LUDOVIC ORBAN:  Alegerile locale, organizate în toamnă

G.M.
Ziarul BURSA #Politică / 8 mai 2020

Alegerile locale s-ar putea desfăşura la sfârşitul lunii septembrie sau începutul lunii octombrie, a declarat, ieri, premierul Ludovic Orban, la finalul vizitei efectuate la uzina Dacia Renault din Mioveni.

Şeful Guvernului a spus: "Pe evaluările pe care le avem acum, sfârşitul lunii septembrie - începutul lunii octombrie ar putea fi o dată bună de organizare a alegerilor. Diferenţa de vedere dintre noi şi majoritatea condusă de PSD din Parlament este aceea că noi credem că tot Guvernul trebuie să decidă data alegerilor şi condiţiile de organizare a alegerilor, aşa cum a fost până acum, în timp ce Parlamentul a trecut o lege, pe care noi am atacat-o la CCR, prin care şi-au stabilit ei atribuţia de a stabili data alegerilor prin legea adoptată de Parlament".

El a arătat că alegerile trebuie organizate atunci când condiţiile epidemiologice vor permite derularea activităţilor de campanie electorală.

Ludovic Orban a precizat: "E o diferenţă de viziune între Guvern şi majoritatea parlamentară controlată de PSD. Noi am adoptat o ordonanţă de urgenţă prin care am prelungit mandatul aleşilor locali, iar intenţia noastră este aceea de a organiza alegerile atunci când condiţiile epidemiologice ne vor permite să se poată derula o campanie normală, în care candidaţii la funcţiile de primar, consilier local, consilier judeţean să poată să facă o campanie serioasă, cetăţenii să aibă încredere să urmărească această campanie şi să voteze în deplină cunoştinţă de cauză".

Amintim că majoritatea PSD-ALDE-Pro România-UDMR a adoptat în Parlament un act normativ prin care Legislativul va fi instituţia care va stabili data alegerilor locale. Iniţiatorii au susţinut că guRespectiva lege a fost atacată la Curtea Constituţională de parlamentarii PNL şi USR.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. De la 2 tururi în sus pt. a scăpa de ĂȘTEA..

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb