Au început înscrierile pentru Concursul Internaţional Cangurul Lingvist - Limba Engleză

S.B.
Comunicate de presă / 21 octombrie

Au început înscrierile pentru Concursul Internaţional Cangurul Lingvist - Limba Engleză

Asociaţia Institutul pentru Dezvoltarea Evaluării în Educaţie (IDEE) are plăcerea de a anunţa deschiderea înscrierilor pentru cea de-a 25-a ediţie a concursului internaţional Cangurul Lingvist - Limba Engleză.

Destinat elevilor I-XII, concursul, care va avea loc pe 14 noiembrie, testează cunoştinţele de limbă şi civilizaţie, intuiţia, logica şi viteza de reacţie.

În cadrul concursului, sunt propuse elevilor 6 niveluri de competenţe. Fiecare elev, indiferent de clasă, poate să aleagă nivelul la care consideră că va obţine cel mai bun punctaj. Astfel, nivelul Start (Pre A1), care conţine 25 de itemi, este recomandat elevilor din clasele I-II. Nivelul Story (A1), care conţine 30 de itemi, este recomandat elevilor din clasele III-IV. De asemenea, testele Joey, Wallaby, Grey Kangaroo şi Red Kangaroo sunt compuse din câte 50 de itemi, dintre care se punctează cel mult 40 de itemi, primii la care s-a răspuns corect sau greşit. Se acordă 10 puncte din oficiu.

"Concursul valorizează competenţele cheie, cu accent pe cele de comunicare în limbi străine, competenţe digitale şi interdisciplinaritate. Fiecare elev, fie că a susţinut concursul în format digital sau pe hârtie, are acces pe baza unui cod de participare la analiza personalizată a lucrării sale, unde primeşte un feedback asupra răspunsurilor date şi sugestii privind îmbunătăţirea performanţelor, acolo unde a greşit. Testul este alcătuit din itemi care pornesc de la un nivel elementar şi cresc gradat în complexitate", declară Boris Singer, fondatorul Asociaţiei IDEE.

Elevii pot susţine testul pe hârtie, pe baza subiectelor transmise către profesori şi multiplicate în scoli, folosind foile de răspuns transmise de asociaţia IDEE, sau pot susţine concursul online.

În varianta offline, responsabilul de concurs (un profesor sau un părinte) se va ocupa de prezentarea, înscrierea elevilor şi organizarea locală. Perioada de înscriere a elevilor se va încheia pe data de 4 noiembrie 2024. După susţinerea concursului, responsabilul va expedia prin colet poştal foile de răspuns completate de elevi, în termen de două zile lucrătoare de la data concursului, la adresa: Editura Sigma, O.P. 83, C.P. 36, Bucureşti.

În varianta online, părinţii pot înscrie elevii individual, pe https://editurasigma.ro, iar înscrierea se poate face inclusiv în ziua susţinerii concursului. De asemenea, înscrierile pot fi coordonate de către profesori, pe baza codului alocat şcolii.

Corectarea răspunsurilor se face computerizat, asigurând analiza imparţială a foilor de răspuns şi stabilirea clasamentelor. Grila cu răspunsurile corecte va fi afişată pe site-ul www.cangurul.ro. Fiecare elev, folosind codul său de participare, va găsi pe site-ul concursului: foaia cu răspunsurile date, calculul punctajului, răspunsurile corecte.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

25 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9732
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5955
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3022
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9656
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.8823

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ccib.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
fleetconference.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb