ZIARUL BURSA

13 iulie 2020
Ediţia din 15.08.2024
ASF permite infractorilor să zburde în voie prin piaţa de capital

ASF permite infractorilor să zburde în voie prin piaţa de capital

MAKEPiaţa de Capital / 13 iulie 2020

MAKE

ASF ne serveşte o nouă rundă de arbitrariu şi favorizare a lui Najib el Lakis şi Bogdan Drăgoi, în ocazia AGEA SIF Oltenia programată pentru mâine, refuzând din nou să declare concertate fondurile de investiţii pe care SIF Banat Crişana şi SIF Muntenia le controlează şi prin care ele ajung la o pondere însumată (cu ale lor proprii) de circa 28% din SIF Oltenia.

Liberum veto

Cristian PîrvulescuEditorial / 13 iulie 2020

Cristian Pîrvulescu

În faţa recrudescenţei cazurilor de Covid19 - pe care unii se complac să o privească ca pe o revenire a primului val, iar alţii ca pe o manevră disperată a guvernului minoritar de a împiedica moţiunea de cenzură - partidele politice româneşti se lasă pradă celui mai searbăd politicianism.

Şapte listări la Bursa din Hong Kong, într-o singură zi

ÎN 10 IULIE Şapte listări la Bursa din Hong Kong, într-o singură zi

Alina VasiescuInternaţional / 13 iulie 2020

Cifra este aproape de recordul maxim stabilit de piaţa asiatică: 8 IPO-uri în 12 iulie 2018  

Preţul titlurilor uneia dintre companiile lansate vineri - OcuMension Therapeutics - a crescut cu aproape 200% pe parcursul sesiunii

Bursa de Valori din Hong Kong a avut, vineri, o zi plină de listări, ceea ce arată că investitorii continuă să fie atraşi de hub-ul financiar asiatic.

Confiscarea bunurilor în timpul epidemiei - o naţionalizare mascată

Confiscarea bunurilor în timpul epidemiei - o naţionalizare mascată

George MarinescuMiscellanea / 13 iulie 2020

Gheorghe Piperea, avocat: "Vorbim nu doar despre confiscarea bunurilor mobile, ci şi a celor imobile, cum ar fi casele, care pot fi şi ele distruse"  

Florin Roman, liderul deputaţilor PNL: "Pot apărea diverse interpretări, dar noi am ajuns la o formulă care să dea posibilitatea Guvernului să ia măsuri în actuala pandemie"

Arpad Marton, deputat: "Dacă un bun este infectat şi este posibil să propage mai departe infecţia, dacă este un pericol iminent, atunci trebuie să fie distrus"

Gheorghe Piperea, avocat: "Dacă nici acum nu se observă că ne ducem către dictatură, înseamnă că suntem nişte dobitoci sau nişte adormiţi"

Prevederile legii privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologie şi biologic sunt în contradicţie cu normele democratice şi normele constituţionale susţine avocatul Gheorghe Piperea, care arată că o aplicare a acesteia în forma actuală ar instaura, practic, o perioadă de dictatură şi de abuzuri din partea autorităţilor.

ROMPAN acuză acţiuni în mass-media "care aduc grave prejudicii" industriei de panificaţie

ROMPAN acuză acţiuni în mass-media "care aduc grave prejudicii" industriei de panificaţie

A.R.Companii / 13 iulie 2020

Mierlea, InfoCons: "Nu trebuie să se apeleze la acest gen de şantaj sau ameninţări care perturbă piaţa"  

Stanciu, APC: "Şi în urma unor studii ale noastre, ROMPAN a emis astfel de mesaje"

Popescu, ROMPAN: "78% din populaţie doreşte pâine proaspătă, vrem să păstrăm în continuare gustul produselor româneşti"

Patronatul Român din Industria de Morărit, Panificaţie şi Produse Făinoase (ROMPAN) acuză existenţa unor acţiuni în mass-media "care aduc grave prejudicii" industriei de panificaţie, se arată într-un document adresat membrilor ROMPAN, obţinut de ziarul BURSA. Acesta subliniază faptul că patronatul urmează să demareze "un proiect mai amplu", care să includă următoarele direcţii:

Litoralul românesc se reinventează în pandemie

Litoralul românesc se reinventează în pandemie

Adelina ToaderCompanii / 13 iulie 2020

Litoralul românesc a devenit pentru mulţi dintre turiştii autohtoni principala destinaţie de vacanţă din acest an, mulţi renunţând să mai plece în afară din cauza pandemiei de coronavirus.

Codul silvic, modificat, va fi votat săptămâna aceasta

Codul silvic, modificat, va fi votat săptămâna aceasta

O.D.Companii / 13 iulie 2020

Pădurile "vor avea" încă o lege. Ministrul Mediului, Costel Alexe, afirmă că modificările la Codul Silvic vor ajunge la vot final săptămâna aceasta, în Camera deputaţilor. Conform ministrului, una dintre modificările preconizate este confiscarea vehiculelor utilizate pentru comiterea de infracţiuni silvice: "Codul Silvic în variantă modificată ar putea intra la vot final, în Camera Deputaţilor.

Creştere a ratei de dobândă la titlurile de stat pe 10 ani, în ultima săptămână

Creştere a ratei de dobândă la titlurile de stat pe 10 ani, în ultima săptămână

Mihai GongoroiMacroeconomie / 13 iulie 2020

Valentin Tătaru, ING: "BNR va prefera să evite o situaţie în care scade dobânda-cheie în 2020 şi este nevoită să o majoreze anul viitor" Rata Robor la 3 luni va continua să se plaseze la 2% în 2020 şi 2021 chiar dacă BNR va tăia dobânda-cheie la 1,50%, mai spune analistul 

Piaţa titlurilor de stat din România a încorporat evoluţiile macro-financiare mondiale şi europene şi ştirile interne în ultima săptămână, observându-se o creştere a ratei de dobândă la 10 ani, evoluţie în divergenţă cu cele înregistrate în SUA şi Germania.

AGEA SIF Oltenia de mâine: ASF a găsit o concertare de 5,000002%

AGEA SIF Oltenia de mâine: ASF a găsit o concertare de 5,000002%

A.I.Piaţa de Capital / 13 iulie 2020

La data de referinţă pentru AGEA SIF Oltenia (SIF5) de la Craiova de mâine, există un grup de acţionari ce deţine în mod cumulat direct şi indirect acţiuni reprezentând 28,45% din capitalul SIF Oltenia şi care se află sub controlul comun al SIF Banat-Crişana (SIF1) şi SIF Muntenia (SIF4), conform unei analize care circulă în piaţă.

Mihai Ionescu

MIHAI IONESCU, ANEIR: "Riscăm să ajungem la 20 miliarde euro deficit comercial, anul acesta"

Mihai Gongoroi Macroeconomie / 13 iulie 2020

INS: "În primele cinci luni din an, deficitul balanţei comerciale a fost de 7,34 miliarde euro, cu 742 milioane euro mai mare decât cel înregistrat în acelaşi interval din 2019"  

Contracţie de 40% a exporturilor în luna mai, în timp ce importurile au scăzut cu 35,4%

Nu sunt semne că deficitul balanţei comerciale se va comprima anul acesta, ba din contră, deficitul ar putea ajunge aproape de 20 de miliarde de euro faţă de cele 17 miliarde de anul trecut, consideră Mihai Ionescu, pre­şedintele Asociaţiei Naţionale a Exportatorilor şi Importatorilor din România (ANEIR). Ionescu ne-a mai precizat, vineri, că asociaţia sa pregăteşte o întâlnire tehnică cu Guvernul pentru "a găsi soluţii concrete" la o serie de măsuri înaintate primului minis­tru, ministrului de finanţe şi minis­trului economiei pentru sprijinirea exporturilor.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Macro Newsletter 13 Iulie 2020

Macro Newsletter 13 Iulie 2020

Macroeconomie / 13 iulie 2020

Comenzile industriale noi din Germania au crescut sub aşteptări în luna mai 2020, cu o rată lunară de 10,4%, după o scădere de 26,2% în luna precedentă, iar scăderea anuală s-a temperat până la 29,3%, de la 36,9% în luna anterioară.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo