AVAS: Nu sunt încă bani pentru reluarea despăgubirilor la FNI

M.R.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 30 martie 2010

AVAS: Nu sunt încă bani pentru reluarea despăgubirilor la FNI

Doar puţin peste 10% din valoarea actualizată a despăgubirilor stabilite în sarcina AVAS a fost achitată până luna trecută, potrivit unui recent răspuns al Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) la o întrebare parlamentară. AVAS a achitat, până în prezent, despăgubiri către 14.329 de investitori FNI, în cuantum de 51,5 milioane de lei, dintr-o valoarea actualizată a plăţilor totale care reveneau în sarcina AVAS, în sumă de 526 de milioane de lei, calculată la nivelul datei de 15 februarie 2010.

Prin paisprezece sentinţe civile şi comerciale, AVAS a fost obligată la plata despăgubirilor către 23.489 petenţi FNI, după ce, conform legii, instituţia a preluat, în 2001, toate drepturile şi obligaţiile CEC, rezultate din actele juridice încheiate cu FNI şi SOV Invest.

Reprezentanţii AVAS susţin că, la acest moment, resursele financiare necesare acordării despăgubirilor sunt insuficiente, iar plăţile voluntare (suspendate din octombrie 2008) vor fi reluate după ce situaţia financiară se va redresa.

Fosta conducere a AVAS a propus anul trecut contractarea unui credit de 50 de milioane de euro de la trezorerie pentru a face faţă despăgubirilor către investitorii FNI.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Nu stiu cat de normala este aceasta asa zisa despagubire, nu stiu de ce a trebuit ca AVAS sa fie bagata in fata, dar cred ca va fi practic imposibil ca sumele solicitate sa se plateasca din incasarile AVAS. Institutia nu mai reuseste sa privatizeze nimic, iar valorificarea activelor s-a blocat, nimeni nemaifiind interesat sa cumpere, astfel incat asistam cum se dau anunturi succesive de licitatii, cu scaderea continua a pretului de pornire anuntat si nimeni nici macar nu suna sa intrebe.

    Iar restul, se zice ca la AVAS este o lunga asteptare la o mult promisa masiva disponibilizare (care va asigur ca nu va rezolva cu nimic problemele institutiei, prost gandita si depasita in timp de o activitate impropriu implementata, aspect care nu a interesat cam pe niciunul dintre sefii care s-au perindat si multumit cu aceasta tituatura). 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5156
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2830
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8940
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.6995

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb