Atelier Cortez: Piaţa de cadouri corporate prinde avânt în 2024

T.B.
Companii / 6 martie

Atelier Cortez: Piaţa de cadouri corporate prinde avânt în 2024

Piaţa de cadouri corporate cunoaşte o creştere mai puternică în 2024 decât anii anteriori, fiind conturată o cerere mai mare cu aproximativ 20% din partea companiilor, atât multinaţionale, cât şi IMM-uri, se arată într-un comunicat al Atelier Cortez, remis redacţiei. Firmele din România doresc tot mai mult să îşi impresioneze şi să loializeze angajaţii prin beneficii extrasalariale cât mai diferite, dar şi să fie memorabile în relaţia cu clienţii şi partenerii de business prin cadouri personalizate, arată Atelier Cortez, producător de ciocolată şi macarons artizanale personalizate şi una dintre principalele firme de cadouri corporate personalizate comestibile din România, potrivit sursei.

Conform datelor din comunicat, "În 2024, piaţa de cadouri corporate atinge un nou vârf şi va continua să se menţină acolo, având în vedere tendinţa tot mai proeminentă printre companii, inclusiv cele mici, cu 5-10 angajaţi, de a avea bugete dedicate cadourilor pentru angajaţi şi parteneri. Dacă bugetele sunt în creştere uşoară, la peste 300 lei per cadou, numărul de solicitări pentru cadouri este într-un stadiu foarte accelerat, de la companii de toate mărimile, din diverse domenii, de la Bucureşti, la Constanţa, Iaşi, Cluj Timişoara, dar şi în oraşe mai mici, cum sunt Braşov şi Galaţi. În rolul de angajator, firmele vor să fie atractive şi pentru candidaţi, şi pentru angajaţi. În plus, sunt conştiente că o relaţie angajator-angajat este întreţinută prin recunoaştere şi apreciere, şi atunci aleg să le ofere surprize la birou şi cadouri cât mai interesante membrilor echipei, în completarea beneficiilor extrasalariale clasice. În paralel, vor să fie memorabile în relaţia cu orice partener de business, apelând la cadouri personalizate. Are loc o schimbare de mindset, de la a o oferi ceva pentru că aşa se face de sărbători sau de o altă ocazie specială la preocuparea de o oferi o surpriză diferită, personalizată, prin care să impresioneze şi să fie puternic remarcabile", explică Dragoş Ungureanu, fondator Atelier Cortez.

Ce cadouri oferă firmele angajaţilor

Peste 40% dintre solicitările primite de la companii vizează achiziţionarea de cadouri pentru angajaţi, cât şi atelierele interactive de prepare de ciocolată şi de montare de macarons. Angajaţii primesc cel mai des macarons şi prosecco sau vin, fie ca parte din recompensele pentru rezultate, fie cu diverse ocazii, zile de naştere, onomastică, 8 Martie sau de sărbători. Cele mai multe solicitări vin de la angajatori din IT, pharma, automotive, domeniul petrolier, retail şi altele, potrivit datelor Atelier Cortez.

Pentru clienţi sau parteneri de busines, printre cele mai populare opţiuni se numără cutiile cadou ce conţin combinaţii precum macarons şi vin, macarons şi prosecco, ciocolată şi prosecco sau vin şi ciocolată. De asemenea, în peste 99% din cazuri, aceste cadouri sunt personalizate cu logo-ul firmei căreia îi sunt dăruite, subliniind astfel dorinţa companiilor de a-şi marca prezenţa şi de a oferi cadouri memorabile şi distinctive, se mai arată în comunicat.

Printre cele mai atipice solicitări până acum sunt: ciocolata cu chipsuri (producător de snack-uri), creioane personalizate care să aibă o acadea în locul clasicei radiere, ciocolată personalizată în diverse forme, decoruri personalizate de cocktail imprimate pe foiţe de orez (fără gust, fără miros), cutie cadou personalizată nominal, cu vin şi macarons personalizaţi nominal şi individual (cu hobby-uri, mesaje şi simbolistică diferită pentru fiecare colaborator sau angajat), transmite compania.

Potrivit comunicatului, "Anul acesta, în paralel cu creşterea cererii pentru cadouri corporate, am remarcat o schimbare semnificativă în comportamentul companiilor, care au plasat comenzi pentru cadourile destinate sărbătorilor de 1-8 Martie şi Paşte mult mai devreme decât în anii precedenţi, încă din ianuarie. Credem că motivele sunt dorinţa companiilor de a se organiza din timp, prioritizarea cadourilor în bugetul de anul acesta pentru beneficii extrasalariale pentru angajaţi şi cadouri pentru parteneri şi rata mare de revenire a clienţilor noştri. Acest lucru demonstrează nu doar o anticipare mai mare a nevoilor, ci şi o dorinţă crescută de a celebra şi aprecia legăturile cu angajaţii şi partenerii de afaceri într-un mod autentic şi memorabil", adaugă Dragoş Ungureanu, fondator Atelier Cortez.

Ca urmare a cererii crescute pentru cadouri din partea companiilor multinaţionale, dar şi a IMM-urilor româneşti, Atelier Cortez estimează că va livra peste 3.000 de cadouri corporate pentru angajaţi şi parteneri de business în principalele oraşe din ţară, informează sursa citată.

În 2024, Atelier Cortez estimează că va creşte producţia la peste 200.000 de macarons, 50.000 de praline şi peste 5.000 de tablete de ciocolată, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb