AVAS şi ArcelorMittal vor negocia un act adiţional la contractul de privatizare a SIDEX Galaţi

N.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 14 mai 2009

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) şi compania siderurgică ArcelorMittal vor negocia un act adiţional la contractul de privatizare care va viza închiderea Uzinei Cocso­Chimice şi construirea alteia noi după depăşirea crizei, potrivit NewsIn.

"Obiectivul investiţional pentru CocsoChimie rămâne acelaşi, şi ca valoare, şi ca destinaţie. Nu pot fi plimbaţi banii dintr-o parte în alta, însă un act adiţional care să permită fie închiderea uneia şi deschiderea alteia într-un interval de timp este posibil. Există, în cadrul aceleiaşi destinaţii şi aceluiaşi volum investiţional, posibilitatea de a face altă unitate cocsochimică", a declarat, ieri, la Galaţi, preşedintele AVAS, Mircea Ursache.

Oficialul a precizat că luarea la cunoştinţă de către AVAS despre închiderea Cocseriei de la Galaţi, dar şi asumarea de către ArcelorMittal a unei investiţii care să suplinească această închidere vor face obiectul unui act adiţional la contractul de privatizare a fostului SIDEX Galaţi. Documentul urmează să fie negociat de cele două părţi foarte curând.

"Eu cred că săptămâna viitoare o comisie de la AVAS, formată din reprezentanţii Departamentului pentru Monitorizarea Post-privatizării şi, respectiv, ai Direcţiei de Restructurare, vor fi prezenţi la Galaţi pentru o perioadă de timp. Aceştia vor prezenta un raport conducerii AVAS, după care vom purcede la negocieri cu privire la încheierea actului adiţional", a spus Mircea Ursache.

Preşedintele AVAS a adăugat că, deşi compania siderurgică ArcelorMittal Galaţi ar putea negocia cu statul de pe o poziţie forte în contextul crizei economice. Autoritatea nu va face rabat de la termenii stipulaţi în contractul de privatizare. "În legătură cu contractul de privatizare, din ceea ce îmi permite mie contractul să vă spun legat de condiţiile de monitorizare post-privatizare, criza economică este o cauză obiectivă, chiar de forţă majoră. Vreau să vă asigur că nu vom acorda niciun fel de facilitate companiei ArcelorMittal în ceea ce priveşte modificarea contractului de privatizare. Asta înseamnă că, în cadrul contractului, atât volumul investiţional pe mediu, cât şi tehnologic, trebuie realizat ca valoare absolută. Mai mult decât atât, din punct de vedere al destinaţiei fiecărui obiectiv investiţional, nici acesta nu va fi modificat", a încheiat preşedintele AVAS, Mircea Ursache

Citiţi articolul "ArcelorMittal Galaţi riscă o amendă de până la 100.000 de lei, dată de Garda de Mediu".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb