BANCA ANGLIEI AVERTIZEAZĂ "Există riscul apariţiei unei crize a datoriilor din consum"

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 27 septembrie 2017

Băncile comerciale britanice sunt expuse la pierderi potenţiale de 30 de miliarde de lire sterline, conform Băncii Angliei

Banca Angliei a avertizat, zilele acestea, că nivelul actual al împrumuturilor făcute de britanici prin creditele de consum, overdraft-uri şi carduri de credit reprezintă un risc pentru declanşarea unei crize în Regatul Unit.

Comitetul pentru Politică Financiară din cadrul Băncii Angliei (FPC) a estimat că nivelul datoriei pe segmentul de consum ar putea "zgudui" băncile dacă ţara va trece printr-o nouă criză economică.

FPC a explicat: "Acest risc nu priveşte creşterea economică propriu-zisă, atâta vreme cât creditele de consum reprezintă numai 11% din datoriile totale ale gospodăriilor. Este un risc ce priveşte capacitatea băncilor de a rezista unei crize economice grave".

Banca centrală de la Londra trage un semnal de alarmă în sensul că băncile utilizează indicatori de referinţă greşiţi la evaluarea creditării. FPC a menţionat: "În general, când băncile au analizat calitatea unui împrumut, au acordat prea multă importanţă evoluţiei recente a creditării consumatorilor în condiţii «benigne». În consecinţă, băncile au subestimat pierderile pe care le-ar putea suferi în caz de recesiune".

Datele FPC arată că, în prezent, băncile comerciale britanice sunt expuse la pierderi potenţiale ce totalizează aproape 30 de miliarde de lire sterline, adică 20% din creditele de consum din Regatul Unit.

În vederea limitării pagubelor pe care le-ar suferi băncile într-un astfel de scenariu, Banca Angliei obligă instituţiile de credit să îşi constituie provizioane adiţionale de 10 miliarde de lire, pe lângă cele de 280 de miliarde de lire pe care acestea le au deja pentru acoperirea unor eventuale pierderi, conform expressnewsline.com.

Amintim că, luna aceasta, Banca Angliei a avertizat că o majorare a dobânzii de referinţă ar putea avea loc în câteva luni, dacă economia va avea o evoluţie conformă cu aşteptările conducerii instituţiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb