ZIARUL BURSA

20 septembrie 2023
Ediţia din 15.08.2024
Valul de impozite

Valul de impozite

George MarinescuMacroeconomie / 20 septembrie 2023

Ministerul Finanţelor a postat în transparenţă decizională proiectul de lege privind modificările fiscale Se introduce impozitul de 1% pe cifra de afaceri pentru bănci şi pentru companiile care depăşesc cifra de afaceri de 50 milioane euro Două trepte de impozitare pentru microîntreprinderi şi o mulţime de condiţionalităţi Impozit special pentru imobilele şi autoturismele scumpe Voucherele de vacanţă şi tichetele de masă vor putea fi acordate şi în bani, dar vor fi impozitate cu 10%  

Nou record al datoriei globale - 307 trilioane de dolari

Nou record al datoriei globale - 307 trilioane de dolari

Călin RecheaMacroeconomie / 20 septembrie 2023

Călin Rechea

Datoria globală a înregistrat a treia creştere consecutivă, în trimestrul al doilea din 2023, pe fondul menţinerii tendinţei de creştere a costurilor de finanţare, şi a ajuns la 307,1 trilioane de dolari, conform ultimului raport Global Debt Monitor (GDM) de la Institute of International Finance (IIF).

Minciuna ca medicament şi adevărul ca datorie (I)

Gheorghe PipereaMiscellanea / 20 septembrie 2023

Gheorghe Piperea

Adevărul este că ne place să fim minţiţi. 

1. În luna septembrie 2020, Deutsche Bank deplângea finalul celor 40 de ani de globalism bun şi profitabil şi intrarea într-o eră a "dezordinii accentuate", care ar fi urmat să dureze cel puţin zece ani1.

Dictatorii spun lucruri trăznite

Cornel CodiţăEditorial / 20 septembrie 2023

Cornel Codiţă

Putin, spre exemplu, în faţa propriilor cetăţeni şi a lumii întregi, şi-a motivat decizia agresiunii militare asupra Ucrainei, susţinînd că EL-RUSIA, nu mai poate tolera existenţa "regimului fascist" de la Kiev şi nici presiunile NATO asupra graniţelor ţării sale, aduse la paroxism de eventuala includere a Ucrainei într-o organizaţie occidentală agresivă, inamic jurat al securităţii şi existenţei statale a puterii moscovite.

Marcel Boloş, MF: "Vom mai ajusta aceste măsuri, dacă va fi cazul"

Marcel Boloş, MF: "Vom mai ajusta aceste măsuri, dacă va fi cazul"

I.Ghe.Macroeconomie / 20 septembrie 2023

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat, ieri, citat de Agerpres, că, după ce se va vedea care este impactul bugetar al măsurilor fiscale anunţate, "în funcţie de cum va evolua partea de sustenabilitate financiară a României", ar mai putea fi ajustate aceste măsuri, dacă va fi cazul.

Consilierul guvernamental Victor Ponta: "Proiectul de lege conţine şi măsuri care nu se pot implementa"

Consilierul guvernamental Victor Ponta: "Proiectul de lege conţine şi măsuri care nu se pot implementa"

G.M.Macroeconomie / 20 septembrie 2023

Victor Ponta, consilier onorific al premierului Marcel Ciolacu pentru relaţii economice internaţionale, a declarat, ieri, la începutul şedinţei board-ului Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România, că se teme că unele măsuri incluse în proiectul de lege postat pe site-ul Ministerului Finanţelor nu vor putea fi implementate.

Florin Jianu, CNIPMMR: "Modificările fiscale privind microîntreprinderile trebuie aplicate de la începutul anului viitor"

Florin Jianu, CNIPMMR: "Modificările fiscale privind microîntreprinderile trebuie aplicate de la începutul anului viitor"

G.M.Macroeconomie / 20 septembrie 2023

Modificările fiscale privind microîntreprinderile trebuie implementate doar de la 1 ianuarie 2024, a declarat, ieri, Florin Jianu, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România, în deschiderea şedinţei Colegiului de conducere al CNIPMMR, precizând că poziţia IMM-urilor va fi prezentată şi la şedinţa de astăzi a Consiliului Naţional Tripartit.

Cătălin Drulă, USR: "Iniţiem depunerea unei moţiuni de cenzură"

Cătălin Drulă, USR: "Iniţiem depunerea unei moţiuni de cenzură"

I.Ghe.Macroeconomie / 20 septembrie 2023

Liderul USR, Cătălin Drulă a declarat, ieri, că parlamentarii şi membrii formaţiunii sale politice se vor opune noilor măsuri fiscale care lovesc în economia românească şi că unul dintre demersuri va fi depunerea unei moţiuni de cenzură, pe care o negociază cu toate forţele democratice din Parlament, cu excepţia celor de la AUR.

Vaccinare, campania de toamnă

Vaccinare, campania de toamnă

O.D.Miscellanea / 20 septembrie 2023

Toamna nu se mai numără bobocii, se fac liste cu persoanele vaccinate împotriva diverselor virusuri care se plimbă prin această lume.

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu a declarat: "În ultimii ani, Federaţia Română de Fotbal a avut un mare focus asupra educaţiei, cu scopul de a avea impact în creşterea fotbalului. UEFA Academy Summit va fi o ocazie minunată pentru a învăţa mai multe despre noile trenduri din fotbal, dar şi de a interacţiona cu absolvenţi din toate colţurile lumii.Sursa foto:facebook / Federatia Româna de Fotbal

UEFA Academy Summit va avea loc în Bucureşti

O.D.Sport / 20 septembrie 2023

Federaţia Română de Fotbal va găzdui în Capitală, pe 22 şi 23 septembrie, UEFA Academy Summit, un eveniment organizat în premieră şi dedicat absolvenţilor cursurilor UEFA Academy.

Sursa foto: facebook / LAzamfirei

Rectorul UMFST a lăudat noua lege a învăţământului

O.D.Miscellanea / 20 septembrie 2023

Rectorul Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie (UMFST) "George Emil Palade" din Târgu Mureş, profesor doctor Leonard Azamfirei, a declarat la festivitatea de deschidere a noului an universitar, că prin legea învăţământului promulgată recent se creează mai multă flexibilitate în procesul de învăţământ şi este o măsură de adaptare a nevoile pe care le solicită piaţa.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo