Banca Transilvania - cea mai populară acţiune în rândul investitorilor individuali de la BVB, în august

G.D.
Piaţa de Capital / 25 august 2022

Banca Transilvania - cea mai populară acţiune în rândul investitorilor individuali de la BVB, în august

Dacă în luna mai era înlocuită de societatea Teraplast S.A. în vârful clasamentului BVBescu Retail Pulse Chart, Banca Transilvania revine pe primul loc la ediţia din luna august, dominând clar topul celor mai populare societăţi listate la Bursă de Valori Bucureşti în viziunea investitorilor individuali, atrăgând voturile a 70% dintre participanţii la sondaj, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, Nuclearelectrica S.A. ajunge pentru prima dată pe poziţia a 2-a în cei aproape 2 ani de când este realizat clasamentul, obţînând un procent de 65% dintre voturi. Podiumul este completat de OMV Petrom, care câştigă o poziţie, de pe locul 4 pe care îl ocupă ediţia trecută. Teraplast S.A., societate care a dominat clasamentul în ultimul an, coboară 3 poziţii, ajungând pe locul 4.

One United Properties reintră în Top 10, în timp ce Arobs Transilvania Software coboară 3 locuri până pe 13.

Clasamentul a fost realizat în luna august 2022 de site-ul bvbescu.ro, cu ocazia evenimentului "The Power Table - Cum arată rezultatele financiare pe Trimestrul ÎI 2022 şi cum investim", care va avea loc pe dată de 31 august 2022.

Impulsionaţi de rezultatele foarte bune obţinute de 3 dintre societăţile din energie listate la bursă, investitorii de retail au dus Nuclearelectrica S.A. şi OMV Petrom S.A. pe locurie 2, respectiv 3 ale clasamentului BVBescu Retail Pulse Chart, subliniază sursa citată.

Romgaz S.A. continuă să câştige atenţia investitorilor, reuşind în luna august să urce o poziţie, până pe locul 8, în timp ce Conpet S.A. are parte de o creştere semnificativă, urcând 9 locuri şi întrând în Top 20, pe locul 17. Transgaz S.A. rămâne şi ea în Top 20, ocupând locul 19, în timp ce Transelectrica S.A. coboară 2 poziţii până pe locul 30.

Deşi fost afectată de creşterea preţului energiei electrice, fapt care a dus la publicarea unor rezultate financiare slabe pentru primele 6 luni din 2022, societatea Electrică S.A. continuă să câştige atenţia investitorilor de retail, reuşind o urcare de 4 poziţii în luna august, de pe locul 17 pe 13.

Simtel Team S.A., societate care activează în domeniul energiei verzi, rămâne la jumătatea clasamentului, coborând 3 poziţii până pe locul 25.

Deşi au intrat într-un con de umbră în ultimul an, câteva companii listate pe Piaţă AeRO reuşesc să se menţînă în atenţia investitorilor de retail din România. 14 societăţi listate pe piaţă secundară se află în Top 40, la fel că în luna mai, însă, pentru prima dată, nici una nu se mai află în Top 10. Agroland Business Systems este societatea listată pe Piaţă AeRO cel mai bine situată în clasament, păstrând locul 11 ocupat la ediţia trecută. Urmează Norfert S.A pe locul 12, Arobs Transilvania şi Safetech Innovations S.A., pe 14, respectiv 15. În Top 30 se mai află IHunt Technologies Import - Export S.A. (22), Simtel Team S.A. (25), DN Agrar (26), Holde Agri Invest S.A. (28) şi Agroland Agribusiness S.A. (29).

Allwiev - Visual Fan S.A. semnează cea mai mare urcare din Top 50, de 17 poziţii, ajungând pe locul 40. Pe contrasens, Agroserv Măriuţă marchează cea mai mare coborâre din Top 50, pierzând 20 de poziţii şi ajungând pe locul 47, subliniază sursa citată.

În Top 50 mai pătrund la această ediţie Aerostar S.A. (48) şi Firebyte Games (50), în timp ce Connections Consult, ABN Systems Internaţional şi Aquila Part Prod Com părăsesc primele 50 de poziţii. Nici o societate care a venit la Bursă în Trimestrul II nu reuşeşte să pătrundă în Top 50.

Cele 5 SIF-uri rămân în continuare în subsolul clasamentului - nici una dintre aceste nu a reuşit să ajungă între primele 50 de poziţii.

BVBescu Retail Pulse Chart este un indicator care arată interesul investitorilor individuali faţă de companiile listate la Bursă de Valori Bucureşti şi este realizat pe baza unui chestionar completat de către investitorii individuali din comunitatea BVBescu.ro.

Rezultatele financiare publicate de companiile listate la Bursă de Valori Bucureşti pe Trimestul ÎI 2022 vor fi subiectul principal de discuţie în cadrul ediţiei din dată de 31 august 2022 a evenimentului online "The Power Table - Cum arată rezultatele financiare şi cum investim".

Evenimentul The Power Table este organizat cu sprijinul Bursei de Valori Bucureşti, Tradeville S.A. Life is Hard S.A. şi Norofert S.A., Evisara.com (Partener tehnic), Financial Intelligence, Finzoom, NewMoney, Ziarul Bursa, InvestTenergy, Economistul.ro, Club Economic, România Durabilă, Prahova Business, Reuşită TV şi Bucureşti Business (Parteneri media), se mai arată în comunicat.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Sifurile nici în primele 50 ? Adică 1,5-2 mld€ cumva evaporati că în final asta va însemna ! Cu ASF e clar dar niciun parlamentar să nu se sesizeze? Îi doare undeva de milioane de români furați? Niciun procuror? Nicio înregistrare?

    1. SIFurile, adica onor administratorii acestora (cu o exceptie ...Ciurezu) NU au adus NICI o valoare adaugata societatilor din portofoliu! Ca sa NU mai adaug ca NU au adus NICI o valoare REindustrializarii Romaniei!

      Administratorii SIF au sifonat banii acestora ! 

      Cel mai elocvent exemplu este cum distrugatorul Dragoi & company, va sifona 21 milioane de la Univers Valcea in actiuni necotate....adica butoaiele create de SIF1 pentru operatiunea suveica, sifonarea banilor din societatile din portofoliu catre buzunarul propriu si al serviciilor secrete romane si mai ales in orientul mijlociu! 

      Patri(H)otii din servicii ce contribuie la evaporarea banilor din SIF!

      ASF alti patriHoti! 

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb