Codul silvic, modificat, va fi votat săptămâna aceasta

O.D.
Ziarul BURSA #Companii #Legislatie / 13 iulie 2020

Codul silvic, modificat, va fi votat săptămâna aceasta

Pădurile "vor avea" încă o lege. Ministrul Mediului, Costel Alexe, afirmă că modificările la Codul Silvic vor ajunge la vot final săptămâna aceasta, în Camera deputaţilor. Conform ministrului, una dintre modificările preconizate este confiscarea vehiculelor utilizate pentru comiterea de infracţiuni silvice: "Codul Silvic în variantă modificată ar putea intra la vot final, în Camera Deputaţilor.

Unul dintre amendamentele importante se referă la confiscarea mijloacelor utilizate pentru comiterea de infracţiuni silvice, inclusiv a utilajelor şi/sau vehiculelor folosite". Potrivit acestuia, noua prevedere legală face parte din setul de măsuri pentru combaterea tăierilor ilegale din pădurile ţării noastre: "Astfel, pe lângă amendă şi cercetare penală, hoţii de lemne vor rămâne şi fără mijloacele pe care le folosesc pentru comiterea ilegalităţilor". Setul de măsuri mai cuprinde înăsprirea sancţiunilor, încadrarea la infracţiune a oricărui furt de arbori, indiferent de cantitate, sau schimbarea etapizată a modului de comercializare a lemnului în România, din lemn pe picior în lemn fasonat. Reprezentanţii USR solicită adoptarea, de urgenţă, în sesiunea extraordinară, a legilor de modificare a Codului Silvic, pentru evitarea sesizării Curţii de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) din cauza tăierilor ilegale de păduri. Anterior, USR a reclamat un "atac fără precedent în Parlament la adresa pădurilor", afirmând că "se încearcă preluarea controlului absolut al pieţei de lemn din România", prin introducerea unui amendament care ar elimina articolul antimonopol din Codul Silvic.

Săptămâna trecută, reprezentanţii Comunităţii Forestierilor din România - Fordaq şi cei ai Federaţiei Proprietarilor de Păduri şi Păşuni din România - Nostra Silva atrăgeau atenţia că ţara noastră are 100 de acte normative în vigoare pe domeniul pădurilor, prost aplicate, precum şi o legislaţie silvică paralelă cu legislaţia de mediu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb