ASOCIAŢIA DĂRUIEŞTE VIAŢĂ:  "Suntem ţinta unui atac furibund al politicienilor"

M.A.
Politică / 31 octombrie 2019

Carmen Uscatu, Oana Gheorghiu (Sursă foto: Facebook)

Carmen Uscatu, Oana Gheorghiu (Sursă foto: Facebook)

Fondatoarele Asociaţiei Dăruieşte Viaţă au anunţat joi că, împreună cu specialişti şi medici, vor reface de la zero Spitalul "Marie Curie", având o "agendă secretă". Carmen Uscatu şi Oana Gheorghiu au vorbit despre proiect, după ce au atras atenţia că sunt ţinta unui atac "furibund" al politicienilor, referire la recentele afirmaţii ale Gabrielei Firea, primarul Capitalei, informează News.ro.

La o conferinţă de presă, ele au reamintit cine e "cu adevarăt în spatele nostru" - motivaţia că 500 de copii se îmbolnăvesc anual de cancer, 260.000 de donatori, peste 1.700 de companii.

Politicienii atacă de frică Asociaţia, mai spun fondatoarele. "Acum suntem ţinta unui atac furibund al politicienilor. Am primit însă multe mesaje de susţinere, zilele acestea, din partea părinţilor copiilor".

"Avem şi o agendă secretă", au spus Carmen Uscatu şi Oana Gheorghiu şi, "la atacul acesta, răspunsul nostru e: V-am chemat astăzi, aici, să vă dezvăluim agenda secretă. Muncim de câteva zile alături de medicii de la Spitalul «Marie Curie» la un masterplan. Vrem să facem din Spitalul «Marie Curie» unul la standard europene, pentru că nu poţi face medicină de secol 21 pe o infrastructură de secol trecut. Acest masterplan, realizată împreună cu medici, arhitecta noastră şi un specialist din străinătate, constă în refacerea de la zero a spitalului «Marie Curie»".

Gheorghiu a amintit: "În noiembrie 2018, a apărut o hotărâre a Consiliului General potrivit căreia va fi alocată suma de 13 milioane de euro pentru a reface spitalul. Nici măcar un fir de praf nu s-a mişcat. Cea mai bună decizie, luată împreună cu managementul spitalului şi şefi de secţii, a fost să construim o nouă clădire. Refacem spitalul, care a fost donat de Statul polonez. Să nu uităm, Primăria Capitalei promisese aceşti bani. A decis că trebuie să arunce cu noroi în oameni normali, care au decis că aşa nu se mai poate în ţara asta".

Cele două fondatoare au specificat că, la începutul lunii noiembrie, va fi decis masterplanul.

"Mesajul nostru e: dacă autorităţile îşi propun să sprijine acest proiect, am vrea să o facă legal şi să se consulte cu noi, pentru că noi facem acest masterplan. Orice vor face, trebuie să îl integreze în acest masterplan pe care îl realizăm cu specialiştii şi cu Raluca Şoaită, arhitect".

Până ce normele medicale şi standarde de de cost nu vor fi setate, nu ar trebui construite spitale metropolitane, a adăugat Uscatu.

Terenul care este implicat în discuţie "aparţine Statului Român", nu Primăriei Municipiului Bucureşti. Aceasta din urmă a dat acordul de a demola "nişte ruine" aflate pe acel teren. "Doamna Firea trăieşte într-o poveste. Da, acum, apare la PMB, pentru că s-a făcut ordine în acte", a declarat Gheorghiu.

Tudor Chirilă, Paula Herlo şi Alex Dima au fost prezenţi la conferinţă, "pentru a depune mărturie că ceea ce vedeţi este adevărat".

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. ...

    1. Dragă persoana,

      Te rog sa ai grija sa-ti iei medicația la timp. 

    Foarte frumos expunerea gargarei politicianistei din PMB. Cu mult bun simt si cultura de bun simt, poate se pot rectifica acesti politicieni de carton in politicieni de beton. Adica sa se tina de cuvint = beton.

    sunteti de admirat doamnelor. va doresc succes. la inaugurarea spiralului la cunostintele pe care le aveti in ce priveste birocratia si constructiile master planul de primar si viceprimar urmeaza natural. candidati, bucurestenii va voteaza

    1. ati fi primii candidati politici care vorbesc despre ce si cum au facut in Bucuresti si nu despre ce vor face. cistigati sigur

    Politrucii prosti si incompetenti (sa mai adaug hoti samd) s-au speriat si au atacat ca nu cumva poporul sa invete ca se poate si fara ei.

    Mult succes doamnelor! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb