Două grupări, SIF Transilvania şi o situaţie de confuzie totală

M.G.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 8 mai 2020

Mihai Fercală, Constantin Frăţilă

Mihai Fercală, Constantin Frăţilă

Situaţia de la SIF Transilvania (SIF3), unde în prezent se desfăşoară o dispută pentru controlul societăţii, devine pe zi ce trece mai confuză. Cele două grupări se acuză reciproc de abuzuri şi fiecare susţine că este legal îndreptăţită să exercite administrarea SIF3, în timp ce supraveghetorul pieţei şi vicepreşedintele responsabil cu piaţa de capital sunt nu doar de negăsit, ci acuzaţi că consiliază şi favorizează una dintre părţi împotriva celeilalte.

Ultimul episod al acestei dispute care a blocat tranzacţionarea cu acţiunile SIF Transilvania şi a lăsat zăpăciţi investitorii de retail - unii cerând recent ASF, printr-o scrisoare deschisă, reluarea tranzacţionării ca să-şi lichideze deţinerile - s-a desfăşurat ieri, când un comunicat postat pe site-ul SIF-ului din Braşov a notificat investitorii şi acţionarii cu privire la câteva decizii judecătoreşti favorabile lui Mihai Fercală.

Astfel, în deciziile raportate ieri se arată că Curtea de Apel Braşov a respins definitiv cererea de ordonanţă preşedinţială ce viza ca fostul arbitru de fotbal Constantin Frăţilă să nu participe şi să voteze la şedinţele Consiliului de Supraveghere (CS), dar a decis şi că Mihai Fercală şi Iulian Stan reprezintă legal societatea (dosarul nr.1003/62/20).

Acuzaţia că Mihai Fercală nu reprezintă societatea este de bază pentru gruparea formată din Crinel-Valer Andănuţ, Marius Adrian Moldovan, Constantin Frăţilă şi Nicolae Petria în încercarea lor de a-l elimina pe Fercală de la conducerea SIF3, ei cerând în baza acestei aserţiuni angajaţilor societăţii "efectuarea demersurilor indicate de CS în vederea eliberării premiselor societăţii de către domnii Mihai Fercală, Iulian Stan şi Ştefan Szitas".

Totodată, în dosarul 11/62/2020, Tribunalul Braşov a suspendat (soluţie ce poate fi atacată cu apel, nefiind definitivă) hotărârile adoptate de Andănuţ, Moldovan, Frăţilă şi Petria, în şedinţa din 3 februarie, prin care schimbaseră Regulamentul de func­ţionare a Consiliului de Supraveghere, prevăzând modificări ale cadrului de organizare şi control exercitat de Consiliu asupra activităţii directoratului şi a societăţii. Atunci au fost modificate prevederile care vizau condiţiile de revocare ale preşedintelui CS şi ale preşedintelui directoratului - majoritatea de trei pătrimi (3/4) necesară pentru revocarea acestora a fost modificată astfel în majoritatea prevăzută de legea 31/1990 şi actul constitutiv al SIF Transilvania, respectiv majoritatea membrilor Consiliului de Supraveghere.

"Deci toate hotărârile ulterioare adoptate de cei patru nu pot produce efecte", susţine Fercală.

De menţionat că hotărârile din 3 februarie sunt suspendate până la soluţionarea definitivă a cererii de chemare în judecată, având ca obiect de fond anularea celor trei hotărâri.

De asemenea, în comunicatul SIF 3 postat pe site-ul societăţii se arată: "Prin pretinsele Hotărâri ale Consiliului de Supraveghere din 03.02.2020 s-a aprobat un nou Regulament de organizare şi funcţionare al Consiliului de Supraveghere (Hotărârea nr. 1), modificarea componenţei Secretariatului Consiliului de Supraveghere (Hotărârea nr. 2) şi au fost aduse modificări componenţei Comitetelor Consultative ale Consiliului de Supraveghere (Hotărârea nr. 3).

Dorim să subliniem faptul că toate pretinsele Hotărâri ale Consiliului de Supraveghere adoptate ulterior, atacate cu acţiuni în instanţele de judecată, au fost adoptate în şedinţe organizate conform Regulamentului CS ilegal adoptat în data de 03.02.2020, aspect ce conduce la nelegalitatea tuturor actelor ulterioare emise în şedinţele paralele ale Consiliul de Supraveghere organizate în baza Regulamentului CS din 03.02.2020, suspendat prin hotărârea instanţei din acest dosar".

Fercală ne-a mai precizat totodată că a depus miercuri la DIICOT Bucureşti o plângere penală împotriva lui Andănuţ, Moldovan şi vicepreşedintelui ASF Gabriel Grădinescu pentru infracţiuni de constituire grup infracţional organizat, fals intelectual şi complicitate la fals intelectual.

În raportul publicat la BVB după închiderea şedinţei de tranzacţionare, privind aceeaşi decizie de suspendare a hotărârilor CS din 3 februarie, gruparea formată din Andănuţ, Moldovan, Frăţilă şi Petria susţine că sentinţa "produce efecte pentru viitor, pronunţarea acestei sentinţe neabsolvindu-i de vină pe membrii CS şi membrii directoratului care nu au respectat aceste hotărâri" până la data sentinţei, 6 mai 2020.

Aceştia mai susţin că, "în cea mai mare parte", sentinţa nu are efecte, având în vedere următoarele aspecte pe care le redăm integral:

"1. În data de 02.05.2020, pentru o mai bună organizare şi funcţionare a activităţii, CS a aprobat un nou Regulament de organizare şi funcţionare al CS care este aplicabil începând cu data de 02.05.2020;

2. În data de 05.05.2020, ţinând cont de activitatea şi implicarea membrilor CS în activitatea consiliului, a fost aprobată o nouă componenţă a comitetelor consultative ale consiliului, hotărâre care a fost făcută publică prin Raportul curent nr. 12/06.05.2020;

3. Singura hotărâre adoptată în data de 03.02.2020, a cărei executare este suspendată prin sentinţa 322/06.05.2020, priveşte componenţa Secretariatului Consiliului de Supraveghere.

Informăm acţionarii că în următoarea şedinţă a Consiliului de Supraveghere vom adopta o hotărâre prin care să numim un nou secretariat al Consiliului de Supraveghere".

Opinia Cititorului ( 12 )

  1. Așa de simplu ar fi dacă voi bursa ați fi echidistanți ! Luați opinia unui avocat !

    Indiferent de zbaterile lui Fercală , el este aut ! Fie și doar pentru ca 4>3 , ca sa nu zic 2 !???? 

    1. Asta spune Bursa. Nu e vorba doar de o aritmetică simplă. S ar putea să fie depășită...

      Să îți explic. Din toate informațiile despre dosarele de pe instanță, care au trecut pe sub ochii noștrii , pe aici, rezultă că la SIF3 nu prea avem reprezentant legal. Adică nici CS... Cam asta spun juzii.  

      În atare împrejurare să nu vă mirați dacă ASFeaua o să constate, într-un târziu și chestiunea asta. Și atunci va fi atunci!

      Folosește pentru o convocare în care să ne alegem noi baroni. Mă rog, o să îi aleagă SIF2.... Văd că deja l-au plantat pe Roșca în Directoratul fantomă, al vicleanului Mariusică...Pe care nu îl putem compara totuși cu Mariuma. Cunoscătorii, știu ei istoria!  

      Echidistanti inseamna sa faca jocurile lui Fratila si ASF? Cu Bursa nu te poti juca la fel ca cu prostii ailalti ziaristi trei lulele. Avocat? Ma faci sa rad.

      Tocamai ca CS avem , așa spune ORC -ul , așa au spus acționarii , așa spune ASF-ul , singurii care nu recunosc sunt fercalezii !

      Fercala nu mai are mult

      Pana la urma in 30 de ani a aratat ce poate (cum se fura, cum se aduc rubedeniile pe posturi, cum se sifoneaza, cum sa se pise pe actionari, cum sa consideri ca sif3 e pe persoana fizica Fercala, cum sa dispara actieve din patrimoni si sa apara in averea asociatilor fercalezi etc) 

      In rest e firesc ca viata sa merga inainte cu unii care dispar si altii care se nasc...fie ca ne place fie ca nu ... 

      Pe mine ca actionar ma intereseza randament cat mai mare... iar un randament mare se face de fiecare data cu echipa de conducere diferita, si chiar schimbata la fiecare context nou...

      “Nu poti avea rezultate diferite facand acelasi lucru” 

    Ca Fercala este cum este si scrie numai prostii a ajuns sa fie o obisnuinta si sa nu mai mire pe nimeni. Dar Szitas ? El era un om integru si cu coloana vertebrala. Cum de se preteaza la o asa josnicie ? Chiar nu vrea sa stea linistit la pensie ?

    Tehnic vorbind, vizavi de reprezentare, lucrurile stau asa:

    In dosarul de la Curtea de Apel, data apelului era 01.04. cand domnul IULIAN STAN era in mandat, DOMNA JUDECATOR a considerat ca este sufficient pentru ca SIF sa fie reprezentat. 

    In dosarul de la Tribunalul Brasov , data actiunii era 22.04. 2020 , data la care nici un membru al directoratului nu mai avea aviz, iar la ORC scrie negru pe alb ca la 19.04.2020 fostului Directorat i-a incetat mandatul, DOAMNA JUDECATOR asta a constatat , ca cei doi Fercala si Szitas nu sunt si nici nu mai au cum sa fie vreodata reoprezentantii SIF TRANSILVANIA. 

    Am sa intervin pentru orice lamurire , daca cel ce o cere , o face in mod civilizat si la obiect.

    Si mai fac o clarificare , cei doi domni nu mai aveau DREPTUL SA-SI EXERCITE FUNCTIA IN DIRECTORAT, pentru ca au continuat sa faca asta, de astazi ei NU MAI AU VOIE SA INTRE IN SOCIETATE. As vrea sa fiu inteles , domnii Fercala si Szitas , ca simpli cetateni si pe persoana fizica nu mai au voie sa intre in societate si sa perturbe functionarea acesteia . 

    1. Cei nou numiti, inca nu au aviz, deci din acest punct de vedere, se afla in aceeasi situatie lovita de nulitate. Cu exceptia cazului in care legea nu prevee altfel(adica persoanele anterior avizate raman in functie pana la primirea avizului de catre noii numiti-daca au fost numiti legal, probabil urmeza sa se pronunte cei abilitati de lege).

      Numai ca cei nou numiți nu merg la sediu SIF , singurul care ar trebui sa meargă este domul Moldovan , care este mamari CS , și are dreptul sa între in SIF , la fel ca toți ceilalți membri CS !

    Da ce bucurie ma cuprinde cind vad acesti corifei in ringul de box !

    O tiganiada mai buna ca asta nu am mai vazut desi era timpul demult sa o vedem. 

    Superba inclestarea pe viata si pe bani dintre acesti doi sifonari de bani actionari. 

    Bravo Fercala, Hai Ciurezu ! 

    Cine ramine in picioare la sfirsitul meciului merge la puscarie. Uraaaa !!! 

    Sunt Fercală Mihai. Prin prezentul autodenunț va sesize ca conduc fără aprobare Asf, CS ul m-a revocat, acționarii au aprobat pornirea acțiunii in răspundere! Sis știți ceva?? Mi se rupe! Am șaptezeci de ani, nu ma puteți Închide, și va fac plângere la toți! E sif-ul meu și al Roxanei. Nu ies de aici decât între 4 scânduri! Clar ?!

    1. Actionarii promit sa faca un cor si sa-ti cante prohodul, mai fercala mai ! Acu se sapa groapa. Cu voluntari, ca tu nu prea esti in bani, nu ? Poate are fi-ta, ingrasata cu banii Sif-ului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb