Banca Mondială împrumută proiectul ROSE pentru educaţie cu 200 milioane de euro

Elena Deacu
Cultură / 17 martie 2015

Banca Mondială a aprobat astăzi un împrumut de 200 milioane de euro pentru proiectul ROSE (Romania Secondary Education Project), care va fi implementat de Ministerul Educaţiei pe parcursul a şapte ani şi urmăreşte creşterea şanselor studenţilor să termine facultatea.

"Deşi gradul de înscriere în sistemul de învăţâmânt secundar din România este ridicat, tranziţia la sistemul terţiar este afectat de gradul mare de abandon şi de performanţele slabe la examenul de bacalaureat. Proiectul ROSE este destinat să ajute Guvernul României să rezolve aceste probleme", a declarat specialistul Băncii Mondiale, Janssen Edelweiss Nunes Teixeira, citat într-un comunicat de presă al BM.

Prin concentrarea pe şcolile şi grupele de studenţi cu şanse mari de eşec, proiectul ROSE vizează creşterea ratei de înscriere şi a ratei de participare şcolară în învăţământul secundar superior, precum şi a promovabilităţii examenului de bacalaureat.

"Datele arată că aproximativ 100.000 de elevi de liceu fie nu au promovat fie nu au luat parte la examenul de bacalaureat în 2013-2014. Există aproximativ 20.000 de studenţi care sunt în pericol să renunţe la facultate încă din primul an. Acest proiect este destinat să îi ajute pe aceşti elevi şi studenţi. Prin terminarea facultăţii aceştia pot juca un rol fundamental în viitorul României, ajutând ţara să menţină creşterea economică, în timp ce se confruntă cu scăderea şi îmbătrânirea populaţiei", a declarat directorul de ţară al Băncii Mondiale pentru România, Elisabetta Capannelli.

Pe lângă proiectul ROSE, Banca Mondială a ajutat Guvernul României să îmbunătăţească sistemul de educaţie prin asistenţă tehnică concentrată pe finanţarea per capita în sistemul pre-universitar în cadrul asistenţei tehnice regionale pentru educaţia superioară. De asemenea, începând din 2013, Banca Mondială a sprijinit pregătirea unor strategii în sistemul de educaţie de genul învăţării permanente, reducerii abandonului în sistemul de învăţământ secundar şi întăririi capacităţii administrative în Ministerul Educaţiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb