ASF: LA SFÂRŞITUL PRIMULUI TRIMESTRU AL ANULUI,  Primele RCA pentru autoutilitare şi autocamioane s-au stabilizat

Laura Boico
Bănci-Asigurări / 27 aprilie 2016

Prima medie aferentă poliţelor de asigurare auto obligatorie RCA încheiate pentru vehicule din categoria autoutilitare şi autocamioane, pe o perioadă de douăsprezece luni, a rămas în martie aproximativ la acelaşi nivel ca în februarie (+1%), în condiţiile în care pe segmentul de masă maximă cuprinsă între 3,5 şi 7,5 tone a fost înregistrată chiar o scădere substanţială de 19%, potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

În cazul autocamioanelor de peste 16 tone, prima medie RCA a scăzut în martie cu 3% faţă de februarie, până la 8.095 de lei, ajustarea fiind de minus 4% pe segmentul deţinătorilor persoane juridice. De asemenea, prima medie pentru autoutilitare cu masa de până la 3,5 tone s-a redus cu 2%, transmite sursa.

Aceasta mai specifică faptul că, potrivit raportărilor transmise de societăţile de asigurare în cadrul procesului de monitorizare a evoluţiei tarifelor RCA instrumentat de ASF, în martie au fost încheiate peste 26.260 de poliţe pe douăsprezece luni pentru autoutilitare şi autocamioane, cu 67% mai mult decât în iunie 2015, respectiv cu 19% mai mult decât în februarie 2016. Astfel că, luna martie marchează consolidarea unui fenomen de temperare şi, pe anumite segmente de corecţie a majorărilor de prime înregistrate pe fondul reaşezării pieţei RCA din ultimele luni.

Pentru vehiculele destinate transportului de persoane, prima medie RCA aferentă poliţelor pe douăsprezece luni a scăzut în martie cu 41% faţă de februarie pe segmentul cuprins între 18 şi 40 de locuri şi având ca deţinători persoane fizice, respectiv cu 11% pe segmentul microbuzelor cu până la 18 locuri deţinute tot de persoane fizice, mai menţionează comunicatul.

Per ansamblul categoriei mijloacelor de transport de persoane, prima medie RCA a urcat în martie cu 5% faţă de februarie, până la 4.848 de lei, pe fondul creşterii cu 5% a tarifelor pentru grupa 18-40 locuri. De asemenea, au continuat să crească tarifele pentru vehiculele în leasing, cu până 18-19%.

Numărul poliţelor din această categorie a urcat cu peste 4% faţă de iunie 2015, respectiv cu 31% faţă de februarie 2016. Dinamica numărului de contracte încheiate atât pentru autoutilitare/autocamioane, cât şi pentru vehicule destinate transportului de persoane indică faptul că piaţa RCA nu este în nici un caz blocată, iar mecanismele de reglare a tarifelor funcţionează.

Analizând numai evoluţia tarifelor RCA pentru vehiculele încadrate în clasa de bonus B0, raportările asigurătorilor arată că prima medie a scăzut în martie cu 1% faţă de februarie.

ASF mai precizează faptul că în cazul categoriei autoutilitare/autocamioane, pe fondul unei reduceri de 6% pe segmentul de masă maximă cuprinsă între 3,5 şi 7,5 tone, respectiv de 3% pe segmentul de masă maximă între 7,5 şi 16 tone. În cazul autocamioanelor de peste 16 tone prima medie a crescut în martie cu 4% comparativ cu februarie. La categoria autoutilitare/autocamioane au fost încheiate în luna martie 3.668 de contracte în clasa de bonus B0, cu peste 60% mai mult decât în iunie 2015.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb