Asigurări: Aegon şi-a crescut vânzările în 2013

V.B.
Bănci-Asigurări / 25 februarie 2014

Grupul olandez Aegon, de asigurări de viaţă şi pensii private, a înregistrat, anul trecut, un profit brut de 1,945 miliarde de euro, cu 5% mai mare faţă de nivelul anului trecut, datorită în principal volumului mare de vânzări, conform unui comunicat remis redacţiei.

În ultimul trimestru al anului 2013, Grupul Aegon a avut un profit brut de 491 milioane euro, cu 7% mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului 2012. Pe de altă parte, venitul net a scăzut la 174 milioane de euro, din cauza fluctuaţiilor valorii de piaţă a instrumentelor financiare. Rentabilitatea capitalului s-a păstrat la 7,4%.

La nivel de grup, vânzările au crescut cu 6% în 2013 faţă de anul anterior, generând un volum de prime brute subscrise în valoare de 7,151 miliarde de euro. În pietele din Marea Britanie şi Olanda, s-a înregistrat în ultimul trimestru o scădere a vânzărilor de asigurări de viaţă de 29%, respectiv de 6% în sectorul asigurărilor suplimentare de sănătate şi de accident. Depozitele brute au atins valoarea de 10,6 miliarde de euro, cu 15% mai mult, iar raportul de solvabilitate a ajuns la 212%.

Alex Wynaendts, directorul general al Aegon, a anunţat un dividend final de 11 eurocenţi/acţiune.

Tot anul trecut, Aegon şi-a întărit poziţia pe piaţa din ţara noastră, prin preluarea portofoliilor de asigurări de viaţă şi pensii private ale Eureko. În urma tranzacţiei, compania de pensii Aegon SAFPP va deveni al patrulea cel mai mare jucător de pe piaţa locală de pensii administrate privat, cu aproximativ 670 de mii de membri ai fondului de pensii, în timp ce compania de asigurări de viaţă, Aegon TunZ, va deveni unul dintre primii zece jucători din România. Totodată, Aegon a lansat propria reţea de distribuţie, Aegon Office, cu puncte de lucru în Cluj-Napoca şi Bucureşti, precum şi noua linie de afaceri dedicată investitorilor, Aegon Private Investments.

Cu sediul la Haga, Aegon este o companie internaţională specializată în asigurări de viaţă, planuri de pensii şi soluţii investiţionale, care activează în peste 20 de ţări din America, Europa şi Asia. Aegon are peste 23 de mii de angajaţi şi peste 47 de milioane de clienţi din toată lumea.

Grupul Aegon a avut primul contact cu piaţa din ţara noastră în 2007, când a înfiinţat compania de pensii private BT Aegon, în urma unui parteneriat cu Banca Transilvania. La începutul lui 2008, Aegon a pus bazele unei companii de asigurări de viaţă în România, iar în 2009 a lansat un nou parteneriat cu Banca Transilvania, care a deschis pentru Aegon prezenţa în piaţa de asigurări bancare din România. La inceputul anului 2013, grupul olandez a hotărât preluarea portofoliilor de asigurări de viaţă şi pensii private ale Eureko. În acelaşi an, compania a lansat reţeaua proprie de distribuţie, Aegon Office, precum şi divizia Private Investments.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

10 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3163
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9016
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.8761

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb