Australia a dezvăluit un pachet de sprijin de 1,2 miliarde de dolari pentru sectorul turistic

A.P.
Internaţional / 11 martie 2021

Australia a dezvăluit un pachet de sprijin de 1,2 miliarde de dolari pentru sectorul turistic

Guvernul australian a dezvăluit joi un pachet de sprijin turistic de 1,2 miliarde dolari (928 milioane dolari), menit să stimuleze călătoriile locale în timp ce rutele internaţionale rămân închise din cauza pandemiei coronavirusului, potrivit Reuters.

Coşul de subvenţii pentru bilete de avion pentru călători, împrumuturi ieftine acordate companiilor mici de turism şi ajutoare financiare pentru cele mai mari două companii aeriene din ţară sunt concepute pentru a menţine sectorul stabil.

"Acest pachet va aduce mai mulţi turişti la hotelurile şi cafenelele noastre", a declarat Morrison reporterilor din Sydney.

Asta înseamnă mai multe locuri de muncă şi investiţii pentru sectoarele turismului şi aviaţiei, pe măsură ce Australia se luptă împotriva COVID-19 şi împotriva restricţiilor care au afectat atâtea companii.

Turismul este un factor important de creştere pentru economia australiană, generând 60,8 miliarde de dolari din produsul intern brut (PIB) în 2018/19 şi angajând aproximativ 5% din forţa de muncă a ţării.

Sectorul a fost puternic lovit atunci când Australia şi-a închis frontierele internaţionale acum un an pentru a preveni răspândirea COVID-19. O serie de închideri interne ale frontierelor de stat şi teritoriu au agravat recesiunea.

Cele două companii aeriene majore ale ţării, Qantas Airways Ltd şi Virgin Australia, au redus zborurile şi au pus avioanele în hibernare, în timp ce mii de oameni din întreaga industrie au devenit dependenţi de un program de subvenţii salariale al guvernului federal, care expiră în această lună.

Pachetul de asistenţă include 200 de milioane de dolari pentru Qantas Airways Ltd şi Virgin Australia din aprilie până în octombrie, pentru a ajuta la menţinerea avioanelor la naftalină, scoaterea avioanelor din depozit şi plata salariilor personalului internaţional de zbor.

Qantas speră să reia câteva zboruri internaţionale până la sfârşitul lunii octombrie, când Australia prevede că va finaliza procesul naţional de imunizare COVID-19.

Subvenţiile de 50% pentru aproximativ 800.000 de bilete de avion se vor concentra pe destinaţii preferate de turiştii străini, inclusiv Alice Springs şi Insula Kangaroo, şi vor fi disponibile de la 1 aprilie până la sfârşitul lunii iulie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb