Avion rus, dispărut de pe radare în largul Siriei

C.T.
Internaţional / 18 septembrie 2018

Sursa foto: Pixabay

Sursa foto: Pixabay

Un avion rus cu 14 militari la bord a dispărut de pe ecranele radarelor ieri seara, deasupra Mării Mediterane, în timp ce Siria era atacată de rachete israeliene, a anunţat astăzi dimineaţa Ministerul rus al Apărării, relatează News.ro.

"Contactul a fost întrerupt cu echipajul unui Il-20 deasupra Mării Mediterane, la 35 de kilometri de coastele siriene, în timp ce (aeronava) se întorcea la baza aeriană Hmeimim", a anunţat ministerul rus, precizând că avionul a dispărut de pe radare ieri, la ora locală 23.00 (23.00, ora ţării noastre).

Soarta militarilor de la bord este "necunoscută", efectuându-se căutări în vederea găsirii aeronavei, a adăugat ministerul într-un comunicat difuzat de agenţiile ruse de ştiri.

Potrivit unei surse apropiate salvatorilor, citată de agenţia rusă Interfax, Iliuşinul-20 - un cvadrimotor cu elice folosit în general în misiuni de supraveghere - ar fi putut să dispară în mare, în urma "unui incident critic neprevăzut" care s-a petrecut în aer.

Ministerul rus a mai anunţat că avionul a dispărut în timpul unui atac aerian efectuat de patru avioane israeliene de tip F-16 vizând infrastructuri în provincia siriană Latakia, bastionul preşedintelui sirian Bashar al-Assad.

Televiziuna de stat a difuzat imagini care surprind, timp de mai multe minute, mici explozii luminoase în aer, în timp ce agenţia de presă oficială Sana evocă o "agresiune contra (oraşului) Latakia vizând Institutul Industriilor Tehnice", fără să precizeze originea atacului.

La Washington, un purtător de cuvânt al Pentagonului a declarat, la rândul său, că "rachetele nu au fost trase de armata americană şi nu avem nimic altceva (de spus) pentru moment".

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb