CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 18-25 SEPTEMBRIE BT Index Austria ATX, liderul fondurilor de investiţii

A.I.
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 27 septembrie 2017

BT Index Austria ATX, liderul fondurilor de investiţii

Într-o perioadă de depreciere a indicilor Bursei de Valori Bucureşti (BVB), ale căror companii sunt incluse în majoritatea fondurilor de investiţii din România, titlurile BT Index Austria ATX, ce au marcat o creştere de 0,95% în perioada 15-22 septembrie, în raport cu moneda euro, reprezintă fondurile cu cea mai mare rentabilitate, dintre cele analizate.

BT Index Austria ATX este un fond deschis de investiţii, denominat în euro, ce investeşte în acţiuni cotate la Bursa de Valori de la Viena (Wiener Borse), minim 85% din activele acestuia urmărind să reproducă indicele ATX (Austrian Traded Index), potrivit datelor prezentate pe site-ul BT Asset Management, societatea care administrează fondul.

Pe data de 22 septembrie, 87,79 % din activele sale erau investite în acţiuni, restul fiind reprezentat de depozite bancare şi disponibil la vedere.

În perioada 15-22 iulie, preţul acţiunilor Erste la Bursa din Viena, emitentul cu cea mai mare pondere în indicele austriac şi, implict, în fondul BT Index Austria ATX, a urcat cu 0,66% (procentaj calculat pe baza preţurilor de închidere).

Şi titlurile OMV, cea de-a doua companie ca reprezentativitate în ATX au crescut, în intervalul menţionat, aprecierea acestora fiind de 4,82%.

Pe de altă parte, acţiunile Voestalpine, cea de-a treia companie ca importanţă din indicele austriac au coborât cu 0,22%, în perioada 15-22 septembrie.

În acelaşi interval de timp, creşterea indicelui ATX, calculată pe baza preţurilor de închidere a fost de circa 1,19%.

Pe locul al doilea în clasamentul celor mai rentabile fonduri de investiţii s-a situat Certinvest BET-FI Index, ce a înregistrat o apreciere de 0,48%, jumătate din urcarea marcată de fondul BT Index Austria ATX.

Poziţia a treia a acestui clasament a fost ocupată de titlurile BT Euro Clasic, care s-au apreciat cu 0,16%.

Indicele BET-FI, al celor cinci SIF-uri plus Fondul Proprietatea, s-a depreciat cu 0,93%, reprezentând coşul de acţiuni cu cea mai mică scădere dintre cei analizaţi, în perioada menţionată.

Din componenţa indicelui financiar, cea mai bună evoluţie, în intervalul 18-25 septembrie, a fost înregistrată de titlurile SIF Banat-Crişana (SIF1), a căror apreciere a fost de 1,25%, în raport cu moneda euro.

Luni, 25 septembrie, titlurile SIF1 au încheiat şedinţa de tranzacţionare indecis, fiind transferate 263.033 de unităţi, sub media celor 20 de zile anterioare, de aproximativ 508.500 de acţiuni.

Indicele BET, al celor mai lichide treisprezece companii listate la BVB a coborât, în perioada 18-25 septembrie, cu 1,31%, în raport cu moneda euro.

În intervalul avut în vedere, cea mai mare creştere din principalul coş de acţiuni al bursei a fost consemnată de acţiunile Electrica (EL), al căror preţ a urcat cu 0,35%, în raport cu moneda euro.

Pe data de 25 septembrie, cotaţia societăţii a stagnat, fiind transferate 480.250 de titluri, peste media celor 20 de zile anterioare, de circa 167.400 de unităţi.

Indicele BET-XT, al celor mai lichide 25 de companii de la BVB, a scăzut cu 1,19%, în perioada 18-25 septembrie, raportat la moneda euro.

Ca şi în cazul BET-FI, cea mai bună evoluţie din cadrul indicelui extins au avut-o acţiunile SIF1.

Cel mai rentabil plasament de la BVB, în perioada menţionată, a fost consemnat de acţiunile Electrocontact (ECT), care au urcat cu 4,8%.

Pe locul al doilea al acestui top se află titlurile Bucovina-Club de Munte (BCM), a căror apreciere a fost de 3,03%, în timp ce podiumul este completat de Romcarbon (ROCE), cu o apreciere de 2,53%.

Cotaţia aurului s-a depreciat cu 0,97%, iar cursul monedei naţionale în raport cu moneda europeană a crescut cu 0,04%, în intervalul de timp precizat.

Preţul criptovalutei Bitcoin, raportat la moneda euro, a scăzut cu 2,54%, în perioada 18-25 septembrie.

Conform CoinDesk Price Index (indice ce reprezintă o medie a preţurilor criptomonedei la principalele burse din lume), ieri, în jurul orei 15:00, criptovaluta se tranzacţiona în apropierea nivelului de 3.350 euro (aproximativ 15.407 de lei, la cursul de schimb de marţi, de 4,599 lei, pentru un euro).

Tot ieri, la ora menţionată, capitalizarea de piaţă a criptomonedei era de aproape 55,3 miliarde de euro, potrivit site-ului "coinmarketcap.com".

Precizare:

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Piaţa AeRO nu este luată în calcul. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate în grafic. Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb