BANCA NAŢIONALĂ - ELIMINATĂ DIN CAUZA ÎN CARE AVOCATUL PIPEREA A DAT ÎN JUDECATĂ 9 BĂNCI Suciu: "Este momentul ca domnii Piperea şi Isar să înceteze să mai hăituiască BNR"

E. O.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 21 noiembrie 2016

Suciu: "Este momentul ca domnii Piperea şi Isar să înceteze să mai hăituiască BNR"

Piperea: "Eliminarea BNR din cauza procesuală a fost singura dintre excepţiile ridicate de bănci care a fost aprobată de instanţă, restul fiind respinse"

Este momentul ca avocatul Gheorghe Piperea şi fostul bancher Lucian Isar "să înceteze să mai hăituiască" Banca Naţională a României (BNR), este de părere Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al Băncii Centrale.

Afirmaţia domniei sale vine în contextul în care instanţa a eliminat BNR din cauza în care avocatul Gheorghe Piperea a intentat un proces în justiţie împotriva unui număr de nouă bănci şi a Băncii Naţionale a României.

Dan Suciu ne-a spus că hotărârea instanţei era de aşteptat, adăugând: "Cred că este momentul ca domnii Piperea şi Isar să înceteze să mai hăituiască BNR doar pentru interese proprii. Sau dacă nu încetează, măcar să facă un efort şi aibă ceva mai mult discernământ. Pot să înţeleg că trebuie acoperit eşecul de la Curtea Constituţională în privinţa dării în plată, o lege care a fost efectiv reconfigurată faţă de cum o visa domnul avocat, dar aceste atacuri permanente la adresa BNR nu relevă nimic altceva decât interese proprii, obsesii şi lipsă de discernământ. Haideţi să ne concetrăm mai mult pe procesul de transparentizare, pe înţelegerea mecansimelor financiar bancare şi pe interesul public!"

Avocatul Gheorghe Piperea spune că eliminarea BNR din cauza procesuală a fost singura dintre excepţiile ridicate de bănci care a fost aprobată de instanţă, restul fiind respinse.

Gheorghe Piperea subliniază: "Cea mai importantă din toate este că justiţia a decis că Asociaţia Parakletos poate deschide procese de tipul celor ce ţin de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC)".

Acţiunea Parakletos vizează "încetarea practicilor înşelătoare" pe care susţine că băncile le-ar fi derulat în procesul de acordare a creditelor în franci elveţieni (CHF).

Printre acestea, se numără vânzarea creditelor în moneda elveţiană "unei nişe restrânse de persoane", după cum ne-a spus, recent, avocatul Piperea, precizând: "Băncile au dat împrumuturi de 85.000 de CHF persoanelor care aveau venituri lunare de 780 de lei. Creditele reprezentau 95% din valoarea imobilului, iar gradul de îndatorare este, acum, de 175%. Aceşti oameni sunt supra-îndatoraţi. Ei reprezintă nişele de clienţi pe care băncile le-au exploatat".

Avocatul Piperea mai reclamă o practică a băncilor şi BNR, despre care ne-a spus: "Vorbim despre o omisiune înşelătoare. Anul trecut, BNR a spus băncilor să îngheţe cursul la 3,8 lei/CHF - valoarea de la finalul anului 2014, înainte de explozia neaşteptată a monedei elveţiene-, pentru ca băncile să negocieze individual cu clienţii în perioada respectivă. Cursul a fost îngheţat trei luni, dar nu a avut loc nicio negociere".

Procesul urmează să se judece pe fond în data de 8 decembrie.

Opinia Cititorului ( 30 )

  1. pipierea vine cu exemple lacrimogene de cazuri sociale, iar apoi cauta cai sa extinda aplicarea legii si pentru speculanti imobiliari ... invoca inselatoria ca sa fabrice legi, in loc sa le rezolve in penal

    1. Bancile fac invers.

      Ideea e ca prea s-au intalnit hotii cu prostii? De curiozitate... Lucrati ca maturator la BNR? Altfel ati fi stiut ca Piperea rezolva doar cazuri individuale, nu e parlamentar,nu participa la reglementare. Tine-ti-va bine de unealta.

      Marius, esti un adevarat strateg ! Spune-ne si noua , cum te-ai prins ca asta vrea Dl Piperea ?

      Da, Piperea rezolva si cazul individual al fratilor Micula. Cata ipocrizie, sa te dai drept marele haiduc al romanilor impotriva bancilor si sa aperi in acelasi timp pe chemical brothers care vor sa ia 300 milioane de euro de la poporul roman?

    Piperea a pierdut, din nou, ca și la CCR.

    1. Bancile pierd si ele, dar mai des.

      pentru ca veniturilie obtinute nu permiteau incadrarea la EUR sau RON. Fara acest artificiu nu se puteau acorda.

      Asa. Si care e ideea matale?

      Nici nu s-a judecat pe fond procesul

      Stat...Stai.....Stai 

      Tot angajat marunt la BNR? Centru sau vreo sucursala obscura? Hai ca vin sarbatorile si iti aduce si tie mosul un cos cu dulciuri.

      astfel toate creditele acordate sub aceasta premiiza ar trebui platite la max val francului plus 20% deoarece creditorul si-a facut socoteala ca la o crestere a cursului valutar creditul este nerambursabil conform scadentarului...

      Piperea o sa ajunga un falimentar. 

      Bibele, maestrul Brute vorbeste in talcuri; roaga-l sa-ti traduca sau sa-ti deseneze (eventual colorat). 

      Tu esti tatal lui mama Omida, asa-i ?

      Asa-i; Piperea o sa ajunga un falimentar. 

    Zi-ne si noua Suciule cum ai scapat de creditul in CHF ???????? Poate reusim si noi platitorii de taxe

    1. Prin munca si plata. Poate daca lasati cerseala cu puradeii de gat si va apucati de munca o sa reusiti. Stiti cum se zice pe limba voastra "auarde, hai la muncate cistime".

      D-l Suciu nu a avut niciodata credit in suisse francs...

      " D-l Suciu nu a avut credit in suisse francs.." dar, ia spune-ne tu , cuvantatorule bnr-ist, seful tau , boss-ul fatarnic, a avut credit in suisse francs? hahaha... cioc, cioc bate L. penala la usa BNR.., cat de curand

      Nu ma intereseaza ce face Piperea, da faliment, nu da faliment!

      In schimb ma intereseaza ca domnul"anonim" e pe langa subiect! 

      Fii calm si lucid! 

      Poti veni cu argumente, fara sa jignesti, sa discuti clar si concis? 

      Daca nu poti, mergi si vezi cat costa halatul! 

      Atat!!

      [Mesaj eliminat, conform regulamentului.]

    Bnr-ului ii este frica ca poate descopera ceva Piperea sau Isar si ii inchide la puscarie pe viata pt subminarea economiei natinale si vanzarea economica a tarii catre interese straine !!! Se [Fragment eliminat, conform regulamentului] pe ei de frica si ma bucur ,dar trebuie sa plateasca tot bnr-ul nu numai isarescu !!!!

    David & Goliat, adica Dl Piperea si BNR. L-am citit pe Mugurel de la o posta ca-si da seama si ca-i este frica ca dl Piperea va rasturna carul BNR. Suciu isi face doar meseria de trompeta, nu merita stricata amunitie pe el.

    ISARESCU ȘI TOATA GASCA DE LA BNR TB SA PLECE!

    1. Draga consumatorulr, ai uitat sa zici cat vrei sa fie cursul CHF si daca sa ti se stearga tot creditul facut pentru un acoperis ca sa-ti poti creste copiii sau poate preferi sa ti se anuleze doar jumatate din credit. Bineinteles dobanda o sa fie fixa si negativa, -4,22% pe an.

    ma mir ca Dl Suciu nu a fost zburat de la BNR dupa pozele jenante din media de scandal in care aparea in ipostaze nepotrivite pt un purtator de cuvant al BNR, cu o domnisoara.

    1. Vezi sa nu ramai cu gura cascata; inca misuna mustele! 

      Intre un rahat si o gura cascata stim cu totii ce aleg mustele

    Dl Gheorghe Piperea si Isar sa NU se opreasca din haituirea BNR!!! SI NOI II SUSTINEM IN CONTINUARE!!! La inchisoare cu cei ce sustin bancherii camatari care jefuiesc prin contracte dovedite a fi inselatoare si ilicite!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb