Banco Comercial Portugues şi-a vândut deţinerea la Piraeus Bank

V.P.
Ziarul BURSA #Internaţional / 31 octombrie 2013

Banco Comercial Portugues şi-a vândut deţinerea la Piraeus Bank

Banco Comercial Portugues şi-a vândut întreaga deţinere de acţiuni şi warranturi la Piraeus Bank, potrivit unui anunţ făcut de instituţia de credit elenă.

În urma participării Banco Comercial Portugues SA, prin intermediul filialei BCP Investment BV (BCP), la recenta majorare a capitalului social al Piraeus Bank SA, în iunie 2013, BCP a anunţat astăzi că a vândut, printr-un plasament accelerat, întreaga sa deţinere de acţiuni şi warranturi de la Piraeus Bank, potrivit documentului citat.

Piraeus Securities a acţionat ca broker al acestei tranzacţii, iar Barclays Bank a acţionat în calitate de consultant financiar pentru Piraeus Bank, se mai arată în anunţul făcut de instituţia financiară din Grecia.

Comisia Europeană a cerut, la sfârşitul lunii septembrie, băncilor greceşti să nu transfere fonduri către subsidiarele din regiune, instituţiile de credit elene fiind nevoite să îşi limiteze operaţiunile din Europa de Sud-Est. Bruxelles-ul consideră că băncile care primesc ajutor de stat nu pot folosi acest sprijin pentru a-şi dezvolta operaţiunile din alte ţări.

Tot în această perioadă, o publicaţie grecească anunţa că Piraeus a propus celorlalte instituţii de credit greceşti un demers de consolidare a operaţiunilor din regiune, prin schimburi de subsidiare. Una dintre măsurile avute în vedere presupunea cedarea operaţiunilor sale din Bulgaria către Eurobank, în schimbul obţinerii de la aceasta a divizei din ţara noastră, Bancpost. O a doua variantă avea în vedere introducerea în tranzacţie şi a subsidiarei din Serbia a Piraeus.

Agenţia de rating Fitch afirma, luna trecută că eforturile celor patru bănci de importanţă sistemică din Grecia (National Bank of Greece, Piraeus Bank şi Alpha Bank) să îşi restructureze activitatea şi să integreze recentele achiziţii bancare ar putea duce la reduceri de costuri şi ar putea sprijini profiturile şi capitalul.

În aprilie, Eurobank a fost recapitalizată, devenind cea mai mare bancă grecească intrată sub controlul statului. Celelalte trei mari instituţii de creditare din Grecia au reuşit să atragă suficient capital din surse private astfel încât să evite naţionalizarea.

Acordul de salvare a Greciei, încheiat cu Uniunea Europeană (UE), Banca Centrală Europeană (BCE) şi Fondul Monetar Internaţional (FMI), prevedea ca National Bank of Greece (NBG), Eurobank, Alpha Bank şi Piraeus Bank să fie recapitalizate. Instituţiile de credit care nu ar fi reuşit să atragă cel puţin 10% din necesar din surse private urmau să ajungă sub incidenţa FESF, care administrează 50 miliarde euro, acordaţi de instituţiile financiare internaţionale în vederea consolidării sectorului bancar local.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb