Aversa Manufacturing a câştigat procesul cu AAAS

E.D.
Companii / 23 aprilie 2014

"Aversa" - Blue Diamond Estate SRL (actualmente Aversa Manufacturing) a câştigat procesul intentat în septembrie anul trecut de către Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS), ce viza licitaţia care a dus la privatizarea platformei industriale, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Tribunalul Bucureşti a respins contestaţia AAAS şi a decis continuarea activităţii Aversa Manufacturing, precizând faptul că fabrica a respectat toate cerinţele menţionate în caietul de sarcini al licitaţiei din septembrie 2013.

În data de 19 septembrie a aceluiaşi an, AAAS a intentat un proces consorţiului care a câştigat licitaţia de achiziţie a fabricii Aversa, invocând nerespectarea condiţiilor din caietul de sarcini. Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului, instituţie condusă atunci de Popa Stan, a impus companiei acceptarea unui partener recomandat de această autoritate, iar refuzarea solicitării de către Aversa Manufacturing a dus la continuarea procesului.

"Angajaţii şi clienţii Aversa Manufacturing sunt încântaţi de faptul că instanţa de judecată a confirmat respectarea tuturor cerinţelor din caietul de sarcini, inclusiv experienţa în domeniu, motiv pentru care compania a fost declarată câştigătoarea licitaţiei. Compania se poate concentra acum pe dezvoltarea fabricii şi pe investiţii viitoare, inclusiv alocarea a 15 milioane euro pentru dezvoltarea unei noi fabrici în Bucureşti, care va avea 1 250 de locuri de muncă până în 2017. Compania va creşte nivelul forţei de muncă cu 40% în acest an pentru a onora cu succes toate comenzile", a declarat Michael Topolinski, Preşedintele Aversa Manufacturing.

În doar şase luni de funcţionare, valoarea comenzilor fabricii Aversa a depăşit 35 de milioane lei, comparativ cu doar 900 000 lei, valoare declarată în perioada de insolvenţă a companiei. De asemenea, aceasta deţine toate autorizaţiile şi aprobările necesare pentru buna funcţionare a fabricii şi satisfacerea aşteptărilor clienţilor, printre care se numără şi Centrala Nucleară de la Cernavodă, alături de multe alte companii de stat.

"Centrala Nucleară de la Cernavodă are de acum un furnizor de pompe de încredere ce asigură funcţionarea tuturor instalaţiilor nucleare. În decursul acestei săptămâni, Aversa Manufacturing a livrat clientului o pompă de mari dimensiuni în valoare de peste 950 000 lei", a declarat Mihai Dumitru, directorul general al Aversa Manufacturing.

"Aversa Manufacturing este o companie profitabilă şi sperăm că AAAS, sub conducerea noului Preşedinte Nicolae Minea, va sprijini dezvoltarea companiei pe termen lung, atât în beneficiul angajaţilor, cât şi al clienţilor săi. Aversa reprezintă un bun exemplu de privatizare de succes, care poate atrage investitori dispuşi să susţină procesul de producţie din România", a mai declarat Michael Topolinski.

Aversa SA a fost în insolvenţă timp de 7 ani, după care a fost privatizată în septembrie 2013.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb