Banca Comercială Română are un nou logo

A.S.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 4 septembrie 2007

Lansarea noului "logo" al BCR a fost stropită de o ploaie torenţială. Noroc că bancherii, de data aceasta, au împărţit umbrele, la momentul oportun. Iar nu precum creditele pe care ţi le oferă tocmai când nu mai ai nevoie...

Lansarea noului "logo" al BCR a fost stropită de o ploaie torenţială. Noroc că bancherii, de data aceasta, au împărţit umbrele, la momentul oportun. Iar nu precum creditele pe care ţi le oferă tocmai când nu mai ai nevoie...

Schimbarea siglelor BCR se va finaliza în martie 2008

Banca Comerciala Română (BCR) a lansat ieri noul logo al băncii, adoptînd elemente de indentitate vizuală a Grupului mamă, respectiv grafica şi culorile brand-ului Erste. Cea mai importantă schimbare adusă de noul logo constă în alăturarea cunoscutului S roşu la BCR. Litera S roşie este un simbol tradiţional al băncilor de economii şi al Erste Bank, precum şi un element comun al tuturor subsidiarelor Grupului Erste. Punctul roşu de deasupra "S"-ului este un simbol pentru economisire şi reprezintă o monedă intrând într-o cutie de economii. Operaţiunea de schimbare a siglelor Băncii Comerciale Române (BCR) va dura circa şase luni până în martie 2008, iar schimbarea de imagine a costat cîteva zeci de milioane de euro.

Această schimbare face parte din programul de integrare şi dezvoltare a BCR în grupul Erste, în valoare totală de 200 milioane euro, destinat finanţării costurilor de integrare şi investiţiilor din programul de integrare şi dezvoltare. BCR va derula în acest an un program complex de integrare în grupul financiar Erste şi de dezvoltare, care se va finaliza, în etape, până la mijlocul anului 2008 şi va conţine un portofoliu de 40 de proiecte. Potrivit BCR, un prim reper al programului IDP va fi creşterea reţealei de unităţi până la 700 de unităţi până în anul 2009. În prezent, reţeaua băncii cuprinde 520 de unităţi.

Un alt "reper" al programului este înfiinţarea a 52 de centre de afaceri dedicate agenţilor economici din segmentul firmelor mici şi mijlocii (IMM). Programul include şi optimizarea fortei de muncă, respectiv mărirea numărului de salariaţi care lucrează cu clienţii (extinderea capacităţii în front-office), optimizarea progresivă a functiilor de back-office şi suport. Banca va derula cursuri de pregătire a personalului şi va dezvolta aşa numitele canale alternative de distribuţie, prin utilizarea Centrelor de contact, a ATM-urilor şi a self bankingului. Treichl: Erste Bank ar putea fi listată la BVB în următoarele opt-nouă luni

Erste Bank, acţionarul majoritar al Băncii Comerciale Române (BCR), ar putea fi listată la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) în următoarele opt-nouă luni, a declarat, ieri, Andreas Treichl, preşedintele băncii austriece. "Sperăm să listăm Erste Bank la Bucureşti în acest an, însă este o procedură complicată", a spus Treichl, la prezentarea noului logo al BCR.

Treichl: BCR va atinge ţinta de profit stabilită pentru 2007

Andreas Treichl a declarat ieri că îşi menţine aşteptările legate de profitul net al BCR pe acest an, pentru care estimează o creştere cu aproximativ 40% faţă de nivelul înregistrat în 2006, fără a lua în calcul cheltuielile de restructurare. Banca Comercială Română (BCR) va atinge ţinta de profit stabilită pentru 2007, de 1,33 miliarde de lei, a precizat preşedintele Consiliului de Supraveghere al băncii, Andreas Treichl.

Referitor la numărul mare de bănci prezente pe piaţa românească, Treichl a afirmat: "În România există bănci foarte bune care lucrează pe sectorul de retail şi corporate, fie că se numesc Unicredit, ING, ABN sau BRD. România are un mediu bancar foarte profesionist, de pe urma căruia vor beneficia toţi clienţii.Există o concurenţă strânsă în România, dar suntem bucuroşi să putem concura cu ei pe piaţa românească şi oriunde în altă parte unde aceştia activează în Europa. Piaţa românească va creşte rapid, în următorii zece ani. Sectorul bancar din România este încă la început, dacă ne uităm la băncile de credit ipotecar sau la sectorul creditelor de consum. Nu sunt sunt speriat de faptul că sectorul bancar ar creşte într-un ritm prea rapid în România. Va fi nevoie de cel puţin 15 ani ca România să ajungă din urmă celelalte ţări din Europa. Băncile sunt binevenite în acest context şi de pe urma activităţii lor vor putea beneficia toţi românii".

Preşedintele executiv al BCR, Nicolae Dănilă, a afirmat că banca ţinteşte pentru acest an o cotă de piaţă de minim 26%.

De asemenea, instituţia de credit urmăreşte depăşirea pragului de patru milioane de clienţi pe segmentul retail, faţă de 3,3 milioane în prezent, a spus Dănilă. BCR are şi 400.000 de clienţi corporate.

Bugetul de venituri şi cheltuieli aprobat de acţionarii băncii are în vedere pentru acest an creşterea profitului cu 62% şi a activelor cu 31% faţă de nivelurile consemnate în 2006. BCR avea, la sfârşitul anului trecut, active nete de 45,08 miliarde de lei (13,3 miliarde de euro), potrivit datelor Băncii Naţionale a României.

Astfel, profitul BCR ar urma să crească la 1,33 miliarde de lei, iar activele la circa 59 miliarde de lei (peste 17 miliarde de euro).

Banca austriacă Erste este acţionarul majoritar al BCR, cu un pachet de 69,11%, iar o participaţie de 30,11% se află în propritatea celor cinci societăţi de investiţii financiare (SIF).

Nicolae Dănilă: BCR are nevoie de personal specializat

Banca Comercială Română va avea nevoie în continuare de personal, pentru că structurile sale se centralizează, activitatea se dezvoltă, iar numărul de sucursale creşte, a declarat preşedintele executiv al BCR, Nicolae Dănilă. "Avem ca ţintă să ajungem la 700 de unităţi şi este nevoie să le populăm cu personal. Acum avem 520, iar până în 2009 vom ajunge la 700. Va creşte volumul de lucru pe partea de front-office şi pentru asta va creşte volumul de lucru. O mare parte din personalul din back-office va trece în front-office", a spus Dănilă. Acesta precizat, de asemenea, că au fost derulate şi programe de reconversie, de pregătire pentru noi funcţii.

BCR ar putea realiza tranzacţii bursiere până la finele anului

Banca Comercială Română (BCR) ar putea începe să realizeze tranzacţii direct la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) până la sfârşitul acestui an, aflându-se în ultima fază de implementare a a proiectului, a declarat, ieri, preşedintele executiv al BCR, Nicolae Dănilă. "Avem platforma de tranzacţionare şi lucrăm la realizarea soft-ului. Acest lucru ar mai putea dura circa o lună", a spus Dănilă.

El a precizat că realizarea aplicaţiei software reprezintă ultima etapă în implementarea acestui proiect care va permite BCR să poată opera direct pe piaţa de capital.

Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) a avizat, în luna mai, BCR să realizeze operaţiuni pe piaţa de capital cum ar fi tranzacţionarea instrumentelor financiare pe cont propriu, dar şi operaţiuni în contul clienţilor.

Activitatea grupului BCR pe piaţa de capital este realizată, în prezent, prin intermediul societăţii de servicii de investiţii financiare BCR Securities.

Şeful Erste:România nu se confruntă cu o creştere periculoasă a preţurilor proprietăţilor imobiliare

România nu se confruntă cu o creştere periculoasă a preţurilor proprietăţilor imobiliare, evoluţia pieţei fiind una normală, apreciază Andreas Treichl, preşedintele băncii austriece Erste şi şeful Consiliului de Supraveghere al BCR. "Nu cred că avem un bubble în România. Aceasta este o piaţă care se dezvoltă foarte rapid. Preţurile cresc, dar este o dezvoltare normală, şi vor continua să crească", a declarat Treichl, la prezentarea noului logo al BCR.

În opinia preşedintelui Erste, efectele crizei pieţelor financiare internaţionale nu ar trebui să fie resimţite şi în România.

"Avem o criză a instituţiilor financiare, legată de credite şi care afectează toate pieţele, până la un anumit punct. Nu ar trebui să existe efecte pentru România", a spus Treichl.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb