AURESCU,CĂTRE DIPLOMAŢI DUPĂ INCIDENTUL DE LA PARIS: "E inacceptabil să fie folosiţi astfel de termeni"

Ziarul BURSA #Politică / 12 februarie 2015

Ministrul de Externe le-a trasmis ambasadelor, după incidentul de la Paris, că este inacceptabilă folosirea în comunicarea instituţională de termeni care se îndepărtează de regulile bunului simţ, amintind că o prioritate a mandatului său este reconstruirea legăturilor cu diaspora, serios afectate, potrivit unui document intern al Ministerului Afacerilor Externe, transmis către toate misiunile diplomatice şi consulare ale României, citat de Mediafax.

Bogdan Aurescu precizează că, în contextul incidentului cu invitaţiile de la Paris, prin care un document de uz intern cu adnotări personale ale unui diplomat a ajuns în spaţiul public, măsurile şi acţiunile pe care trebuie să le aibă în vedere MAE sunt "cu atât mai urgente".

"Este inacceptabil ca în comunicarea instituţională, indiferent dacă ea ajunge sau nu în spaţiul public, să fie folosiţi termeni şi exprimări care se îndepărtează de la rigoarea instituţională elementară şi de regulile bunului simţ".

Scandalul invitaţiilor de la Paris a izbucnit după ce scriitorul Radu Portocală, unul dintre invitaţii la întâlnirea comunităţii româneşti cu preşedintele Klaus Iohannis, care a avut loc marţi seara, la Paris, a primit o invitaţie de la ICR Paris care avea ataşat şi un document de uz intern ce conţinea etichetări precum "indezirabil" sau scârbos" la adresa unor persoane.

Cele două persoane implicate în trimiterea documentului de uz intern, directoarea ICR Paris, Yvette Fulicea, şi un diplomat din cadrul Ambasadei, au fost, în primă fază, sancţionate cu avertisment.

Miercuri, ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a dispus, după finalizarea investigaţiilor Corpului de Control, încheierea misiunii permanente a diplomatului implicat în scandalul invitaţiilor la Ambasada de la Paris, precum şi încetarea detaşării şi a raporturilor de muncă cu Ministerul Afacerilor Externe.

Potrivit unui comunicat MAE, în cazul directorului ICR Paris procedurile specifice în vederea rechemării acestuia de la post şi a încetării misiunii din funcţia de director al ICR Paris se iniţiază, conform normelor în vigoare, de către conducerea ICR Bucureşti. Aceste proceduri presupun avizele MAE, Ministerului Culturii şi ale Comisiilor de politică externă şi cultură şi media din cadrul Senatului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb