AUTORITĂŢILE GERMANE CONTRAZIC ISIS: "Nu există nicio legătură între tânărul atacator afgan şi grupări teroriste"

A.S.
Ziarul BURSA #Internaţional / 20 iulie 2016

"Nu există nicio legătură între tânărul atacator afgan şi grupări teroriste"

Este de notorietate faptul că autorităţile germane ascund opiniei publice acţiuni negative ale refugiaţilor islamici

--------

Actualizare 17:35 Thomas de Maiziere: ''Germania se află în vizorul terorismului internaţional"

La fel ca alte câteva state din Uniunea Europeană, şi Germania se află în vizorul terorismului internaţional, a declarat ministrul de interne german Thomas de Maiziere, citat de DPA.

Oficialul german a adăugat că ţara sa trebuie să se aştepte la atacuri, posibil de tipul celui comis luni noaptea, cu un topor şi un cuţit, de către un refugiat în vârstă de 17 ani într-un tren de pasageri în landul Bavaria.

De asmenea, Thomas de Maiziere a precizat că autorităţile germane au dejucat 11 atentate în ultima perioadă, dintre care zece pe teritoriul german.

(G.F.)

--------

Ministrul de interne al landului Bavaria, Joachim Herrmann, a contrazis, ieri, gruparea teroristă Statul Islamic (ISIS) care a revendicat atacul unui cetăţean afgan asupra unei familii de chinezi.

Este de notorietate faptul că autorităţile germane ascund opiniei publice acţiuni negative ale refugiaţilor islamici. De exemplu, la începutul anului, când zeci de femei au fost agresate sexual şi jefuite, de aproximativ o mie de refugiaţi, autorităţile germane au negat, iniţial, existenţa acestor evenimente, presa de stat pro-Putere, care numără circa 30.000 de angajaţi, anunţând că niciun refugiat nu a participat la atacuri.

Ulterior, însă, presa germană şi-a cerut scuze pentru lipsa prezentării evenimentelor din jurnalele de ştiri şi a susţinut că autorităţile germane au comandat o muşamalizare a infracţiunilor comise de refugiaţii musulmani, ca să evite inflamarea populaţiei în ceea ce priveşte problema imigranţilor pe care Germania i-a primit pe teritoriul său.

Jurnaliştii au recunoscut, ulterior, că au avut loc evenimentele, sub presiunea martorilor şi a materialelor video.

Acum, ministrul de interne al landului Bavaria, Joachim Herrmann, a spus că nu există dovezi care să sugereze că atacatorul afgan care a rănit cu un topor şi un cuţit cinci persoane într-un tren în sudul Germaniei ar avea legături cu vreo reţea islamistă teroristă.

Potrivit primelor date ale anchetei, mai mulţi martori au declarat că afganul a strigat "Allahu Akbar" ("Allah este mare"), iar în camera individului a fost găsit un steag al grupării jihadiste Stat Islamic, confecţionat artizanal.

Oficialul german a spus că textul în limba paştu găsit în tren printre lucrurile atacatorului indică faptul că este vorba de o persoană care s-a radicalizat pe cont propriu.

Herrmann a mai spus pe de altă parte că atacul din tren nu este un motiv de suspiciuni generalizate la adresa refugiaţilor. El a adăugat că germanii nu pot înceta să mai meargă cu trenul şi nu vor permite atacatorilor să le distrugă vieţile.

Ministrul federal de Interne, Heiko Maas, a spus la rândul său că tânărul atacator este un "lup singuratic", potrivit Agerpres. El a condamnat atacul, însă a subliniat că astfel de incidente sunt dificil de oprit.

Poliţia germană l-a împuşcat luni seară pe tânărul afgan după ce acesta a atacat cu un cuţit şi un topor pasagerii unui tren. Poliţia a precizat că încă investighează dacă atacatorul a fost motivat de islamismul radical.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Franta s-a razbunat. A bombardat ieri un sat, Al-Tukhar, de langa Menbeij, o localitate aflata sub controlul ISIS.

     

    Toate sursele, chiar cele anti-Assad, indica peste 100, 120 de civili morti, femei si copii. Ministrul de externe al Siriei, Wa’el Mu’allem, a facut o plangere la ONU pentru incalcarea spatiului aerian si crime. 

    Teroristul de la Nisa era tunisian iar Franta si-a facut noi "prieteni" printre supravietuitorii din satul Al-Tukhar. 

    Nu se face curatenie punand gunoiul sub pres. Numai cu minciuni si ascunzisuri au umblat de cand cu "refugiatii", plus politica fortei. Daca ei cred ca pot fi lideri cu astfel de apucaturi, se inseala. Mint ca un stat comunist.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb