ASF intervine în sprijinul asiguraţilor RCA după solicitarea AURSF

J.P.
Comunicate de presă / 12 august 2020

ASF intervine în sprijinul asiguraţilor RCA după solicitarea AURSF

În sedinţa Consiliului ASF de azi a fost aprobată punerea în dezbatere publică a modificării Normei 20/2017, în vederea rezolvării acestei probleme, conform unui comunicat trimis redacţiei.

De asemenea, a fost aprobată o procedură simplificată de dezbatere publica, cu un termen redus, care va permite adoptarea modificărilor în una dintre următoarele şedinţe ale Consiliului ASF din cursul lunii august şi intrarea lor în vigoare imediat după publicarea în Monitorul Oficial al Romaniei.

Alin Iacob, preşedintele AURSF afirmă: "O prevedere care a afectat in mod nedrept si absurd foarte multi proprietari de autovehicule corecti dispare din legislatie, intr-un interval de timp record, in urma unei colaborari excelente intre AURSF, asociatie care reprezinta interesele consumatorilor utilizatori de servicii financiare si ASF, autoritatea care reglementeaza si supravegheaza functionarea pietelor financiare nebancare.

Nu este o coincidenta ca acest lucru se intampla la doar cateva saptamani de la momentul in care ASF are un nou presedinte, dupa o perioada de aproape un an de vacanta a acestei functii si tin sa ii multumesc in mod public pentru implicarea decisiva in rezolvarea acestei probleme noului presedinte al ASF, Nicu Marcu.

De asemenea, se cuvin adresate multumiri si celorlalti responsabili din cadrul ASF, vicepresedintelui Cristian Rosu si colegilor sai din cadrul Sectorului Asigurari, dar si reprezentantilor mass-media care au adus in ultima vreme in atentia opiniei publice situatia rezolvata acum.

Speram ca, impreuna si cu ceilalti stakeholderi, sa reusim sa schimbam intr-un interval de timp cat mai scurt si alte articole ale Normei RCA 20/2017 care creeaza probleme unei functionari corecte si eficiente a pietei RCA si, de asemenea, sa promovam activ in legislatia primara si in cea secundara digitalizarea, care este de natura sa aduca importante avantaje tuturor celor implicati - asigurati, pagubiti, societati de asigurare, unitati reparatoare, etc."

Reamintim că AURSF a transmis în data de 05.08.2020 o scrisoare conducerii ASF în care a solicitat modificarea alin. (11) al articolului 10 din Norma 20/2017, pentru a permite prezentarea poliţei RCA sub formă digitală în cazul controlului realizat de reprezentanţii Poliţiei Rutiere.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb