Avocatul lui Carlos Ghosn, încrezător că fostul şef al Nissan va fi achitat

T.V.
Internaţional / 4 martie 2019

Carlos Ghosn (Sursa foto: Twitter)

Carlos Ghosn (Sursa foto: Twitter)

Noua echipă de avocaţi a lui Carlos Ghosn s-a declarat, astăzi, optimistă că, în curând, ar putea fi eliberat pe cauţiune fostul preşedinte al Nissan şi că va urmări o strategie de apărare diferită de cea a fostei echipe în privinţa acuzaţiilor de încălcare a legislaţiei financiare şi abuz de încredere, transmit AFP, Reuters şi Kyodo.

La o conferinţă de presă, noul avocat al lui Carlos Ghosn, Junichiro Hironaka, a declarat: "Cred că este posibil ca Ghosn să fie eliberat în viitorul apropiat".

El a explicat că echipa sa nu va se va limita la strategia adoptată de fostul avocat al lui Ghosn, Motonari Otsuru, care a fost înlocuit în februarie.

"Nu suntem în niciun fel limitaţi de activităţile lui Otsuru din perioada în care a condus apărarea lui Ghosn. Vom merge înainte cu o nouă strategie legală", a declarat Hironaka.

Junichiro Hironaka a dezminţit, în 20 februarie, acuzaţiile împotriva clientului său, apreciind că acest caz ar fi o problemă internă a Nissan, iar menţinerea lui Ghosn în închisoare arată că Japonia este în dezacord cu normele juridice internaţionale.

Junichiro Hironaka, în vârstă de 73 de ani, este celebru pentru că a câştigat cazuri intens mediatizate, inclusiv achitarea politicianului Ichiro Ozawa, acuzat de nereguli financiare.

Recent, fostul preşedinte al Nissan s-a oferit să-şi folosească acţiunile drept garanţii, să-şi predea paşaportul şi să accepte non-stop o brăţară electronică, în încercarea de a convinge Tribunalul din Tokyo să-l elibereze pe cauţiune.

"Nu sunt vinovat de acuzaţiile care mi se aduc şi aştept cu nerăbdare să-mi apăr reputaţia în instanţă. Nimic nu este mai important pentru mine sau pentru familia mea", se arată într-un comunicat publicat în ianuarie de Carlos Ghosn.

Avocaţii nu au precizat care este valoarea cauţiunii, dar Greg Kelly, ajutorul său apropiat şi membru al board-ului Nissan, arestat tot pe 19 noiembrie 2018, a fost eliberat în decembrie, după ce a plătit 70 de milioane de yeni (638.000 dolari). Kelly a negat de asemenea acuzaţiile care i se aduc.

Carlos Ghosn a beneficiat în mod incorect de o compensaţie de 7,8 milioane de euro (nouă milioane de dolari) de la societatea mixtă dintre Nissan şi Mitsubishi, în perioada aprilie - noiembrie 2018, au anunţat cei doi producători auto niponi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb