ZIARUL BURSA

27 septembrie 2017
BCR: "Vânzarea datoriei Cemacon pe un euro a avut ca scop salvarea companiei"

BCR: "Vânzarea datoriei Cemacon pe un euro a avut ca scop salvarea companiei"

ADINA ARDELEANUPiaţa de Capital / 27 septembrie 2017

Banca Comercială Română (BCR) spune, pentru prima dată, oficial, că vânzarea creanţei Cemacon s-a făcut pe un euro, instituţia de credit subliniind că scopul a fost salvarea companiei.

Recent, Ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa, a criticat modalitatea prin care băncile vând creditele neperformante cu discount, spunând că, în urma controlului la o bancă, ANAF a stabilit plăţi suplimentare de 104 milioane de lei. Banca despre care a vorbit ministrul Finanţelor este BCR. Ziarul BURSA a relatat, recent, că printre problemele identificate de ANAF se numără creditele neperformante de 16,5 milioane de euro ale companiilor "Cemacon" şi "Ambient", cedate de BCR pe 2 euro.

Gabriel Sandu, Dinu Pescariu, Claudiu Florică şi Călin Tatomir, trimişi în judecată în dosarul "Microsoft 3"

UPDATE Gabriel Sandu, Dinu Pescariu, Claudiu Florică şi Călin Tatomir, trimişi în judecată în dosarul "Microsoft 3"

C.P.Anticorupţie / 27 septembrie 2017

Actualizare 16:58

Fostul ministru al Comunicaţiilor Gabriel Sandu, fostul jucător de tenis Dinu Pescariu, omul de afaceri Claudiu Florică şi fostul director general al "Microsoft" România SRL Călin Tatomir, au fost trimişi astăzi în judecată de procurorii anticorupţie în dosarul "Microsoft 3", potrivit unui comunicat de presă al DNA.

------------

Procurorii anticorupţie au pus sechestru, în dosarul "Microsoft 3", asupra unor sume de bani aflate în conturi bancare, asupra unor bunuri şi părţi sociale deţinute de fostul ministru al Comunicaţiilor Gabriel Sandu, fostul jucător de tenis Dinu Pescariu, omul de afaceri Claudiu Florică şi Călin Tatomir, fost director general Microsoft România SRL, a anunţat marţi DNA.

ANRE: Preţul energiei creşte cu 3,45 lei pe lună, în medie

ANRE: Preţul energiei creşte cu 3,45 lei pe lună, în medie

F.A.Companii / 27 septembrie 2017

Actualizare 11:00 Răzvan Nicolescu: "Consumatorii casnici au putut/pot/vor putea să treacă din piaţă reglementată în ceea cea liberă oricând"

Răzvan Nicolescu a precizat, în legătură cu o serie de informaţii neadevărate şi interpretări tendenţiose despre preconizata creştere a preţurilor la gaz natural pentru consumatorul casnic, că "consumatorii casnici au putut/pot/vor putea să treacă din piaţă reglementată în ceea cea liberă oricând".

-----

Comitetul de reglementare al ANRE a decis, în şedinţa de ieri, majorarea preţului la energia electrică de la 1 octombrie, în medie, cu 3,45 lei pe lună pentru un consum de 100 kWh, însă a amânat pentru joi decizia privind preţul gazelor, a declarat Niculae Havrileţ, preşedintele instituţiei, citat de Agerpres.

"Ţara noastră trebuie să adopte moneda euro doar când este pregătită pe deplin"

SIEGFRIED MUREŞAN: "Ţara noastră trebuie să adopte moneda euro doar când este pregătită pe deplin"

A consemnat ANCUŢA STANCIUMacroeconomie / 27 septembrie 2017

Reporter: Care credeţi că este viitorul blocului european?

Siegfried Mureşan:Direcţia Uniunii Europene (UE) este, fără doar şi poate, înspre o mai mare integrare europeană. Pentru a avea o Uniune pregătită să facă faţă provocărilor cu care ne confruntăm, fie că vorbim de siguranţă, migraţie, creare de locuri de muncă sau despre protecţie socială, trebuie să reformăm Uniunea Europeană, să o îmbunătăţim structural şi instituţional astfel încât să poată răspunde şi mai bine noilor probleme şi aşteptări ale cetăţenilor săi.

O Europă tot mai integrată, esenţa propunerilor lui Macron privind reforma Uniunii Europene

O Europă tot mai integrată, esenţa propunerilor lui Macron privind reforma Uniunii Europene

Internaţional / 27 septembrie 2017

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a susţinut, ieri, un discurs în care şi-a prezentat propria viziune asupra reformării Uniunii Europene, în propunerile avansate el susţinând aprofundarea integrării europene în numeroase domenii, inclusiv în sectorul apărării sau al politicii de azil, şi pledând de asemenea pentru o politică fiscală armonizată precum şi pentru o zonă euro tot mai integrată.

Plata defalcată a TVA, doar companiilor care semnează contracte cu statul

Plata defalcată a TVA, doar companiilor care semnează contracte cu statul

Macroeconomie / 27 septembrie 2017

Actualizare 13:44 Consultanţii Fiscali: Textul Ordonanţei privind plata defalcată a TVA necesită, în continuare, o serie de corecţii tehnice

Textul Ordonanţei privind split TVA necesită, în continuare, o serie de corecţii tehnice cu privire la prevederile tranzitorii legate de aplicarea opţională a sistemului de plată defalcată a TVA de către unele companii începând cu data de 1 octombrie, sunt de părere reprezentanţii Camerei Consultanţilor Fiscali (CCF), într-un comunicat de presă, transmis Redacţiei.

----

Parlamentarii PSD au introdus, în cadrul şedinţei Comisiei de buget-finanţe, un amendament cu privire la TVA defalcată, respectiv să se aplice doar companiilor care fac contracte cu statul, iar pentru restul companiilor să devină opţională până la 1 ianuarie 2019, susţine Florin Cîţu, senator PNL şi vicepreşedinte în Comisie, într-o postare pe Facebook.

"Manualul unic", mărul discordiei

"Manualul unic", mărul discordiei

O.D.Cultură / 27 septembrie 2017

Profesori, părinţi şi oameni de cultură îşi exprimă tot mai des şi apăsat dezaprobarea în legătură cu posibila reapariţie a "manualului unic".

ROBOR, LA UN NOU MAXIM Cresc dobânzile la credite

Jurnal de criză / 27 septembrie 2017

Indicele ROBOR (care reprezintă rata medie a dobânzii la care băncile româneşti se împrumută între ele) a înregistrat, ieri, un nou maxim al ultimelor 22 de luni, ajungând la valoarea 1,14%, în condiţiile în care pe 6 noiembrie 2015 a fost 1,15%.

BT Index Austria ATX, liderul fondurilor de investiţii

CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 18-25 SEPTEMBRIE BT Index Austria ATX, liderul fondurilor de investiţii

A.I.Investiţii Personale / 27 septembrie 2017

Într-o perioadă de depreciere a indicilor Bursei de Valori Bucureşti (BVB), ale căror companii sunt incluse în majoritatea fondurilor de investiţii din România, titlurile BT Index Austria ATX, ce au marcat o creştere de 0,95% în perioada 15-22 septembrie, în raport cu moneda euro, reprezintă fondurile cu cea mai mare rentabilitate, dintre cele analizate.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 27 Septembrie 2017

MACRO NEWSLETTER 27 Septembrie 2017

Internaţional / 27 septembrie 2017

Preţurile importurilor din Germania şi-au accelerat creşterea anuală în august 2017, până la 2,1%, de la 1,9% în luna precedentă, pe fondul unei stagnări lunare, după un declin de 0,4% în luna anterioară.

AIG se restructurează din nou

AIG se restructurează din nou

ALINA VASIESCUInternaţional / 27 septembrie 2017

"American International Group" Inc. (AIG), furnizor american de servicii financiare, se va reorganiza în trei noi divizii şi nu va mai avea în structură operaţiuni separate comerciale şi de consum, aceasta fiind prima mişcare majoră...

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo