ZIARUL BURSA

08 mai 2020
Ediţia din 15.08.2024
Cristian Popa

BĂNCILE, ÎN PANDEMIE - PROVOCĂRI ŞI OPORTUNITĂŢI / CRISTIAN POPA, MEMBRU CA BNR: "Investitorii nu vor finanţa un deficit bugetar scăpat de sub control"

Mihai GongoroiBănci-Asigurări / 8 mai 2020

"Nu mai avem limita de 3% deficit bugetar, dar există o limită naturală a împrumuturilor pe care le poate accesa România - finanţarea deficitului nu va fi uşoară", spune Popa  

Cristian Popa: "BNR monitorizează atent lichiditatea din piaţă şi ia măsuri astfel încât aceasta să fie adecvată, să nu fie deficit, să avem lichiditate suficientă"

Toată lumea trebuie să fie conştientă că, deşi nu se mai aplică limita de 3% a deficitului bugetar, totuşi există o limită naturală a împrumuturilor pe care le poate accesa România, ceea ce înseamnă că este nevoie de prudenţă pentru că finanţarea deficitului nu va fi uşoară, a declarat Cristian Popa, membru al Consiliului de Administraţie de la Banca Naţională a României (BNR).

Andrei Pop

BĂNCILE, ÎN PANDEMIE - PROVOCĂRI ŞI OPORTUNITĂŢI / ANDREI POP, SECRETARUL COMISIEI PENTRU BUGET, CAMERA DEPUTAŢILOR: "Structura economică a României este una de subcontractori şi outsourcing"

George MarinescuBănci-Asigurări / 8 mai 2020

Intenţia Parlamentului este de a extinde anumite facilităţi pentru suspendarea ratelor la creditele bancare şi o dorinţă de protecţie socială pentru categoriile care se află într-o zonă vulnerabilă, susţine Andrei Pop, secretarul Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci din cadrul Camerei Deputaţilor.

Sergiu Oprescu

BĂNCILE, ÎN PANDEMIE - PROVOCĂRI ŞI OPORTUNITĂŢI / SERGIU OPRESCU, PREŞEDINTE EXECUTIV ALPHA BANK: Digitalizarea şi infrastructura - oportunităţi uriaşe de dezvoltare a ţării

Emilia OlescuBănci-Asigurări / 8 mai 2020

Oportunităţile de creştere pe care le are ţara noastră sunt multiple, în aceas­tă perioadă, atrage atenţia Sergiu Oprescu, Preşedintele Executiv al Alpha Bank România şi Preşedintele Consiliului Director al Asociaţiei Române a Băncilor (ARB), apreciind: "Am intrat în această criză cu un sistem bancar extrem de robust, cu rate de capitalizare şi lichiditate foarte ridicate. În acelaşi timp, intrarea în criză s-a făcut cu un sistem bancar cu o amprentă financiară destul de mică. Paradoxul este că s-ar putea demonstra că a intra în criză cu o intermediere financiară relativ mică ar putea să fie un punct bun de plecare, pentru că avem capacitatea să creştem mai repede această intermediere financiară. Cred că Ro­mânia are câteva oportunităţi uriaşe de dezvoltare.

Cristian Nacu

BĂNCILE, ÎN PANDEMIE - PROVOCĂRI ŞI OPORTUNITĂŢI / CRISTIAN NACU, COORDONATOR IFC LA BANCA MONDIALĂ: "O parte din soluţiile prevăzute de Guvern ca răspuns la criză se bazează pe sistemul bancar"

Adelina ToaderBănci-Asigurări / 8 mai 2020

Sistemul bancar românesc a avut o situaţie financiară fericită, a fost bine pregătit în faţa crizei şi avea o lichiditate mare, a declarat Cristian Nacu, coordonatorul Biroului Internaţional Finance Corporation pentru România şi Moldova, Banca Mondială.

Mihai Fercală, Constantin Frăţilă

Două grupări, SIF Transilvania şi o situaţie de confuzie totală

M.G.Piaţa de Capital / 8 mai 2020

Situaţia de la SIF Transilvania (SIF3), unde în prezent se desfăşoară o dispută pentru controlul societăţii, devine pe zi ce trece mai confuză. Cele două grupări se acuză reciproc de abuzuri şi fiecare susţine că este legal îndreptăţită să exercite administrarea SIF3, în timp ce supraveghetorul pieţei şi vicepreşedintele responsabil cu piaţa de capital sunt nu doar de negăsit, ci acuzaţi că consiliază şi favorizează una dintre părţi împotriva celeilalte.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Tănase Stamule

BĂNCILE, ÎN PANDEMIE - PROVOCĂRI ŞI OPORTUNITĂŢI / TĂNASE STAMULE, CONSILIER ECONOMIC CANCELARIA PRIM-MINISTRULUI: "Actuala criză ne-a pus în faţă o oglindă care nu ne-a arătat cea mai frumoasă imagine"

Adelina ToaderBănci-Asigurări / 8 mai 2020

Actuala criză a scos la suprafaţă problemele sistemului economic, iar Guvernul încearcă acum să găsească soluţii în mai multe sectoare, a declarat Tănase Stamule, Consilier de stat în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului, în domeniul economic.

BOGDAN NEACŞU, PREŞEDINTE AL COMITETULUI DE DIRECŢIE CEC BANK

BĂNCILE, ÎN PANDEMIE - PROVOCĂRI ŞI OPORTUNITĂŢI / BOGDAN NEACŞU, PREŞEDINTE AL COMITETULUI DE DIRECŢIE CEC BANK "Agricultura, construcţiile, energia, sistemul medical - sectoare oportune pentru investiţii"

George MarinescuBănci-Asigurări / 8 mai 2020

Sistemul bancar a acţionat prompt, asigurând operativitatea şi continuitatea activităţii, rolul de intermediator financiar şi soluţiile necesare clienţilor aflaţi în perioade dificile privind gestionarea datoriilor, în actuala criză sanitară şi...

ALEXANDRU PĂUNESCU, PREŞEDINTELE COLEGIULUI DE COORDONARE CSALB:

BĂNCILE, ÎN PANDEMIE - PROVOCĂRI ŞI OPORTUNITĂŢI / ALEXANDRU PĂUNESCU, PREŞEDINTELE COLEGIULUI DE COORDONARE CSALB: "Cele 90.000 de cereri de amânare la plată a ratelor implică un efort al băncilor de circa 3 miliarde lei"

Mihai GongoroiBănci-Asigurări / 8 mai 2020

Sistemul bancar din România a amânat la plată, până în prezent, rate a căror valoare se ridică la aproximativ 3 miliarde de lei, potrivit lui Alexandru Păunescu, preşedintele Colegiului de Coordonare al Centrului de Soluţionare Alternativă a...

FELIX DANILIUC, DIRECTOR BRD - GROUPE SOCIÉTÉ GÉNÉRALE:

BĂNCILE, ÎN PANDEMIE - PROVOCĂRI ŞI OPORTUNITĂŢI / FELIX DANILIUC, DIRECTOR BRD - GROUPE SOCIÉTÉ GÉNÉRALE: "Contextul pandemiei ar trebui să aducă în atenţie dorinţa de a încuraja antreprenorii"

A.V.Bănci-Asigurări / 8 mai 2020

Găsirea formulei care să încurajeze pe cineva să devină întreprinzător în zona IMM-urilor rămâne o încercare, în continuare, atât pentru bănci, cât şi pentru mediul antreprenorial din ţara noastră, potrivit domnului Felix Daniliuc, director...

Un alt război al sfîrşitului lumii

Cornel CodiţăEditorial / 8 mai 2020

Cornel Codiţă

Cine credea că politica a fost pusă între paranteze de episodul instituirii stării de urgenţă şi-a făcut doar iluzii. Cine mai crede că politica la noi înseamnă altceva decît încleştarea disperată, totul sau nimic, pe viaţă şi pe moarte, dintre...

Charles Li

CEO-ul Bursei din Hong Kong demisionează

A.V.Internaţional / 8 mai 2020

Profitul pieţei asiatice a scăzut cu 13% în primul trimestru din 2020  

Hong Kong Exchanges & Clearing Ltd., (HKEX) operatorul Bursei de Valori din Hong Kong, a informat, ieri, că directorul său executiv (CEO), Charles Li, va demisiona din...

SUA reevaluează relaţia cu Huawei

SUA reevaluează relaţia cu Huawei

O.D.Companii / 8 mai 2020

Războaiele economice se desfăşoară după cu totul alte reguli decât cele obişnuite, iar uneori "tratatele de pace" survin când observatorii neutri se aşteaptă mai puţin

Aplicaţie, în sprijinul victimelor violenţei domestice

Aplicaţie, în sprijinul victimelor violenţei domestice

O.D.Companii / 8 mai 2020

Pandemia a dus, din nefericire, la creşterea violenţei domestice. Explicaţiile sunt destul de simple, cauzele sunt complexe. Cum nu există un medicament sau un vaccin împotriva violenţei, se încearcă întinderea unor mâini de ajutor în sprijinul...

MACRO NEWSLETTER 8 Mai 2020

Macroeconomie / 8 mai 2020

Comenzile industriale noi din Germania s-au prăbuşit în martie 2020, cu o rată anuală de 16%, după o creştere de 1,9% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare peste aşteptări, de 15,6%, după un declin de 1,2% în luna anterioară....

Politicienii vor să salveze (şi) sportul

O.D.Politică / 8 mai 2020

Sportul a fost pus pe butuci de pandemie. Competiţiile sunt anulate sau în cel mai bun caz amânate, soluţiile sunt puţine, banii dispar, sportivii intră în depresie, iar fanii suferă.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo