Baia Mare intră în scenariul roşu

J.P.
Miscellanea / 26 octombrie 2020

Baia Mare intră în scenariul roşu

Municipiul Baia Mare intră în scenariul roşu. În oraş, rata infectărilor a depăşit trei cazuri la mia de locuitori. La fel se întâmplă şi cu alte trei localităţi din judeţul Maramureş, conform news.ro.

Purtătorul de cuvânt al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, Dan Bucă, a precizat la Digi24 că este vorba despre localităţile Băseşti, Cicârlău şi Săcălăşeni.

În toate aceste localităţi se instituie măsurile specifice scenariului roşu:

- este obligatorie purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice deschise;

- sunt interzise organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte;

- activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, este interzisă. Se permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice în sistem take-away şi catering;

- activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unităţi;

- activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc este interzisă;

- se suspendă temporar desfăşurarea cursurilor de învăţământ preuniversitar de stat şi private "faţă în faţă". Acestea se vor desfăşura exclusiv în sistem online.

Creşele din Baia Mare rămân deschise.

Universităţile din Baia Mare vor fi informate despre depăşirea ratei de incidenţă peste limita de alertă pentru luarea măsurilor legale de desfăşurare a cursurilor universitare online. Se permite, însă, profesorilor/elevilor/studenţilor străini (altă naţionalitate), cazarea în internate/cămine studenţeşti, cu asigurarea şi respectarea măsurilor stabilite pentru prevenirea, limitarea şi combaterea pandemiei COVID-19.

Potrivit unui comunicat al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, purtarea măştii de protecţie este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în spaţiile publice deschise, cum ar fi pieţele, târgurile, zonele de aşteptare (staţii de autobuz, peroane şi altele asemenea), zonele în care se desfăşoară pelerinaje, în exteriorul obiectivelor turistice, zonele pietonale comerciale şi în proximitatea instituţiilor de învăţământ până la o distanţă de 50 m de intrarea în perimetrul şcolii, în următoarele localităţi: Ocna Şugatag, Groşi, Moisei, Rona de Jos, Bocicoiu Mare, Borşa, Coltău, Leordina, Băiţa de Sub Codru, Ardusat, Coaş, Bistra, Groşii Ţibleşului, Baia Sprie, Dumbrăviţa, Vişeu de Sus, Deseşti, Şieu, Asuaju de Sus, Cavnic şi Remeţi.

Aceste localităţi au rata de incidenţă a îmbolnăvirilor mai mare de 1,5 la mia de locuitori, dar totuşi sub 3 la mia de locuitori.

Activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare din unităţile administrativ-teritoriale Ocna Şugatag, Groşi, Moisei, Rona de Jos, Bocicoiu Mare, Borşa, Coltău, Leordina, Băiţa de Sub Codru, Ardusat, Coaş, Bistra, Groşii Ţibleşului, Baia Sprie, Dumbrăviţa, Vişeu de Sus, Deseşti, Şieu, Asuaju de Sus, Cavnic şi Remeţi este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 6.00-23.00.

Se permite în unităţile administrativ-teritoriale Ocna Şugatag, Groşi, Moisei, Rona de Jos, Bocicoiu Mare, Borşa, Coltău, Leordina, Băiţa de Sub Codru, Ardusat, Coaş, Bistra, Groşii Ţibleşului, Baia Sprie, Dumbrăviţa, Vişeu de Sus, Deseşti, Şieu, Asuaju de Sus, Cavnic şi Remeţi desfăşurarea activităţii cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 6.00-23.00.

Activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc este permisă în unităţile administrativ-teritoriale Ocna Şugatag, Groşi, Moisei, Rona de Jos, Bocicoiu Mare, Borşa, Coltău, Leordina, Băiţa de Sub Codru, Ardusat, Coaş, Bistra, Groşii Ţibleşului, Baia Sprie, Dumbrăviţa, Vişeu de Sus, Deseşti, Şieu, Asuaju de Sus, Cavnic şi Remeţi fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb