Asociaţia de afaceri Belgia-România "BEROBA" devine Cameră de Comerţ Bilaterală

S.A.
Companii / 12 septembrie 2017

Asociaţia de afaceri Belgia-România "BEROBA" devine Cameră de Comerţ Bilaterală

Asociaţia de afaceri Belgia-România "BEROBA" şi Ambasada Regatului Belgiei la Bucureşti anunţă schimbarea statutului asociaţiei în Cameră de Comerţ Bilaterală.

Această modificare survine în urma acreditării "BEROBA" ca membră a Federaţiei Camerelor de Comerţ belgiene (BLCCA) în iulie 2017, potrivit unui comunicat al Ambasadei Belgiei la Bucureşti, trimis Redacţiei.

Sursa citată precizează: "Evenimentul are loc la aproape patru ani după înfiinţarea BEROBA şi marchează începutul unei noi etape în evoluţia instituţiei şi a relaţiilor comerciale dintre Belgia şi România. Astfel, BEROBA se poziţionează alături de alte instituţii similare, printre care Camera de Comerţ Bilaterală britanică BRCC şi Camera de Comerţ şi Agricultură franceză".

Alain Schodts, preşedintele "BEROBA" a declarat, citat în comunicat: "Belgia este de mulţi ani unul dintre cei mai importanţi investitori străini în România şi, din anul 2013, reprezintă cu succes interesele comunităţii de afaceri belgo-române.

Facem acest lucru prin crearea de oportunităţi de afaceri în cadrul comunităţii noastre active care numără 85 de membri, printr-un contact strâns cu Ambasada Belgiei în România, dar şi prin calitatea noastră de membru activ în Coaliţia pentru Dezvoltarea României (CDR), o iniţiativă privată ce reuneşte cele mai reprezentative organizaţii din mediul de afaceri din România cu scopul de a construi un dialog instituţional coerent şi substanţial, în special cu guvernul român.

BEROBA va lucra la îmbunătăţirea vizibilităţii şi accesibilităţii sale pentru a creşte numărul de oportunităţi de afaceri prin intermediul reţelei de membri şi parteneri. O abordare proaspătă, multă pasiune, conexiuni puternice în comunitate, toate acestea reprezintă angajamentul meu personal".

De asemenea, ambasadorul Belgiei, Thomas Baekelandt, a precizat: "După patru ani de poziţionare dinamică pe scena de afaceri din România, BEROBA a fost acreditată de Uniunea Camerelor de Comerţ Exterior Belgia-Luxemburg (BLCCA), un grup al Federaţiei «Camerelor de Comerţ belgiene». Această acreditare este o garanţie a managementului profesionist al BEROBA şi a bunei reputaţii de care se bucură asociaţia în dezvoltarea relaţiilor economice belgo-române".

Înfiinţată în 2013 la iniţiativa Ambasadei Belgiei la Bucureşti şi a investitorilor belgieni în România, BEROBA s-a dezvoltat de-a lungul timpului ca organizaţie autonomă, care numără în prezent 85 de membri, majoritatea companii şi oameni de afaceri belgieni sau entităţi având interese belgiene în ţara noastră, potrivit comunicatului.

Evenimentul cel mai important al asociaţiei este Săptămâna belgiană, care are loc în fiecare an în luna aprilie, la Bucureşti sau în alte oraşe mari din ţară şi care reuneşte ateliere, iniţiative sociale şi seminarii de afaceri, alaturi de tradiţii culinare şi alte mărci caracteristice stilului de viaţă belgian.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb