ASTĂZI Australia va atinge pragul de 80% populaţie vaccinată cu schemă completă

G.B
Internaţional / 5 noiembrie 2021

Australia va atinge pragul de 80% populaţie vaccinată cu schemă completă

Australia va atinge un nou obiectiv de imunizare astăzi, când 80% din populaţia ţării va fi vaccinată cu schemă completă împotriva noului coronavirus, a anunţat prim-ministrul Scott Morrison, potrivit DPA, citată de Agerpres.

Australia, care are o populaţie de 25 de milioane de locuitori, a încercat multă vreme să eradicheze virusul printr-o strategie de tip "zero-COVID". Dar, după ce nu a reuşit să controleze mai multe focare provocate de varianta Delta, Australia s-a orientat spre atingerea unor rate înalte de vaccinare ca modalitate de a ieşi din lockdown.

Prim-ministrul Scott Morrison a declarat în faţa reprezentanţilor mass-media că ţara lui va atinge pragul de 80% populaţie complet vaccinată în cursul zilei de vineri.

"Acest fapt înseamnă că am învins toate provocările pe care le-am avut din cauza livrărilor care nu mai veneau din Europa şi a altor lucruri de acest fel. Dar am mers înainte şi am reuşit. Australia îşi revine şi iese din pandemia de COVID-19", a adăugat premierul australian.

Atingerea acestei ţinte de vaccinare declanşează automat o nouă etapă în planul guvernamental anti-COVID-19, a spus Scott Morrison.

"Pentru a atinge pragul de 80%, australienii şi-au suflecat mânecile. Şi-au respectat partea lor din înţelegerea cu statul, iar noi, guvernul, vom respecta partea noastră de înţelegere", a adăugat el.

După ce atingerea pragului de 80% va fi confirmată, Guvernul australian va relaxa restricţiile anti-COVID-19, menţinând doar câteva reglementări minimale, şi va impune doar lockdown-uri extrem de bine ţinţite, doar asupra unor zone şi populaţii specifice, nu la nivelul unor oraşe şi state întregi.

Statele New South Wales, Australian Capital Territory şi Victoria au implementat deja anumite schimbări după ce au atins mai devreme această ţintă de vaccinare.

Însă statele South Australia, Western Australia, Queensland, Tasmania şi Northern Territory nu au atins deocamdată pragul de 70% populaţie complet vaccinată.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. "Australia îşi revine şi iese din pandemia de COVID-19", a adăugat premierul australian.

    Felicitari! 

    Sa speram ca australienii nu repeta scenariul actual din Olanda, care desi are un procent de complet vaccinati mai mare decat Australia (84 vs 80%), se vede nevoita sa reintroduca restrictii in urma exploziei de cazuri noi covid.

    Nu de alta, dar australienii mai "invinsesera" anterior pandemia prin politica lor falimentara zero-covid. 

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb