AURELIAN GOGULESCU, PREŞEDINTELE CAMEREI DE COMERŢ PRAHOVA:  "Avem ca obiectiv pentru 2014 să aducem cât mai mulţi investitori străini"

Ziarul BURSA #Companii / 16 decembrie 2013

Domnul Aurelian Gogulescu s-a întâlnit în acest an cu doamna Susan Garro, Şeful Adjunct al Misiunii Diplomatice a SUA în România.

Domnul Aurelian Gogulescu s-a întâlnit în acest an cu doamna Susan Garro, Şeful Adjunct al Misiunii Diplomatice a SUA în România.

Camera de Comerţ Prahova (CCIPH) îşi propune pentru 2014 să atragă - prin intermediul acţiunilor pe care le realizează - investitori străini mai mulţi şi mai importanţi în judeţ, să susţină şi să promoveze mai eficient exportul prahovean de produse şi servicii pe pieţele externe. Domnul Aurelian Gogulescu, preşedintele Camerei de Comerţ Prahova, ne-a declarat că îşi doreşte ca în 2014 să câştige cât mai multe dintre proiectele cu finanţare europeană pe care Camera le-a depus în ultima perioadă.

Domnia sa ne-a mai spus: "Ne dorim - şi vom milita în continuare pentru acest deziderat - un sistem cameral românesc puternic, eficient, res­pectat şi a cărui voce autorizată, unitară, să aibă puterea să aducă măsuri legislative benefice dezvoltării firmelor autohtone".

Cea mai mare parte a echipei CCIPH a fost antrenată în acest an, ca şi în 2011 şi 2012, pe lângă activităţile specific camerale, în derularea de proiecte cu finanţare europea­nă. Domnul Gogulescu ne-a menţionat: "Desfăşurarea activităţilor şi actiunilor în cadrul a 11 proiecte strategice în cursul acestui an, dintre care, între timp, s-au încheiat 8, a constituit o provocare deloc simplă, mai ales că, la începutul anului, o mare parte din fondurile ce finanţau aceste proiecte erau blocate. Pentru aceste 11 proiecte POSDRU, la care se adaugă un proiect finanţat de Comisia Europeană - Centrul Europe Direct Ploieşti (2013-2017), CCI Prahova a des­făşurat, în cursul acestui an, un număr impresionant de acţiuni - 68 de seminarii de informare, conferinţe de diseminare a rezultatelor, vizite de studii, burse ale locurilor de muncă, etc. La acestea se adaugă 40 vizite la sediul CCI Prahova ale unor delegaţii economice şi oficiali străini, din 22 ţări ale lumii, dar şi realizarea a 6 târguri şi expoziţii proprii, participarea cu delegaţii de firme prahovene la 5 manifestări expoziţionale în străinătate, organizarea a 44 de cursuri de formare şi perfecţionare profesională".   

Domnul Aurelian Gogulescu sus­ţine că starea generală a economiei, în ansamblul căreia s-a derulat şi activitatea economică a judeţului Prahova, factor macroeconomic de care activitatea organizaţiei camerale prahovene este indisolubil legată, a fost - în continuare - una problematică în acest an, chiar dacă datele statistice dau o creştere economică anuală de 2,2%- 2,5%. Domnia sa a mai spus: "Un alt element de fundal pe care s-a proiectat activitatea noastră în 2013 a fost o acută şi extrem de nocivă criză manifestată la nivelul sistemului cameral românesc - criză generată şi întreţinută cu înverşunare şi ruptă total de simţul realităţii. Aceasta criză s-a materializat, în ceea ce ne priveşte, şi într-un val de discreditare, îndreptat cu iresponsabilitate asupra uneia dintre cele mai active şi mai apreciate camere de comerţ şi industrie judeţene româneşti - CCI Prahova. Am avut, în acele momente dificile din punctul de vedere al atacului la imaginea şi credibilitatea noastră, suportul necondiţionat al firmelor, dar şi al colaboratorilor şi partenerilor noştri din mediul instituţional".

În cursul anului 2013, sistemul de relaţii inter-instituţionale ale CCI Prahova cu omologi camerali externi s-a îmbogăţit cu trei noi Acorduri de Colaborare, cu Camerele de Comerţ şi Industrie Minsk (Belarus), din Banja Luka (Bosnia-Herţegovina) şi din Gomel (Belarus), astfel că, în prezent, CCI Prahova are încheiate 60 de acorduri cu astfel de parteneri din străinătate.

Activitatea Camerei de Comerţ Prahova este certificată de peste şase ani ISO 9001:2008, iar în cursul lunii iunie a trecut proba unei noi recertificări care va fi valabilă încă trei ani, până în 2016.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb