Acţionarii Aerostar au prelungit mandatul board-ului cu patru ani

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 13 iulie 2020

Acţionarii Aerostar au prelungit mandatul board-ului cu patru ani

Acţionarii Aerostar Bacău (ARS) le-au prelungit, în adunarea din 9 iulie, mandatele membrilor Consiliului de Administraţie cu încă patru ani, până în data de 10 iulie 2024, se arată într-un raport al companiei aeronautice remis la finele săptămânii trecute Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Board-ul, al cărui vechi mandat a expirat în data de 10 iulie, este compus din Grigore Filip, ce este preşedinte al Consiliului de Administraţie şi director general al companiei încă din 1998, Doru Damaschin, vicepreşedinte şi director financiar-contabil al Aerostar din 2000, şi membrii Mihail-Nicolae Toncea, Liviu-Claudiu Doroş şi Daniel Vîrna.

Totodată, s-a dat undă verde menţinerii pentru fiecare membru ales al Consiliului de Administraţie a unei remuneraţii lunare fixe nete de 4.750 lei, pentru exercitiul financiar al anului 2020, începând cu luna iulie a acestui an.

În plus s-a aprobat ca nivel maxim al remuneraţiilor suplimentare pentru membrii board-ului care au şi atribuţii executive a unei sume lunare, fixe, de cel mult 10 (zece) ori (inclusiv) remuneraţia fixă de 4.750 lei, aplicată individual, după caz.

Aerostar este puternic afectată de pandemia de Covid-19, în condiţiile în care marii operatori aerieni din industria de aviaţie europeană şi mondială şi-au redus drastic activitatea, se concentrază pe operaţiuni de reducere a costurilor şi asigurarea supravieţuirii pentru a putea beneficia de perioada de relansare ce va veni după criză, după cum a informat emitentul la începutul lunii trecute.

În aceste condiţii, Aerostar estimează pentru acest an o scădere a vânzărilor cu aproximativ 100 milioane lei, până la 278 milioane lei, faţă de cele prevăzute în Bugetul Activităţii Generale pentru 2020, ce fusese aprobat de acţionari în decembrie anul trecut, precum şi o scădere a profitului net cu aproximativ 33 milioane lei, până la 10 milioane lei.

Pentru primele trei luni ale anului, Aerostar Bacău a raportat un profit net de 21,68 milioane de lei, în creştere cu 32,02% faţă de cel realizat în aceeaşi perioadă din 2019, în condiţiile în care veniturile din exploatare s-au ridicat la 112,57 milioane de lei, cu 13,94% peste cele din primul trimestru al anului anterior.

De la începutul anului şi până în penultima zi de tranzacţionare a săptămânii trecute, acţiunile ARS se depreciaseră cu circa 27,1%, în timp ce cu tot cu dividendul de 0,13 lei, pierderea era de 24,67%.

La ultima cotaţie a acţiunii ARS din data de 9 iulie, de 3,9 lei, valoarea de piaţă a companiei din Bacău se ridica la 593,88 milioane de lei.

La data de 31 decembrie a anului trecut, Iarom Bucureşti deţinea 71,36% din producătorul de componente pentru industria aeronautică din Bacău, în timp ce SIF Moldova (SIF2) avea 15,05%.

Acţionarii Iarom Bucureşti sunt Grigore Filip, Doru Damaschin şi Mihail-Nicolae Toncea.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. În 2019 profitul a scăzut cu vreo 20% fata de 2019.. În realitate au umflat datoriile firme cu vreo 20 de milioane de lei, altfel scăderea era de vreo 40%. În primul trimestru din 2020 au mai umflat datoria firmei cu vreo 10 milioane de lei. Altfel,profitul scădea din nou (fata de T1, 2019).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb