis redacţiei.

Potrivit comunicatului, anul acesta, compania are în vedere transferul acţiunilor sale pe Piaţa Principală a Bursei de Valori Bucureşti.

"2023 reprezintă pentru noi, în primul rând, un an al consolidării, prin întărirea sinergiilor dintre companiile care alcătuiesc grupul, astfel încât să ne îndeplinim obiectivele strategice. De asemenea, pentru perioada următoare avem în vedere derularea mai multor operaţiuni, dintre care cea mai importantă este transferul pe Piaţa Principală a BVB. În plus, un element important al strategiei noastre pentru următorii ani este programul de Stock Option Plan (SOP), care are drept obiectiv motivarea echipelor din cadrul AROBS, prin implicarea acestora în succesul companiei. Implementarea acestui program este reflectat şi în rezultatele financiare, dar impactul său este unul non-cash. Astfel, profitul net normalizat, fără impactul SOP, avut în vedere pentru 2023 are o valoare de 63,4 milioane de lei, iar EBITDA normalizată se ridică la 92,5 milioane de lei", a declarat Voicu Oprean, fondator şi CEO al AROBS.

Pe lângă direcţia strategică privind motivarea echipelor AROBS prin programul SOP, în 2023 şi în anii ce urmează, compania urmăreşte obiectivul strategic de dezvoltare a noi zone de expertiză, concomitent cu transferul continuu de cunoştinţe in-house către viitoarele generaţii de programatori şi specialişti hardware. În ceea ce priveşte strategia de M&A, grupul continuă şi în 2023 procesul de achiziţii de jucători existenţi care operează în aceeaşi industrie şi care pot aduce valoare adăugată prin consolidarea şi extinderea domeniilor de expertiză şi a amprentei geografice care să fie acoperită de serviciile şi produsele AROBS, se mai precizează în comunicat.

Realizarea de proiecte de cercetare în domenii precum IoT, transport, telematică, optimizarea afacerilor, dar şi lansarea de noi produse inovatoare şi versiuni superioare ale produselor proprii pentru optimizarea afacerilor, telematică şi automotive este o altă direcţie strategică a companiei clujene, arată sursa. Totodată, AROBS vizează îmbunătăţirea constantă a portofoliului de produse existente, prin adăugarea de noi module şi funcţionalităţi, precum şi prin testarea acestora pe piaţa din România, înainte de implementarea pe alte pieţe.

În 2022, AROBS a înregistrat o cifră de afaceri consolidată de 301 milioane de lei, o creştere cu 58% comparativ cu anul 2021, EBITDA normalizată de 72,2 milioane de lei, o majorare cu 24%, şi un profit net normalizat de 49,2 milioane de lei, o apreciere cu 7% faţă de 2021, continuă sursa citată.

AROBS Transilvania Software este listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti din data de 6 decembrie 2021. Compania are în prezent o capitalizare de piaţă de aproximativ 860 milioane de lei, fiind cea mai semnificativă companie de tehnologie listată pe BVB. Raportat la rezultatele auditate pentru anul 2022, AROBS are un PER (Price-to-Earning Ratio) de 20,12 la nivel de Grup şi 20,75 la nivel individual şi un P/BV (Preţ/Valoare contabilă) de 3,88 la nivel de Grup şi 3,81 la nivel individual.

Opinia Cititorului ( 16 )

  1. Si profitul net?

    bla,bla,bla,nu doar ca profitul a scazut dar in memorandumul de listare erau promisiuni stelare

    marja profit net 27% si nu maie nici jumatate, 71 mil 2023 si 84 in 2024 

    ipotezele erau ca estimarile includ doar Arobs individual+Arobs Pannonia+Arobs Moldova'nefiind incluse estimarilede crestere ca urmare a unor eventuale achizitii' 

    si de lainceput era inclus SOP despre care se vorbeste ca de o mare realizare 

    acum bagam'normalizat' fara impact SOP:))))) pai daca era obiectiv din start cum de se facea profit stelar cu tot cu el si marja 27% si asta fara alte achizitii? 

    'impact non cash' :)))) pai asa e si la actionari,numai non cash e la ei!actionarul vede numai cadere in cap a cotatiei care cu actualul buget se accelereaza 

    de ce ar mai risca cineva sa ia Arobs daca si atunci cand le iese bugetul actiunea e scumpa si realizarile sunt la ani lumina de predictiile pentru listare? 

    de asta au plecat aproape toti de pe Aero ca li s-au servit prognoze ca sa li se ia banii si realitatea e cu totul alta

    pe bursa se tranzactioneaza incredere si la Arobs asta s-a terminat 

    Dle Voicu cine se baga pe principala la firma cu PER 20 care se consolideaza si la care profit fara sop e 63 si cu sop e 45????????firma deci va stagna si la fraieri e profit praful de pe toba,ce nu luati voi ca sop se cumpara firme ca sa se umfle cifra de afaceri sa aratam ca am crescut doar ca profitul bate pasul pe loc

    nici la BVB si SIF nu se ia atat din profit sop! 

    s au listat ca sa stranga cash sa si l dea lor! in Raport remunerare 2022 spun ca au administratorii cate 50000 pe luna dar si directorii cate 50000 numai partea fixa si vedem ca si dau actini de zeci de milioane pe an bravo baietii jumuliti guppy

    of of,mai mai ce se simtea lipsa unui BNET-aia nici profit n au dar iau tot asa si poate va inspira 

    Genial Patroane! Le-am vandut scump actiunile, am luat banii, acum rascumparam pe trend descendent si ni le dam noua inapoi! Dupa aia bagam o noua poveste despre o calatorie frumoasa impreuna ca sa le descarcam si pe astea. Sa curga banul la baieti, sa curga banul la baieti! Haide Cluju

    1. Este necesara o politica de dividende. Uitati-va cum merge in jos pretul actiunilor .Actionarii au si ei o influenta in mersul spre mai bine al afacerii.

    trei mii ochelarii

    doua locuri in masina

    ca milioanaaarii 

    1. Cel mai tare comentariu, m-a făcut să râd copios :)) Ăsta e adevărul, chiar dacă noi râdem, micii acționari nu au niciun câștig ... ei își dau sop, acțiunile merg în jos, dividende nici vorbă, au anunțat de la listare că ei sunt companie de GROWTH, cumpără câte o companie pe trimestru !!

    bun asa tocmai am aflat ca e compania bossilor care o conduc si care are si niste actionari mici=plante de decor

    Spuneti-mi voi o societate bună din Cluj listata la bursă, că eu nu cunosc !Interesant nu?

    Bine că avem politicieni! Grupați!  

    1. Iti zic eu una, chiar 2 iti voi spune, cu mare usurinta : Life Is Hard (Citeste raportul financiar) + Cemacon (aici totul e clar de la bun inceput)

      Pe tine nici GPSul, nici " ION" de la Guvern nu te mai poate ajuta: Cemacon e practic delistata și e din Zalău ,iar Life is Hard e sub Bittnet dacă mă crezi!

      Vorba lui Iordache: altă companie...din Cluj?? 

      Banca Transilvania.

      J12/4155/1993 

      daca AROBS viseaza.........inseamna ca doarme......Somn Usor AROBS

      Lasa se pare ca n-are rost cu tine. Bafta!

      Spune-ne tu societati bune din Craiova (Electroputere, Avioane), Tirgu Jiu (Masa Tacerii), Turnu Severin (Severnav), Calafat (Crisma lu Dinescu), Pitesti, Slatina, Buzau, Giurgiu, Alexandria ( de Teleorman), Calarasi, Braila, Galati, Focsani...

      E data dreaq geografia sociologica a Romaniei. Sau sociologia geografica.

      Politicieni grupati ziceai!? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb