Autorităţile chineze au ascuns populaţiei pentru mai multe zile pericolul prezentat de coronavirus

C.B.
Internaţional / 16 aprilie 2020

Autorităţile chineze au ascuns populaţiei pentru mai multe zile pericolul prezentat de coronavirus

Documente interne obţinute de The Associated Press şi estimări ale experţilor bazate pe date retrospective arată că autorităţile chineze au ascuns timp de şase zile pericolul reprezentat de noul coronavirus şi au organizat în Wuhan, epicentru pandemiei, un banchet pentru zeci de mii de oameni.

În a şasea zi de când oficialii chinezi au stabilit, în mod secret, că este posibil să aibă de-a face cu o pandemie, oraşul Wuhan din provincia Hubei a găzduit un eveniment la care au participat zeci de mii de oameni.

În plus, milioane de persoane au călătorit în ţară - în aceeaşi perioadă - pentru Anul Nou chinezesc.

Preşedintele Xi Jinping a avertizat populaţia în a şaptea zi, pe 20 ianuarie 2020, însă până atunci deja erau înregistrate peste 3.000 de cazuri.

Întârzierea răspunsului la epidemie, într-un moment critic, cel de început, încercarea Chinei de a menţine echilibrul între alertarea populaţiei şi evitarea instaurării panicii a pregătit terenul pentru pandemie.

"Este teribil. Dacă ar fi luat atitudine cu şase zile mai devreme, ar fi fost mult mai puţini pacienţi şi unităţile snaitare ar fi făcut faţă. Am fi evitat colapsul sistemului medical din Wuhan", a spus Zuo-Feng Zhang, epidemiolog la Universitatea din California.

Alţi experţi au spus că Guvernul chinez este posibil să fi aşteptat în anunţul public pentru a ţine sub control isteria şi că a acţionat rapid în secret în acest timp.

Întârzierea de şase zile a liderilor chinezi de la Beijing s-a adăugat celor aproximativ două săptămâni în care Centrul naţional pentru controlul şi prevenţia bolilor nu a înregistrat niciun caz din partea oficialilor locali, confirmă documentele obţinute de AP.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Nu cred in manipularea asta jegoasa cu Rusia, China, Coreea de Sud, etc... pusa in opera tocmai, pentru a ascunde faptul ca sistemul capitalist e praf din toate punctele de vedere si isi traieste in aceste zile propria prabusire magistrala, propria implozie, cu oameni rupti de foame in case, privind plini de speranta pe fereastra sa le vina cineva in ajutor.

    Cine sa le mai vina cand statul e sclavul bancilor si corporatiilor imperialiste, cine drku sa le mai sara in ajutor? 

    1. Nu obosesti sa faci propaganda in favoarea rusilor si chinezilor! Este normal,doar asta este meseria ta... Trol ai fost si trol vei ramane! Javrelor!

      tehnic vorbind socialismul isi traieste in lume ultimii ani.

      dar va trebui sa ai rabdare sa vezi ca eu am dreptate. 

    Sigur, China "a ascuns" si s-a miscat "lent" dar sa nu uitam ca ei au inchis orasul Wuhan cand aveau doar 444 de noi cazuri intr-o zi iar in ziua imediat urmatoare au inchis intreaga regiune Hubei cu 60 de milioane de oameni luand masuri fara precedent in lume.

    In SUA existau mii de cazuri noi pe zi dar inca erau discutii daca sa aplice masuri de distantare sociala, carantina etc. Masurile erau discutate la nivelul fiecarui stat si la nivelul statului federal adesea rezultand contradictii. Peisaj asemanator si in Italia, Spania, Franta etc. Ce sa mai vorbim de Suedia laudata pt ca nu aplica nici acum astfel de masuri dar cei care o lauda "uita" nr foarte mare de infectii si decese de la ei raportat la totalul populatiei. 

    Deci cine s-a miscat lent? 

    Sa avem in vedere si ca masuri de asemenea amploare cu implicatii sociale si economice importante sunt intotdeauna decizii politice la cel mai inalt nivel si e de inteles ca dureaza un timp pana sunt puse in practica.

    Mai depinde si de populatie cum intelege sa le aplice. 

    1. Da voi chiar ati uitat ca oameni mai si mor In lume ce facem acum suedia este experimentul la ce facem daca nu impunem masuri si chiar sunt curios sa vad ca se va intampla cand vor ajunge toti sa se imunizeze complet in toamna daca chiar revine virusul ei vor sta linistiti iar restu tot in casa ca pana acum si atunci sa vedem pretul platit

      Mars la cotet cu propaganda ta Putinista! Dictatura comunista se clatina si poporul chinez se va revolta! Nici pentru dictatorul de la Moscova nu va fi usor! Rusii isi pierd rabdarea cu el! Economia rusa se prabuseste,la fel si popularitatea dictatorului! Viermilor!

      corect.

      cand ma uit la cum se misca petrolul SPRE NOI PRAGURI INFERIOARE DE PRET urca inima-n mine de bucurie.  

      cand ma gandesc ca acum aprox 45% din veniturile la bugetul rusiei vin din petrol si gaze... :)

      petrolul foarte ieftin 2-3 ani o sa produca un infact economic in Rusia.  

      Nu trebuie sa te bucuri de raul altuia fiindca un animal ranit si hamesit musca pe cine ii iese in cale.Noi suntem cam aproape.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb