BĂNCILE, ÎN PANDEMIE - PROVOCĂRI ŞI OPORTUNITĂŢI / BOGDAN NEACŞU, PREŞEDINTE AL COMITETULUI DE DIRECŢIE CEC BANK "Agricultura, construcţiile, energia, sistemul medical - sectoare oportune pentru investiţii"

George Marinescu
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 8 mai 2020

BOGDAN NEACŞU, PREŞEDINTE AL COMITETULUI DE DIRECŢIE CEC BANK

BOGDAN NEACŞU, PREŞEDINTE AL COMITETULUI DE DIRECŢIE CEC BANK

Sistemul bancar a acţionat prompt, asigurând operativitatea şi continuitatea activităţii, rolul de intermediator financiar şi soluţiile necesare clienţilor aflaţi în perioade dificile privind gestionarea datoriilor, în actuala criză sanitară şi economică, a declarat Bogdan Neacşu, director general şi preşedinte al Comitetului de Direcţie al CEC Bank.

Domnia sa a precizat că prima etapă a contextului de criză a fost depăşită, iar acum reprezentanţii sistemului bancar doresc să participe efectiv la relansarea, regândirea şi revenirea economiei naţionale şi a clienţilor băncilor.

Bogdan Neacşu a afirmat: "Ne axăm pe operaţionalizarea programelor menite să ajute întreprinderile mici şi mijlocii şi persoanele fizice pentru a corecta din scăderea economică cu care ne confruntăm. Ce va urma este foarte greu de spus sau de estimat. Avem câteva oportunităţi şi trebuie să folosim resursele pe care le avem la dispoziţie cu mare chibzuinţă pentru a ajuta real economia românească. Ceea ce cred eu că este oportun pentru noi toţi este să definim acele câteva sectoare care pot fi realmente un motor de creştere economică în această perioadă. Agricultura, construcţiile, energia, sistemul medical cu infrastructura aferentă pot fi oportunităţi în care să investim noi, băncile, statul, dar şi antreprenorii pot să îşi asume proiecte în acest domeniu şi să ne ajute o perioadă de timp, pe termen mediu sau lung, pentru a relansa economia naţională".

Preşedintele Comitetului de Direcţie al CEC Bank a mai spus că în mediul bancar este aşteptată o înrăutăţire a anumitor indicatori, în perspectiva prudenţei, dar că în acest moment nu poate preciza care vor fi acei indicatori şi cât de mult vor fi ei afectaţi.

"Având în vedere capacitatea pe care am demonstrat-o în perioadele anterioare - mai ales în criza din 2008-2009 - când am reuşit să menţinem indicatorii de prudenţă la nivelurile acceptabile, satisfăcătoare sau reglementate astfel încât să nu apară sincope din acest punct de vedere, sunt încrezător că sistemul bancar va reuşi să găsească resursele să păstreze prudenţa bancară, chiar dacă vom fi afectaţi. Nu trebuie să ne speriem de acest lucru, ci mai degrabă ar trebui să ne urcăm pe acel val pentru a trece de aceste momente", a arătat Bogdan Neacşu.

Domnia sa a menţionat că un factor important în următoarea perioadă va fi mobilizarea tuturor celor din autorităţile publice, din sistemul bancar şi din mediul de afaceri, care va trebui să conlucreze la soluţiile, proiectele şi sectoarele de activitate ce trebuie ajutate în aceste momente.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb