"Banca Popolare Italiana" ar putea fi preluată de un rival local

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 17 august 2006

Acţiunile băncii au urcat până la nivelul maxim al ultimilor doi ani

"Banco Popolare di Verona e Novara" Scrl, cea mai mare cooperativă de credit din Italia - după capitalizarea de piaţă, ar putea înainta o ofertă în numerar şi acţiuni pentru "Banca Popolare Italiana", informează publicaţia Finanza & Mercati, fără să citeze vreo sursă. Potrivit acesteia, oferta s-ar ridica la 11-12 euro pentru un titlu "Banca Popolare". Informaţia nu a fost confirmată, nici infirmată de oficialii "Popolare di Verona", care au refuzat să facă vreun comentariu.

La data de 3 august, "Popolare Italiana" a angajat companiile de consultanţă "Mediobanca" SpA şi "Rothschild et Cie" pentru analiza posibilităţilor de fuziune cu "Popolare di Verona" şi alţi doi concurenţi regionali. "Popolare Italiana", care are aproape 1.000 de sucursale concentrate în nordul Italiei, vinde active în valoare de 1,5 miliarde de euro, din cauza pierderilor de 743,9 milioane de euro înregistrate în 2005.

Analiştii văd o mişcare firească în această posibilă preluare şi afirmă că "Popolare di Verona" este foarte hotărâtă să câştige.

Acţiunile "Banca Popolare Italiana" au crescut, ieri, până la cel mai ridicat nivel din ultimii doi ani, ca o consecinţă a zvonurilor privind preluarea sa. Preţul acţiunilor băncii a crescut cu 12 cenţi sau 1,2%, ajungând la 9,41 euro/titlu. Valoarea de piaţă a băncii este de 5,6 miliarde de euro (7,2 miliarde de dolari). De la începutul anului, acţiunile "Popolare Italiana" au urcat cu 28%.

Alina Vasiescu

OPEC îşi modifică în scădere estimările pentru cererea de ţiţei

Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC), care asigură 40% din ţiţeiul mondial, şi-a modificat în scădere previziunile pentru cererea aferentă anului în curs, în condiţiile în care consumul din ţările industrializate s-a diminuat din cauza încetinirii creşterii economiei globale. Potrivit OPEC, cererea mondială de ţiţei va fi, în medie, de 84,5 milioane de barili pe zi în 2006, cu 80.000 de barili pe zi mai mică decât anticipa cartelul luna trecută.

În ceea ce-i priveşte, specialiştii Agenţiei Internaţionale a Energiei (AIE) îşi menţin estimările referitoare la cererea pe 2006, anticipând că aceasta se va situa la 84,8 milioane de barili zilnic. Pentru 2007, AIE estimează o cerere de 86,4 milioane de barili pe zi, ceea ce denotă o creştere de 1,9% faţă de anul în curs.

Alina Vasiescu

Câştigurile "Estee Lauder" continuă să se micşoreze

"Estee Lauder" Cos. din Statele Unite ale Americii, producătorul cosmeticelor Clinique, şi-a diminuat profitul în perioada aprilie-iunie 2006, acesta fiind al cincilea declin trimestrial consecutiv, generat de cheltuielile aferente disponibilizărilor. Profitul net al companiei a scăzut cu 33%, la 44,5 milioane de dolari sau 21 de cenţi /acţiune, comparativ cu 66,6 milioane de dolari sau 30 de cenţi /titlu în trimestrul al doilea din 2005. Analiştii anticipau 49 de cenţi/acţiune. Vânzările companiei au crescut la 1,6 miliarde de dolari, de la 1,54 miliarde anul trecut.

"Estee Lauder" a oferit angajaţilor săi pachete compensatorii în cadrul planului de restructurare care urmăreşte realizarea unor economii de aproape 45 de milioane de dolari anul acesta, respectiv 75 de milioane anual începând cu 2007.

Directorul executiv al companiei, William Lauder, încearcă să majoreze vânzările pe plan local, unde consumatorii achiziţionează cosmetice mai mult din farmacii şi lanţurile de specialitate, cum este "Sephora", care aparţine firmei "LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton", decât din centrele comerciale universale.

"Estee Lauder" are peste 20 de linii cosmetice, printre care Aveda şi Origins. În luna ianuarie, "Estee Lauder" a anunţat că va elimina 500 de locuri de muncă.

Alina Vasiescu

Rezultate în scădere pentru "Severstal"

Compania rusă "Severstal", cel mai important producător siderurgic din ţară, şi-a diminuat cu 27,4% vânzările în primele şase luni din 2006, comparativ cu primul semestru din 2005, acestea ajungând la 72 de miliarde de ruble (2,7 miliarde de dolari). Potrivit standardelor ruseşti de contabilitate, profitul brut al companiei s-a diminuat cu 24,5%, la 22,1 miliarde de ruble (810 milioane de dolari). Câştigul net s-a micşorat cu 27,6%, la 13,7 miliarde de ruble.

Alina Vasiescu

"Praktiker" a preluat "Max Bahr"

Praktiker AG, al doilea distribuitor german de materiale de construcţii şi amenajări interioare, cumpără firma rivală "Max Bahr Holzhandlung GmbH & Co." KG, suma tranzacţiei nefiind publicată. În urma achiziţiei, vânzările anuale ale companiei germane vor spori la aproape 4 miliarde de euro (5,1 miliarde de dolari), spun oficialii acesteia. "Max Bahr", societate cu sediul în Hamburg, deţine 77 de centre comerciale şi a realizat vânzări de 726 milioane de euro în exerciţiul fiscal încheiat în februarie 2006.

"Prin preluarea < Max Bahr >, < Praktiker > îşi consolidează poziţia strategică", au afirmat reprezentanţii "Praktiker". Luna trecută, "Praktiker" a raportat o creştere de 28% a profitului în trimestrul al doilea, la 45,2 milioane de euro, în baza veniturilor obţinute de noile magazine deschise în estul Europei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7742
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3721
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9774
Gram de aur (XAU)Gram de aur415.3204

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb