Avocatul Gabriel Biriş: "Impozitul pe cifra de afaceri va lovi sever sectorul energetic"

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 20 septembrie 2023

Avocatul Gabriel Biriş: "Impozitul pe cifra de afaceri va lovi sever sectorul energetic"

English Version

Noul impozit minim pe cifra de afaceri va lovi sever sectorul energetic, în special partea de furnizare şi distribuţie, a declarat, ieri, Gabriel Biriş, partener la Biriş Goran, citat de Agerpres.

"Vreau să trag un semnal de alarmă cu privire la noul impozit minim pe cifra de afaceri, care va lovi sever sectorul energetic, în special partea de furnizare şi distribuţie, sever. Nu sunt marje care să treacă de 6%. N-au de unde să plătească impozitul ăsta de 1% din cifra de afaceri", a spus Biriş la conferinţa "România şi noua ordine energetică europeană", eveniment organizat de Curs de Guvernare.

La rândul său, Volker Raffel, directorul general al E.ON România a declarat că atât în România cât şi la nivel european trebuie realizate investiţii în reţelele de distribuţie.

"Există o veste bună. Vestea bună este că în factura voastră de electricitate doar 10% este tarif de distribuţie. Dacă creştem tariful de distribuţie cu aproximativ 10% înseamnă că factura voastră va creşte doar cu 1%. (....) Cu această creştere de tarif de distribuţie putem să ajungem să avem un preţ de electricitate mai mic. Recent am vorbit cu un politician local care mi-a zis: nu vrem să creştem tariful de distribuţie pentru că nu vrem să crească preţurile pentru consumatorii casnici şi noncasnici. Dar dacă facem această greşeală, aceeaşi greşeală pe care am făcut-o acum doi ani, am blocat investiţiile în România cu îngheţarea tarifelor de distribuţie cu o decizie greşită şi din această cauză sunt în întârziere cu prosumatorii. Dacă facem aceeaşi greşeală încă o dată nu rezolvăm problema. Vestea bună este că dacă facem alegerea corectă putem să o rezolvăm", a spus Volker Raffel.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Deci toate bune si frumoase, nu pot sa laud proiectul asta de modificare a codului fiscal, pentru ca incearca o carpeala, cu o crestere fara viziune a unor impozite, insa fara a umbla prea mult la cheltuieli.

    Dar, dincolo de chestiunea asta, nu stiu de ce simt ca ma deranjeaza si insistenta asta, ca cei din energie vor avea de suferit (la banci am auzit mai putin chestia asta). Nu stiu de ce nu ma convinge chestiunea asta, chiar daca, da, guvernantii nostri sunt handicapati. 

    1. vai vai,eu zic sa facem cheta toti amarastenii,sa platim Petromului sa obtina tot un miliard profit,sa nu care cumva sa fie mai putin!

      profit anual de peste un miliad de dolari,ani la rand si NOI LE PLANGEM DE MILA!

      e putin si atat,creste le si redeventele sa castige undeva pe la 200-300 milioane,un profit corect,ca nu pleaca cainele de la stana decat daca il bati! 

    Poate ca nu ar fi rău. Cei care au făcut prostii la PETROM, la Hidroelectrica, la ENEL, CEZ, ROMGAZ... vor da banii înapoi?

    Cum poți face depozite la CEC, tu , ROMGAZ, când nu ai făcut investiții necesare exploatării??? 

    chiar nu stiu cine se mai uita la asta alta sluga a capitalului strain. orice le atinge profitul nesimtit e rau, nici nu se mai fereste sa o spuna .

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb