Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat, ieri, citat de Agerpres, că, după ce se va vedea care este impactul bugetar al măsurilor fiscale anunţate, "în funcţie de cum va evolua partea de sustenabilitate financiară a României", ar mai putea fi ajustate aceste măsuri, dacă va fi cazul.
Întrebat care ar fi veniturile care ar putea rezulta în total în 2024 în urma aplicării tuturor măsurilor, Boloş a spus: "Dacă luăm în calcul şi partea de reducere de cheltuieli, aşa cum arată acum, în forma aceasta, dacă luăm în calcul şi partea de evaziune fiscală, sunt 22 de miliarde lei".
Chestionat dacă aceste venituri ar fi mult sub estimările iniţiale, ministrul a explicat că acest lucru era de aşteptat, deoarece s-a "încercat o abordare care să protejeze populaţia şi mediul de afaceri".
Marcel Boloş a adăugat: "Era de aşteptat, de vreme ce tot am mai renunţat la aceste măsuri şi am încercat să avem o abordare care să protejeze populaţia şi mediul de afaceri, încercăm în această etapă ca să vedem impactul bugetar al măsurilor pe care le-am afişat şi, sigur, acestea fiind agreate în coaliţie, în funcţie de cumva evolua partea de sustenabilitate financiară a României, vom mai ajusta aceste măsuri, dacă va fi cazul".
El s-a referit şi la posibilitatea luării altor măsuri de către Guvern: "Am spus că dacă avem o colectare corespunzătoare şi avem o cheltuire a banilor responsabilă, este posibil fie să ţinem sub control deficitul bugetar şi să se vadă că am intrat într-o zonă de sustenabilitate şi de stabilitate pentru deficitul bugetar, fie vedem la momentul respectiv ce tipuri de măsuri vom mai putea lua, dar este prematur să ne pronunţăm. (...) Un lucru este foarte cert, este că trebuie să fim foarte realişti cu aceste măsuri pe care noi le adoptăm, care am spus că sunt cele care protejează populaţia şi mediul de afaceri, raportat la problema pe care noi o avem de deficit bugetar şi în acest context discutăm de ceea ce înseamnă sustenabilitatea financiară a României pe termen lung".
Potrivit ministrului Marcel Boloş, nu există riscul ca România să depăşească un deficit de 5,5% din PIB.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 20.09.2023, 11:30)
Marea teapa data natiunii este la posturile de conducere din sistemul bugetar.
Prin desfiintarea unor functii de conducere, cei ce le ocupa vor primi multe salarii brute compensatorii dupa care, peste 6 luni sau 1 an, multe din acele posturi se vor reinfiinta si cei disponibilizati vor reveni de unde au plecat, dar cu buzunarele ceva mai pline decat daca nu ar fi plecat.
Practic, le dam o vacanta de 6 luni - 1 an platita din salariile romanilor si din bugetele companiilor private (ca alea de stat oricum produc majoritar pierderi si practic nu contribuie la buget).
Asta este marea teapa cu taierile de functii de conducere din sistemul bugetar!!
2. unde este avocatul poporului si patronatele,invest
(mesaj trimis de anonim în data de 20.09.2023, 15:32)
contestati noul cod fiscal.
unde este avocatul poporului?
schimbam codul fiscal precum ciorapii in fiecare zi.
Este neconstitutional ceea ce face guvernul cu schimbarea codului fiscal si intrarea lui in viguare imediat adica nu dupa minim 6 luni cum spune la lege.
contestati bai fratilor nu mai stati pres in fata guvernantilor.
asociatiile de investitori pe piata de capital stau pres in fata noilor taxe?
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 20.09.2023, 17:00)
Meseriașii! Incompetenți.