Băncile greceşti au dificultăţi în recrutarea de directori

V.R.
Ziarul BURSA #Internaţional / 12 septembrie 2016

Băncile greceşti au de rezolvat o nouă problemă, pe lângă cea a creditelor neperformante şi a declinului cotaţiilor acţiunilor: găsirea de persoane calificate care să ocupe poziţiile de conducere, potrivit Bloomberg.

"National Bank of Greece" (NBG) caută un preşedinte al Consiliului de Administraţie, un preşedinte al comitetului de audit, precum şi directori non-executivi. "Piraeus Bank", de asemenea, caută un director general încă din luna ianuarie.

Fondul de Stabilitate Financiară al Greciei (HFSF), cel mai mare acţionar al "Piraeus" şi NBG, a fost nevoit să prelungească termenul limită pentru depunerea de CV-uri pentru postul de director executiv, termenul iniţial fiind fixat pentru data de 25 august, conform unor surse citate de Bloomberg.

Găsirea de candidaţi este îngreunată de o listă extinsă de criterii, de salariile limitate şi riscul unor posibile penalităţi. În plus, problemele băncilor greceşti sunt agravate de condiţiile impuse de creditorii internaţionali cu privire la modul în care trebuie refăcute consiliile de administraţie ale băncilor.

"Chiar şi pentru cei care în prezent sunt în căutarea unui loc de muncă, punerea sub acuzare a fostului preşedinte al Institutului de Statistică din Grecia a întărit temerile că managerii băncilor greceşti sunt expuşi din punct de vedere politic, riscând penalităţi într-un sistem disfuncţional", a declarat Andreas Koutras, consultant la Valere Capital.

Potrivit termenilor acordului de asistenţă convenit de Atena cu creditorii, board-urile băncilor greceşti trebuiau refăcute până la finele lunii iulie. Dar, acest lucru este îngreunat de faptul că orice persoană care a deţinut un post în sectorul public sau a fost afiliat unui partid politic în ultimii patru ani, cum este cazul actualului preşedinte al NBG, Louka Katseli, este descalificat pentru un loc în board-ul unei bănci.

În plus, toţi preşedinţii consiliilor de administraţie ale băncilor greceşti trebuie să aibă o experienţă de cel puţin trei ani în board-ul unui grup bancar internaţional care nu operează pe piaţa din Grecia.

În consecinţă, "Piraeus Bank" nu a putut să-i găsească un înlocuitor directorului general Anthimos Thomopoulos, care a fost obligat să demisioneze la începutul anului ca urmare a unei dispute între acţionari. George Poulopoulos, cel care ocupă interimar poziţia de director general al "Piraeus Bank", declara recent că banca speră să numească un nou director până la finele lunii septembrie. La rândul său, NBG a fixat data de 25 septembrie drept termen limită până la care pot fi depuse CV-uri pentru posturile sale vacante. În cazul HFSF, firma de recrutare Korn Ferry se va ocupa de găsirea candidaţilor pentru postul de director executiv.

Salariile de bază în băncile greceşti sunt limitate la remuneraţia guvernatorului Băncii Centrale a Greciei, atât timp cât băncile sunt sub controlul fondului public HFSF. Cele mai recente informaţii disponibile arată că pachetul total de care beneficiază directorii de bănci variază între 200.000 şi 390.000 de euro pe an, conform Bloomberg.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb