Audierile pentru funcţia de vicepreşedinte al ASF, astăzi

G.M., T.T.
Piaţa de Capital / 4 decembrie 2018

Audierile pentru funcţia de vicepreşedinte al ASF, astăzi

Actualizare Gabriel Grădinescu a primit, astăzi, aviz favorabil din partea comisiilor de specialitate din Camera Deputaţilor şi Senat pentru funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară, cu 28 voturi "pentru", 20 "împotrivă", o "abţinere"

Acesta a fost votat de către Varujan Vosganian, deoarece au fost colegi în timpul liceului. Cosette Chichirău de la USR, a solicitat renumărarea voturilor în cazul candidatului menţionat, motivând că unii dintre membrii PSD nu păreau convinşi de votul acordat lui Grădinescu. Solicitarea a fost respinsă cu 16 voturi "pentru" şi 30 "împotrivă".

Vicenţiu Constantinoiu: "12 voturi "pentru", 23 "împotrivă", nouă "abţineri";

În cazul acestuia, votul a rămas cel iniţial.

Cătălin Mancaş: 0 voturi "pentru", 30 "împotrivă", 20 "abţineri";

Cătălina Sava: 20 voturi "pentru", 20 "împotrivă", şase "abţineri";

Adrian Mitroi: 12 voturi "pentru", 20 "împotrivă", şase "abţineri";

Gheorghe Ioan Ţară: 1 vot "pentru", 14 "împotrivă", 23 "abţineri".

-----

Actualizare Audierile s-au încheiat

----

Actualizare Mircea Oancea şi Liviu-Andrei Stamatian nu s-au prezentat la audieri

-----

Actualizare Este audiat Gheorghe Ioan Ţară

"Sunt profesor universitar la Oradea. Îndeplinesc condiţiile cerute în domeniul financiar şi lucrez de peste 20 ani în controlul financiar", şi-a început prezentarea candidaturii Gheorghe Ioan Tara.

Totodată, acesta a declarat că "Piaţa de capital din România este puţin dezvoltată, 12% din PIB. Din piaţa nebancară, doar 5% este piaţa de capital. Trebuie să obţinem calitatea de piaţă emergentă, să nu mai fim piaţă de frontieră."

Candidatul a subliniat faptul că are în vedere o îmbunătăţire a procesului legislativ, prin simplificarea lui, deoarece, în momentul de faţă, legislaţia este prea "dură şi nefavorabilă investitorilor."

----

Actualizare Este audiată Cătălina Sava

"Am fost director al unui fond de investiţii, am lucrat la autoritatea care a precedat Autoritatea de Supraveghere Financiară.", a declarat Claudia Sava.

Aceasta a prezentat principalele direcţii ale dosarului său de candidatură: "Dobândirea statului de piaţă emergentă principală pentru suportarea investiţiilor majore. Avem nevoie de lichiditate şi de listarea mai multor companii mari, strategice, la bursă."

Cătălina Sava şi-a exprimat dorinţa de a consolida legislaţia în domeniul pieţei de capital cu implementarea normelor şi standardelor europene: "Vreau o legislaţie mai prietenoasă cu piaţa de capital."

----

Actualizare Este audiat Adrian Mitroi

"Atractivitatea bursei este în scădere. Românii percep bursa ca pe un lucru speculativ. Noi avem nevoie de piaţa emegentă, deoarece costurile sunt în scădere. Avem o piaţă nonbancară aflată în deficit.", a declarat Adrian Mitroi.

De asemenea, acesta a subliniat faptul că acţiunile, ca titluri de valoare, sunt volatile.

"Bursa nu este o speculaţie, ci un instrument financiar care finanţează proiectele mari ale statului şi care ajută cetăţenii pentru instrumentele lor."

Acesta a precizat că este un candidat excelent.

"Sunt un candidat excelent. Ştiu ce se întâmplă aici şi nu înţeleg de ce nu votaţi pentru mine."

----

Actualizare Este audiat Cătălin Mancaş

Cătălin Mancaş a susţinut că lucrează în piaţa de capital din 1997, iar principala provocare actuală este rolul de dezvoltare a economiei şi de a finanţa, ca alternativă a creditului bancar, dezvoltarea societăţilor de producţie din ţara noastră.

De asemenea, Mancaş a afirmat că este nevoie de lichiditate în piaţă, care să ajute la dezvoltarea companiilor şi că investitorii pot investi în acţiuni Aero şi în obligaţiuni. Totodată, acesta declară că o societate oferă intemediere de acţiuni şi obligaţiuni, consultanţă pentru ofertele publice iniţiale, pentru emisiunile de obligaţiuni coporative şi municipale.

"Municipiile au nevoie de alternative de fonduri pentru dezvoltarea infrastructurii", completează Cătălin Mancaş.

----

Actualizare Este audiat Gabriel Grădinărescu

Gabriel Grădinărescu spune că lucrează de 26 ani în domeniul bancar.

"Informaţiile mele vin de la firul ierbii, acolo unde cererea se întâlneşte cu oferta. La nivelul Autorităţii de Supraveghere Financiară voi aplica toate cunoştinţele mele cumulate."

Acesta a fost întrebat ce reprezintă un acţionar semnificativ, care sunt instrumentele în care se poate investi şi care sunt serviciile oferite de instituţiile financiare, însă Ioan Cupşă a intervenit, menţionând că jocurile nu sunt făcute pentru candidatul audiat şi a oprit seria de întrebări pentru acesta, deoarece "nu trebuie să le fie insultată inteligenţa".

Răspunzând la prima întrebar primită, Grădinărescu a spus: "Acţionarul semnificativ e persoana care acţionează în mod concertat, direct sau indirect şi deţine cel puţin 10% din capital şi din dreptul de vot."

Claudiu Năsui, USR, l-a întrebat ce este coeficientul BETA al unui portofoliu, dar Gabriel Grădinărescu nu a ştiut să răspundă.

----

Actualizare Este audiat Vicenţiu Constantinoiu

Vincenţiu Constantinoiu a declarat că lucrează de 17 ani în cadrul Autorităţii de Supraveghere Financiară, la Direcţia de Supraveghere şi Control. De asemenea, acesta a susţinut că doreşte o discuţie aplicată pe tema mecanismelor financiare.

Constantioniu aminteşte despre entităţile pieţei şi problemele lor, despre bursă, despre depozitarul central şi SAI-uri.

Tototdată, Vicenţiu Constantinoiu a vorbit despre parteneriatul nefinalizat al Bursei de Valori Bucureşti cu piaţa din Londra, care ar trebui reluat în condiţiile Brexit.

"ASF trebuie să vegheze ca entităţile să aibă o activitate care să nu pună în pericol clienţii şi activele", mai afirmă el.

Candidatul nu a primit întrebări.

----

Actualizare Ioan Cupsa, PNL, a solicitat vot secret pentru candidaţi, însă propunerea a fost respinsă cu 18 voturi "pentru" şi 23 "împotrivă".

Votul va fi deschis.

-----

Actualizare Fiecare candidat îşi va prezenta dosarul de candidatură timp de trei minute, având la dispoziţie câte trei minute pentru a primi întrebări şi cinci minute pentru a răspunde.

----

Actualizare Şedinţa comisiilor reunite a început

Până în 28 octombrie au fost depuse candidaturile pentru funcţia de preşedinte al ASF, în total înregistrându-se nouă candidaturi.

Radu Toia şi-a depus candidatura pe 3 decembrie, după data limită, care, ulterior, a fost respinsă.

Toţi candidaţii au depus declaraţii pe propria răspundere că îndeplinesc condiţiile cerute de lege pentru ocuparea funcţiei de vicepreşedinte al ASF pentru piaţa de capital.

-----

Comisiile de specialitate din Camera Deputaţilor şi Senat urmează să îi audieze, astăzi, pe candidaţii înscrişi pentru ocuparea funcţiei de vicepreşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară

Candidaţii care urmează să fie audiaţi pentru ocuparea funcţiei de vicepreşedinte în Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară sunt: Vicenţiu Constantinoiu, Gabriel Grădinescu, Cătălin Mancaş, Adrian Mitroi, Mircea Oancea, Claudia Cătălina Sava, Liviu-Andrei Stamatian şi Gheorghe Ioan Ţara, potrivit deputatului USR, Claudiu Năsui. Aceştia urmează să fie audiaţi în cadrul Comisiilor de specialitate din Camera Deputaţilor şi Senat.

Audierile vor avea loc la sala de şedinţă a Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci - camera 6115, etaj VI - Camera Deputaţilor.

Opinia Cititorului ( 13 )

  1. Bravo Bursa! Transmisie de la fata locului fara precedent!

    1. Grădinărească, omul lui Oprișan habar nu are ce e beta, deși a fost director de bancă, dar vrea să supravegheze piața de capital și instrumentele financiare derivate sau produsele structurate. Altul de nivelul lui Badea, incompetenți cu 4 clase care au pretenția să conducă instituții atât de importante. Ăsta va fi noul vicepreședinte. Ăsta. Țară fără viitor

      Este foarte ciudat cum la articolul cu Poza lui Badea Leonardo Ziarul Bursa șterge toate comentariile despre prestația acestuia î. ASF. Un act reprobabil. Dacă nu lăsați că măcar labcomentarii să apară adevărul de ce mai aveți comentarii? Domnul Make nu cred că ar fi permis acest lucru. Urât act și dezamăgitor. De când apăra Bursa cu atâta zel pe Badea???

      Stergerea comentariilor care incalca regulamentul nu necesita aprobarea mea.

      Mai existați. Lipsa articole lor și inactivitatea mă făceau să cred că v-ați retras o dată cu apariția noii imagini a ziarului Bursa. Păi tocmai asta e problema. Că acele mesaje nu încalcă regulamentul și au fost postate de atâtea ori mesaje chiar injurioase, dar adevărate, la adresa lui Badea Leo și nu au fost șterse de redacția Bursa. Pe cele de azi cred că l-am observat pentru că o atacau pe feblețea lui fotografă care este plătită tot din banii ASF. De atâția ani citesc și comentez uneori în ziarul Bursa și știu când sunt comentariile banate. Acum este un protectorat nemeritat pentru Badea din partea Ziarului Bursa. Tocmai pentru că oamenii simpli nu cunosc și nu își imaginează cine și ce este prin ASF se poate că un personaj ca Badea să fie președinte plătit cu 14000 de euro în România salariului minim. Chiar și în comentarii, anonime din păcate, este bine să fie spus adevărul. Măcar lăsați acest lucru cititorilor. Știm cu toții că toate acele comentarii stupide sau serioase conferă valoare ziarului. Nu le mai cenzurați aiurea

      Ati confundat ziarul BURSA cu instrumentul rafuielii dumneavoastra cu fostul dumneavoastra sef. Nu ati adus nici un argument in favoarea acuzatiilor pe care le-ati formulat, in schimb v-ati permis un limbaj insultativ.

      Insusi comentariul de mai sus reprezinta o incalcare de regulament. 

      Iar perceptia dumneavoastra ca as fi inactiv, da masura modului distorsionat in care receptati ambianta: schimbarea de imagine a ziarului BURSA ma are drept autor atit conceptual si strategic, cit si ca grafician.

      Iertati-ma, in ochii mei nu sinteti credibil. 

      Prin intermediul acesta al comentariilor, oferit ce-i drept de dumneavoastră domnule Goldstein, am tot comunicat ?n aceşti ani şi ştiu că atunci când aveţi o idee fixă nimeni nu vă poate schimba şi sunteţi foarte acid ?n comentarii. Aşa că nu mai are sens să insist. Totuşi nu ?nţeleg protectoratul pe care ?l oferiţi acestui individ slinos numit Badea. Poate pentru că ştiţi că acum 5 ani asta o să fie ASF şi nu mai are sens altceva. Nu cred că ?l apreciaţi obiectiv. Doriţi argumente pentru cele spuse? Dacă aş trimite documente la adresa redacţiei prin care se observă clar cum ăsta când era interimar, prin deciziile lui, ?n cel mai pur stil de partidist de ăla comunist, a distrus nu doar oameni care mai făceau ceva ?n instituţia aia căptuşită de capuşe, dar a distrus elemente care au costat instituţia căteva miliarde de lei vechi (veniţi indirect de la toţi cei care investesc pe piaţa de capital, de la cei care achiziţionează asigurări şi de la cei care au pensii private şi/sau facultative), le publicaţi? V-ar interesa? Sunt convins că nu. Chiar dacă asta ar dovedi clar fibra lui toxică. Aţi văzut cum era mentorul lui, tăticul lui ţuţuianu ?n spatele uşilor ?nchise. Cum vă imaginaţi că este pupilul lui ţuţuianu?Padawanu depăşeşte maestrul. Dacă aş putea să vă arăt măcar 5% din faţa acestui indvid şi al restului de membrii din fostul CASF. Vorbiţi de argumente...argumentele dor. Unora ca noi ne mai rămâneau doar „comenturile” astea anonime dar adevărate. Apropo, vechiul site avea un aer vintage, avea o patină din aceea oarecum nostalgică..acum nu mai e. Numai bine.

      Trebuie sa-ti iei pastilele, începi să aberezi.

      Este ziarul tău si faci ce vrei cu el. Sigur ca tot ce se șterge are fie acordul tău, fie este la ordinul tău. Ai mai facut-o si o sa o mai faci. Căci așa vrei tu. Ce lecții de deontologie poate sa îți țină cineva, daca tu crezi ca, chiar daca este un ziar, este AL TĂU?

    Gradinescu - a primit doua intrebari de la PSD (i se spunea inainte de audiere de catre un parlamentar PSD ce va fi intrebat), respectiv definitia actionarului semnificativ si care sunt principalele servicii prestate de un intermediar. A raspuns, monosilabic, cititnd

    de pe foaie definitia actionarului semnificativ, incurcandu-se la citit. A venit randul raspunsului la intrebarea cu serviciile - dezastru, tot CITIND DE PE FOAIE si nici asa nu le-a stiu. Raspunsuri scrise la intrebari "spontane". Am mai vazut calamitati in conducerea pietei de capital dar acest personaj le intrece pe toate. O nulitate absoluta. Doamne fereste! 

    Prestația dlui Gradinescu a fost de un penibil absolut. O dovada mai elocventa de habarnism nu am văzut demult. Omul nu știe nimic si nu înțelege nimic. Nu înțelege întrebările si nici răspunsurile pregatite pe care ar trebui sa le citească. Nu are nicio noțiune de piața de capital, nici elementara. Nu știe nimic despre bănci. Ce este Swap-ul pe rata dobânzii a fost o întrebare la îndemâna oricui lucrează intr-o banca. Habar nu a avut. Ceva oribil. Ridicol.

    ...de la candidatul “excelent” Adrian Mitroi, care este si “profesor” universitar, “analist” economic, “consilier” al ministrilor economiei. (si astia in ghilimele). Vai de tara asta! “Unde esti tu Tepes doamne, Ca punand mana pe ei, Sa-i imparti in doua cete, In NEBUNI si in MISEI”!!!

    Ca sa. Scapam de psd-isti RAZBOI CJVIL CA ALTFEL NU SE POATE!

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb