Consilierul guvernamental Victor Ponta: "Proiectul de lege conţine şi măsuri care nu se pot implementa"

G.M.
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 20 septembrie 2023

Consilierul guvernamental Victor Ponta: "Proiectul de lege conţine şi măsuri care nu se pot implementa"

English Version

Victor Ponta, consilier onorific al premierului Marcel Ciolacu pentru relaţii economice internaţionale, a declarat, ieri, la începutul şedinţei board-ului Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România, că se teme că unele măsuri incluse în proiectul de lege postat pe site-ul Ministerului Finanţelor nu vor putea fi implementate.

Domnul Ponta a spus: "Marea mea teamă e că, după ce se va da această lege, vor fi 100 de lucruri care nu se pot pune în practică, deoarece aceiaşi oameni de pe vremea mea (n.red. - când a fost premier în perioada 2012-2015) scriu textele de lege. De aceea, mediul de afaceri trebuie să identifice aceste texte care pot bloca implementarea, adică lucrurile băgate din pix şi care nu se pot implementa. (...) În 2012 când am devenit prim-ministru, primii care au intrat la mine în birou au fost cei de la Finanţe care au venit să îmi spună că trebuie să facem deficitul sub 3% şi mi-au adus soluţii din cele pe care le-au propus acum domnului ministru Marcel Boloş. (...) Am şi greşit, dar am învăţat cuvintele de bază: stabilitate şi predictibilitate; este ceea ce doreşte mediul de afaceri. Este foarte complicat să ţii o ţară sau o firmă fără stabilitate şi predictibilitate".

El a arătat că situaţia bugetară de acum a fost generată de pandemie şi războiul din Ucraina, dar şi de deciziile fostelor guvernări.

Victor Ponta a adăugat: "Din păcate, din 2019 încoace am avut 5 premieri, am avut pandemia, iar acum avem războiul din Ucraina care nu afectează doar fermierii, ci şi infrastructura din ţara noastră; toate acestea au dus la creşeterea datoriei. Eu, dacă aş fi în locul domnului ministru Marcel Boloş, nu aş şti cum să plătesc dobânzile pentru anul viitor. Nu vă dau cifrele că sunt foarte mari. N-aş vrea să fiu nici în locul premierului Marcel Ciolacu, pentru că unii au tot mâncat, au consumat, iar acum a venit el să plătească nota. Mă uit la cifre şi nu înţeleg cum statul român încasează mai mult decât anul trecut, dar deficitul creşte, din cauza cheltuielilor publice. Nu înţeleg de ce statul român cheltuie anul acesta mai mult decât în 2022. Nimeni nu a reuşit să explice premierului acest lucru".

Consilierul onorific al şefului Guvernului şi-a exprimat speranţa că acest moment dificil va fi împărţit de toţi, nu doar de IMM-uri şi microîntreprinderi. El a menţionat că, aşa cum au făcut profituri istorice în perioada pandemiei şi după declanşarea războiului din Ucraina, companiile din sectoarele energetic şi bancar şi firmele multinaţionale trebuie să plătească taxe istorice până trece actuala perioadă, pentru că nimeni nu intenţionează sancţionarea celor care fac profituri mari, ci se urmăreşte doar o solidaritate socială în anumite momente de criză.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. companiile din sectoarele energetic şi bancar şi firmele multinaţionale trebuie să plătească taxe istorice până trece actuala perioadă, pentru că nimeni nu intenţionează sancţionarea celor care fac profituri mari, ci se urmăreşte doar o solidaritate socială în anumite momente de criză. - terminati cu aroganta asta fata de cetateanul de rand….

    il luati la misto de prea mult timp… 

    va mananca pielea de o noua “revolutie”…?! 

    aplica ti cele corecte si partajate pentru toti.. 

    hora la “ciolan” inca e mare… restul frimitori… si vorba aia bine ca sre ce gasi si frimituri… ca daca aia de la masa nu au ce manca… nimic nu cade sub masa si pentru taratorul de rand… 

    s c c r e t 

    Desființați jumătate din comune și vor fi bani.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

15 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9765
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7057
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3012
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9660
Gram de aur (XAU)Gram de aur388.7340

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb