BANCHERII: Capitalizarea în forţă a băncilor e singura speranţă a Spaniei

Vlad F. Dumea
Ziarul BURSA #Internaţional / 8 iunie 2012

Capitalizarea în forţă a băncilor e singura speranţă a Spaniei

UPDATE 2: Spania ar cere 440 miliarde de euro

Spania ar cere ajutor din partea Fondului European de Stabilitate Financiară al zonei euro în valoare de 440 miliarde de euro, suma variind în funcţie de rezultatele auditului condus de către Fondul Monetar Internaţional (FMI) şi doi evaluatori independenţi, potrivit Reuters.

Unele surse au dezvăluit pentru Reuters rezultatele raportului FMI ce ar urma să fie făcut public luni. Acestea estimează un minim de 40 miliarde de euro pentru o recapitalizare a băncilor spaniole, suma urcând la 90 miliarde de euro pentru o recapitalizare totală.

----------------------

UPDATE: Spania nu este la curent cu vreun anunţ privind băncile

O purtătoarea de cuvânt a guvernului Spaniei a afirmat, astăzi, că nu este la curent cu vreun anunţ ce ar urma să fie făcut privind un ajutor al sectorului bancar spaniol, după ce Reuters a citat surse UE şi germane ce precizau că Spania va cere, în acest weekend, ajutor financiar european.

Purtătoarea de cuvânt a făcut, apoi, trimitere la comentariile premierului Mariano Rajoy, de ieri, în care acesta a menţionat că va aştepta rezultatele companiilor independente de audit asupra sectorului bancar al ţării, înainte să abordeze Europa pentru un răspuns privind cel mai bun curs de acţiune pentru recapitalizarea băncilor.

----------------

Băncile Spaniei au nevoie de ajutor financiar urgent turnat direct în conturile lor, Europa nemaiavând privilegiul să ia jumătăţi de măsuri, potrivit liderilor unor dintre cele mai mari bănci şi grupuri financiare mondiale, relatează Bloomberg.

"Trebuie făcută la magnitudinea cea mai mare", a afirmat Christian Clausen, preşedintele Federaţiei Europene Bancare. Recapitalizarea băncilor Spaniei a devenit principalul obstacol pe care politicienii europeni trebuie să-l depăşească, a mai precizat Clausen.

Surse Reuters: Spania va cere mâine ajutor pentru bănci

Spania este aşteptată să ceară ajutor financiar european pentru sectorul său bancar, în acest weekend, pentru amânarea înrăutăţirii neliniştii pieţei, devenind a patra şi cea mai mare ţară care să ceară ajutor de la începutul crizei zonei euro, potrivit unor surse UE şi germane, citate de Reuters.

Doi oficiali înalţi ai UE ai declarat că miniştrii de finanţe ale blocului monetar vor ţine o videoconferinţă mâinesă discute cererea Spaniei pentru un pachet de ajutorare, deşi nicio cifră nu a fost, încă, stabilită.

Eurogrupul va emite o declaraţie în urma întrunirii, au mai precizat sursele, adăugând că anunţul este aşteptat sâmbătă după-amiaza.

Un oficial german a mai subliniat: "Guvernul Spaniei a realizat seriozitatea problemei sale".

Mişcarea vine la mai puţin de o zi după ce Fitch a retrogradat ratingul de creditare al Spaniei cu trei trepte, la BBB, ataşându-i o perspectivă negativă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb