Banca centrală a Chinei şi-a vândut deţinerea la Housing Development Finance India

V.R.
Ziarul BURSA #Internaţional / 13 iulie 2020

Banca centrală a Chinei şi-a vândut deţinerea la Housing Development Finance India

Banca centrală a Chinei (Banca Poporului din China - PBOC) a vânut o parte sau toate acţiunile deţinute la finanţatorul ipotecar indian Housing Development Finance Corp. (HDFC) în perioada aprilie-iunie din acest an, anunţă livemint.com, citând documentele depuse la bursă în acest sens.

Conform celor mai recente date dezvăluite de către creditor, PBOC nu se mai număra printre acţionarii importanţi ai HDFC la data de 30 iunie 2020.

Informaţiile lansate pe burse în privinţa acţionariatului îi evidenţiază doar pe acei investitori care deţin mai mult de 1%, potrivit sursei. Volumul exact de acţiuni vândute de banca centrală chineză nu a putut fi identificat imediat, de aceea nu este sigur dacă PBOC a înstrăinat o parte sau tot ce avea în proprietate din HDFC.

PBOC avea o participaţie de 1,01% din HDFC la data de 31 martie 2020.

Achiziţia acţiunilor HDFC realizată de banca centrală chineză a stârnit îngrijorari în New Delhi pe motiv că investitorii chinezi urmăreau să îşi crească deţinerile la companiile indiene, pe fondul unei corecţii puternice a preţurilor acţiunilor, în martie şi aprilie, din cauza pandemiei de Covid-19. Acest lucru a determinat guvernul indian să modifice regulile privind investiţiile străine directe, urmărind să interzică investiţiile automate de la companiile şi investitorii chinezi, şi a impus obligativitatea ca toate aceste investiţii să treacă printr-un proces de aprobare din partea guvernului.

Vineri, acţiunile HDFC au încheiat sesiunea bursieră cu un preţ de 1.106,65 rupii, în scădere cu 1,6% faţă de ziua anterioară. Declinul, care pe parcursul zilei a fost şi mai mare, a avut la bază informaţia privind vânzarea participaţiei PBOC.

Housing Development Finance Corp., societate cu sediul în Mumbai, înfiinţată în 1977, este un furnizor major de finanţare ipotecară în India. Compania are, de asemenea, o prezenţă pe piaţa bancară, a asigurărilor de viaţă şi generale, în domeniul managementului activelor, al investiţiilor de capital, proprietăţilor imobiliare şi educaţiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb